Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Γκιόκας: Τίποτα θετικό για τον λαό από τις διεργασίες για την αναστήλωση της σοσιαλδημοκρατίας

Ανα­δη­μο­σιεύ­ε­ται δήλω­ση του Γιάν­νη Γκιό­κα, βου­λευ­τή και υπεύ­θυ­νου του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στην «Εφη­με­ρί­δα των Συντακτών»:

Ανα­λυ­τι­κά:

«Το ΚΚΕ θα παρα­κο­λου­θεί ενερ­γά τη συζή­τη­ση που αντι­κει­με­νι­κά ανοί­γει και στις πολι­τι­κές εξε­λί­ξεις, τις διερ­γα­σί­ες που δρο­μο­λο­γού­νται στον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και στο ΠΑΣΟΚ, όπως και σε άλλες μικρό­τε­ρες πολι­τι­κές δυνά­μεις, ταυ­τό­χρο­να όμως απλώ­νει το χέρι σε όλους όσοι νιώ­θουν αρι­στε­ροί, προ­ο­δευ­τι­κοί, για να συνα­ντη­θού­με στους αγώ­νες ενά­ντια στη νέα επί­θε­ση που δρο­μο­λο­γεί χωρίς καθυ­στέ­ρη­ση, η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Σε καμία περί­πτω­ση, οι πολι­τι­κές εξε­λί­ξεις, που δρο­μο­λο­γού­νται στο κόμ­μα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, δεν αφο­ρούν αλλα­γή στρα­τη­γι­κής προς όφε­λος του λαού, το αντί­θε­το. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό, άλλω­στε, ότι ο ίδιος ο Αλέ­ξης Τσί­πρας στις δηλώ­σεις του υπε­ρα­σπί­στη­κε στο ακέ­ραιο το αντι­λαϊ­κό έργο της δια­κυ­βέρ­νη­σής του, από την εφαρ­μο­γή των μνη­μο­νί­ων μέχρι τη ΝΑΤΟι­κή Συμ­φω­νία των Πρεσπών.

Με αφορ­μή όμως αυτή την εξέ­λι­ξη έχει σημα­σία να ειπω­θεί πως ο χώρος της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας ‑που εκφρά­ζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ- εξαι­τί­ας αυτών των πολι­τι­κών δια­χρο­νι­κά λει­τουρ­γεί ως μοχλός απο­γο­ή­τευ­σης, μοι­ρο­λα­τρί­ας, συμ­βι­βα­σμού, ιδιαί­τε­ρα προ­ο­δευ­τι­κών ανθρώ­πων, με όχη­μα τις λογι­κές του “μικρό­τε­ρου κακού” και του “δεν υπάρ­χει εναλ­λα­κτι­κή έξω από τα πλαί­σια του συστή­μα­τος”. Πρό­κει­ται για επι­ζή­μιες λογι­κές που οδή­γη­σαν και σε αυτές τις εκλο­γές λαϊ­κές δυνά­μεις να εγκα­τα­λεί­ψουν αυτά τα κόμ­μα­τα και να στη­ρί­ξουν εκλο­γι­κά τη ΝΔ. Κατά συνέ­πεια και οι διερ­γα­σί­ες που θα ακο­λου­θή­σουν θα κινη­θούν στην ίδια κατεύθυνση.

Όλοι όσοι απο­γοη­τεύ­τη­καν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ παλιό­τε­ρα, δεν έχουν να περι­μέ­νουν τίπο­τα θετι­κό από τις διερ­γα­σί­ες για την ανα­στή­λω­ση της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, η οποία μόνο νέες ψευ­δαι­σθή­σεις και αυτα­πά­τες μπο­ρεί να δημιουρ­γή­σει, αντί­θε­τα έχουν να περι­μέ­νουν πολ­λά εγκα­τα­λεί­πο­ντας ορι­στι­κά αυτά τα κόμ­μα­τα και παίρ­νο­ντας τη θέση τους στους αγώ­νες, στον ελπι­δο­φό­ρο δρό­μο της ανα­τρο­πής σε συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο