Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπουργείο Άμυνας Κίνας: Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι έξι πολεμικά πλοία βρίσκονται στη Μέση Ανατολή

Το κινε­ζι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας ανα­κοί­νω­σε ότι έξι πλοία του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού επι­χει­ρούν στην περιο­χή της Μέσης Ανα­το­λής, δηλώ­νο­ντας με αυτόν τον τρό­πο το «παρών» του Πεκί­νου στις επι­κίν­δυ­νες για τους λαούς εξε­λί­ξεις, την ώρα που οι ΗΠΑ συνε­χί­ζουν να συσ­σω­ρεύ­ουν στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις στην περιοχή.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του κινε­ζι­κού υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας, η 44η Επι­χει­ρη­σια­κή Δύνα­μη Ναυ­τι­κής Συνο­δεί­ας βρί­σκε­ται σε τακτι­κές επι­χει­ρή­σεις στην περιο­χή από τον Μάη. Η δύνα­μη αυτή περι­λαμ­βά­νει το αντι­τορ­πι­λι­κό κατευ­θυ­νό­με­νων πυραύ­λων «Zibo», τη φρε­γά­τα «Jingzhou» και το πλοίο ανε­φο­δια­σμού «Qiandaohu».

Η ναυ­τι­κή ομά­δα έφτα­σε στον Κόλ­πο του Άντεν, βόρεια της Σομα­λί­ας, πριν από έξι μήνες και συνό­δευε κατά κύριο λόγο τα κινε­ζι­κά εμπο­ρι­κά πλοία. Την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα πραγ­μα­το­ποί­η­σε κοι­νή άσκη­ση με το Ναυ­τι­κό του Ομάν, που συν­δυά­στη­κε με επί­σκε­ψη στρα­τιω­τι­κών επι­τε­λών. Πριν λίγες μέρες μετα­βί­βα­σε τις αρμο­διό­τη­τές της στην 45η Ομά­δα Συνο­δεί­ας, που έφτα­σε επί­σης στην περιο­χή. Η νέα ομά­δα περι­λαμ­βά­νει άλλο ένα  αντι­τορ­πι­λι­κό, το «Urumqi», τη φρε­γά­τα «Linyi» και το πλοίο ανε­φο­δια­σμού «Dongpinghu».

Καθώς οι εντά­σεις στην περιο­χή συνε­χί­ζουν να αυξά­νο­νται και με τους Αμε­ρι­κα­νούς να συσ­σω­ρεύ­ουν στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις, η ανα­κοί­νω­ση της Κίνας για την παρου­σία των έξι κινε­ζι­κών πολε­μι­κών έρχε­ται να επι­ση­μά­νει τον κίν­δυ­νο διεύ­ρυν­σης της πολε­μι­κής σύγκρουσης.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη στεί­λει το αερο­πλα­νο­φό­ρο «USS Gerald R. Ford», ενώ εν πλω βρί­σκε­ται και ένα δεύ­τε­ρο, το «Dwight D. Eisenhower».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο