Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περισσότερες από 700 επιθέσεις εναντίον μεταναστών στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2018

Κατά το πρώ­το εξά­μη­νο του 2018 σημειώ­θη­καν 704 επι­θέ­σεις εις βάρος μετα­να­στών και κτι­ρί­ων όπου δια­μέ­νουν μετα­νά­στες στη Γερ­μα­νία, όπως ανα­φέ­ρουν σήμε­ρα τοπι­κά μέσα ενημέρωσης.

Τους πρώ­τους έξι μήνες του 2018, κατα­γρά­φη­καν 627 επι­θέ­σεις εις βάρος μετα­να­στών και 77 επι­θέ­σεις εις βάρος κτι­ρί­ων όπου δια­μέ­νουν μετα­νά­στες στη Γερ­μα­νία και είχαν ως απο­τέ­λε­σμα τον τραυ­μα­τι­σμό 120 ανθρώ­πων, ανα­φέ­ρει δημο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας WAZ επι­κα­λού­με­νο την απά­ντη­ση του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών σε ερώ­τη­ση του αρι­στε­ρού κόμ­μα­τος Die Linke.

Σε αυτές περι­λαμ­βά­νο­νται εμπρη­σμοί, κατα­στρο­φή περιου­σί­ας, σωμα­τι­κές βλά­βες και λεκτι­κές επιθέσεις.

Ο αριθ­μός αυτού του είδους των επι­θέ­σε­ων φαί­νε­ται να μειώ­νε­ται: το 2017 σημειώ­θη­καν περισ­σό­τε­ρες από 2.200, ενώ το 2016 ξεπέ­ρα­σαν τις 3.500, σύμ­φω­να με το υπουργείο.

Το τελευ­ταίο διά­στη­μα έντο­νη είναι η δια­μά­χη στους κόλ­πους της κυβέρ­νη­σης με αφορ­μή τη μετα­να­στευ­τι­κή πολι­τι­κή. Ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Χορστ Ζεε­χό­φερ απεί­λη­σε να παραι­τη­θεί αν δεν βρε­θεί λύση, ενώ το κόμ­μα του, η CSU, το οποίο συμ­με­τέ­χει στον κυβερ­νη­τι­κό συνα­σπι­σμό, ασκεί πιέ­σεις για πιο σκλη­ρή πολι­τι­κή στο μεταναστευτικό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο