Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιστέρι: Η διοίκηση Παχατουρίδη χάρισε χρέη 15.000 ευρώ της «ΑΒ Βασιλόπουλος»…

Την υπό­θε­ση δια­γρα­φής χρέ­ους 15.000 ευρώ της «ΑΒ Βασι­λό­που­λος» από τη δημο­τι­κή Αρχή, κατήγ­γει­λε στο δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο της πόλης η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Περιστερίου. 

Συγκε­κρι­μέ­να, όπως επι­σή­μα­νε η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» ο δήμος με από­φα­ση της διοί­κη­σης Παχα­του­ρί­δη, προ­χώ­ρη­σε στη δια­γρα­φή χρέ­ους 15.000 ευρώ της συγκε­κρι­μέ­νης εται­ρί­ας από το σύνο­λο των 46.000 ευρώ που οφεί­λο­νται από το 2009 για ΤΑΠ. Έτσι, αφού ο επι­χει­ρη­μα­τι­κός κολοσ­σός έμει­νε ανε­νό­χλη­τος επί 14 χρό­νια να φεσώ­νει το Δήμο ξαφ­νι­κά «ανα­κα­λύ­φθη­κε» λάθος στους υπο­λο­γι­σμούς ενώ τονί­ζει πως στην ερώ­τη­σή της σχε­τι­κά με τα νομι­κά μέτρα που έλα­βε η δημο­τι­κή Αρχή όλα αυτά τα χρό­νια για την είσπρα­ξη του χρέ­ους και των προ­στί­μων υπήρ­ξε αφωνία.

«Την ίδια ώρα που στέλ­νο­νται σωρη­δόν κατα­σχε­τή­ρια για τα σπί­τια χιλιά­δων λαϊ­κών οικο­γε­νειών οι μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι αφή­νο­νται ανε­νό­χλη­τοι να φορ­τώ­νουν τα χρέη τους στις πλά­τες των φτω­χών δημο­τών του Περι­στε­ρί­ου. Να χαί­ρο­νται τη διοί­κη­ση που στη­ρί­ζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», επι­ση­μαί­νει η «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Σχε­τι­κά με τη διαρ­ροή φυσι­κού αερί­ου σε σχο­λι­κό συγκρό­τη­μα της Ανθού­πο­λης τονί­ζει πως «ο Σύλ­λο­γος Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων του 14ου Νηπια­γω­γεί­ου ενη­με­ρώ­θη­κε με email για εκκέ­νω­ση του σχο­λι­κού συγκρο­τή­μα­τος των παι­διών τους, ενός σχο­λι­κού συγκρο­τή­μα­τος που περι­λαμ­βά­νει τρία νηπια­γω­γεία και δύο δημο­τι­κά λόγω διαρ­ρο­ής από την ενα­έ­ρια σύν­δε­ση φυσι­κού αερί­ου μετα­ξύ των νηπια­γω­γεί­ων 36ο-37ο και 14ο ». Και ανα­ρω­τιέ­ραι: «Θα έπρε­πε η σύν­δε­ση να είναι κατα­σκευα­σμέ­νη έτσι ώστε να εκτί­θε­ται σε φυσι­κά φαι­νό­με­να και σε δολιο­φθο­ρά εφό­σον στο σχο­λείο δεν υπάρ­χει φύλα­κας; Υπάρ­χει Πιστο­ποι­η­τι­κό ενερ­γη­τι­κής πυρο­προ­στα­σί­ας- πυρα­σφά­λειας; Υπάρ­χουν μέσα πυρο­προ­στα­σί­ας για άμε­ση αντι­με­τώ­πι­ση πριν φτά­σου­με σε επι­κίν­δυ­νη κατά­στα­ση; Υπάρ­χει οργα­νω­μέ­νος συστη­μα­τι­κός έλεγ­χος του Δήμου για τέτοια θέμα­τα; Εν ολί­γοις τι θα κάνει ο Δήμος για τη μόνι­μη επί­λυ­ση του θέματος;»

Τέλος, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», για την έγκρι­ση σύμ­βα­σης μετα­ξύ του ΕΔΣΝΑ — Δήμου για τις Μονά­δες Συλ­λο­γής και Επε­ξερ­γα­σί­ας Απο­βλή­των, δια­φώ­νη­σε με τον όρο να ανα­λαμ­βά­νει ο ΕΔΣΝΑ τη συντή­ρη­ση των Α/Φ που «δια­θέ­τει» στο δήμο. Ανα­φέ­ρει πως «είναι γνω­στό ότι οι υπη­ρε­σί­ες του ΕΔΣΝΑ δεν δια­θέ­τουν σχε­τι­κή υπο­δο­μή σε εξο­πλι­σμό και έμψυ­χο δυνα­μι­κό. Πρα­κτι­κά πάλι ιδιώ­της συντη­ρη­τής θα μπαι­νο­βγαί­νει στα συνερ­γεία συντή­ρη­σης του δήμου. Ουσια­στι­κά μιλά­με για καρα­μπι­νά­τη ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση συνο­λι­κά της Υπη­ρε­σί­ας συντή­ρη­σης και επι­σκευών του δήμου».

Υπεν­θύ­μι­σε ακό­μα ότι στο ζήτη­μα αυτό «η θέση της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” είναι: το κόστος για τον εκσυγ­χρο­νι­σμό του συστή­μα­τος δια­χεί­ρι­σης δημο­τι­κών απο­βλή­των με προ­τε­ραιό­τη­τα τη μεί­ω­ση και την ανα­κύ­κλω­ση με ΔσΠ, να καλυ­φθεί με πρό­σθε­τη φορο­λό­γη­ση του κεφα­λαί­ου, στην προ­ο­πτι­κή κατάρ­γη­σης των αντα­πο­δο­τι­κών τελών για τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά. Στε­ρεί­ται κάθε σοβα­ρό­τη­τας το ποσο­στό που τίθε­ται κατ’ ελά­χι­στον για την ποσό­τη­τα των συλ­λε­γό­με­νων βιο­α­πο­βλή­των μέσω των προ­σφε­ρό­με­νων “καφέ κάδων”» και με βάση το παρα­πά­νω κατά­ψη­φί­ζου­με την σύμβαση.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο