Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πετά έξω από την τηλεκπαίδευση χιλιάδες παιδιά

Εγκύ­κλιο προς τις Διευ­θύν­σεις Εκπαί­δευ­σης έστει­λε το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας την Τρί­τη 7 Απρί­λη με την οποία ζητά να δηλω­θούν από τις διευ­θύν­σεις των σχο­λεί­ων ποιοι καθη­γη­τές και μαθη­τές έχουν ανά­γκη από φορη­τούς υπο­λο­γι­στές ή τάμπλετ, ώστε να ακο­λου­θή­σουν τα προ­γράμ­μα­τα τηλεκπαίδευσης.

Έπρε­πε να περά­σει ένας ολό­κλη­ρος μήνας από το κλεί­σι­μο των σχο­λεί­ων για να γίνει κάτι τέτοιο, έπρε­πε πολ­λοί Σύλ­λο­γοι Εκπαι­δευ­τι­κών και Γονιών να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν αμέ­τρη­τες φορές και να διεκ­δι­κή­σουν κάτι τέτοιο για να το απο­φα­σί­σει το υπουρ­γείο, όμως το πρό­βλη­μα δεν είναι μόνο αυτό.

Στην εγκύ­κλιο μπαί­νει προ­θε­σμία για τη συλ­λο­γή των στοι­χεί­ων η Πέμ­πτη 9 Απρί­λη έως τις 12 το μεση­μέ­ρι. Και μάλι­στα γρά­φει πως: «Η τήρη­ση της ανω­τέ­ρω προ­θε­σμί­ας είναι επι­τα­κτι­κή, δεδο­μέ­νου ότι η όλη δια­δι­κα­σία πρέ­πει να ολο­κλη­ρω­θεί άμε­σα. Σημειώ­νε­ται ότι η μη υπο­βο­λή των ανα­γκών εντός της προ­α­να­φερ­θεί­σας προ­θε­σμί­ας συνε­πά­γε­ται τη μη συμ­με­το­χή σας στην πράξη».

Το θέμα όμως είναι ότι οι διευ­θυ­ντές των σχο­λεί­ων που έλα­βαν την εγκύ­κλιο ή χτες ή σήμε­ρα το πρωί, για να προ­λά­βουν τις προ­θε­σμί­ες του υπουρ­γεί­ου, ζητούν να κάνει δήλω­ση κάποιος γονιός ή εκπαι­δευ­τι­κός μέχρι σήμε­ρα, Τετάρ­τη, το μεση­μέ­ρι ή το από­γευ­μα! Τι σημαί­νει αυτό; Ότι πολ­λοί γονείς δεν πρό­κει­ται καν να μάθουν τι πρέ­πει να κάνουν. Σε κάποιο σχο­λείο μάλι­στα, που δεν έχουν προ­λά­βει να ενη­με­ρω­θούν ακό­μα όλοι οι γονείς, η προ­θε­σμία που έβα­λε ο διευ­θυ­ντής έχει εκπνεύσει!

Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, αυτές οι προ­θε­σμί­ες θα αφή­σουν εκτός ένα μεγά­λο μέρος μαθη­τών, ίσως και εκπαι­δευ­τι­κών, από την όλη δια­δι­κα­σία… Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης είναι μεγά­λες. Πρέ­πει άμε­σα όλα τα παι­διά των σχο­λεί­ων να προ­μη­θευ­τούν τον απα­ραί­τη­το εξο­πλι­σμό για να μπο­ρούν να παρα­κο­λου­θή­σουν τα μαθή­μα­τά τους.

(Πηγή: 902.gr)

Atexnos Logo ^^

Αυτή η δια­δι­κα­σία είναι περιτ­τή. Θα έπρε­πε ευθύς εξαρ­χής η κυβέρ­νη­ση να φρο­ντί­σει να στεί­λει στις σχο­λι­κές μονά­δες λαπ τοπ και τάμπλετ σε αριθ­μό όσοι οι καθη­γη­τές και οι μαθητές.

Επί­σης, σύμ­φω­να με την αρχι­κή εξαγ­γε­λία, λαπ τοπ και τάμπλετ θα πρέ­πει μετά να επι­στρα­φούν!!! Και αυτό τη στιγ­μή που η κυβέρ­νη­ση μοι­ρά­ζει λεφτά με το τσου­βά­λι στο κεφά­λαιο και ψίχου­λα σε εργα­ζο­με­νους και ελευ­θε­ρους επαγ­γελ­μα­τί­ες. Ψίχου­λα είναι και όσα χρειά­ζο­νται για την κάλυ­ψη των ανα­γκών της εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­σης.  Και όμως θα βάλει μετά καθη­γη­τές και δασκά­λους να ζητή­σουν από τα παι­διά να επι­στρέ­ψουν τα τάμπλετ. Η ικα­νο­ποί­η­ση αυτού του τύπου ανα­γκών είναι ευθύ­νη και υπο­χρέ­ω­ση της πολι­τεί­ας. Τα έχει πλη­ρω­μέ­να ο λαός (εργα­ζό­με­νοι, ελεύ­θε­ροι επαγ­γελ­μα­τί­ες κλπ συμ­βάλ­λουν στον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό κατά ποσο­στό μεγα­λύ­τε­ρο του 90%.

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο