Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πιέστηκαν, ζορίστηκαν από τους συνταξιουχούς και αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω στη μείωση των συντάξεων

Μάχη επι­βί­ω­σης δίνουν καθη­με­ρι­νά οι συντα­ξιού­χοι μιας και οι αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές του έχουν ρημά­ξει τη ζωή. Γι’ αυτό και σχε­δόν μια φορά τη βδο­μά­δα ήταν στρους δρό­μους διεκ­δι­κώ­ντας το δικαί­ω­μα να ζουν με αξιοπρέπεια.

Υπό την πίε­ση και για λόγους εντυ­πώ­σε­ων και τακτι­κής κυβέρ­νη­ση και Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση έκα­ναν πίσω και ανέ­στει­λαν την περι­κο­πή των συντά­ξε­ων για το 2019. Όμως αυτό δεν είναι οαρά μόνι μια στιγ­μιαία ανά­σα, αφού οι συντα­ξιού­χοι συνε­χί­ζουν να δίνουν τη μάχη της επι­βί­ω­σης και η εφαρ­μο­γή την επό­με­νη χρο­νιά εξαρ­τά­ται από την υλο­ποί­η­ση των αντι­λαϊ­κών στόχων.

Τη μη μεί­ω­ση των συντά­ξε­ων ανα­κοί­νω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός ΑΛέ­ξης Τσί­πρας στην τελε­τή παρά­δοσ­σης παρα­λα­βής στο υπουρ­γείο Εξωτερικών.

«Φεύ­γεις σε μια ημέ­ρα χαράς για την εξω­τε­ρι­κή μας πολι­τι­κή», είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός Αλέ­ξης Τσί­πρας, απευ­θυ­νό­με­νος στον Νίκο Κοτζιά, «μια ημέ­ρα χαράς», όπως είπε, «διό­τι όχι μόνο ανοί­γει ο δρό­μος για την υλο­ποί­η­ση μιας ιστο­ρι­κής συμ­φω­νί­ας με τους γεί­το­νες μας (σ.σ.της πΓΔΜ) που ανοί­γει μια προ­ο­πτι­κή ευη­με­ρί­ας και ειρή­νευ­σης στην περιο­χή μας αλλά και για­τί η Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή ενέ­κρι­νε τον ελλη­νι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό χωρίς περι­κο­πές στις συντά­ξεις, μετά από οκτώ χρό­νια λιτό­τη­τας, πράγ­μα το οποίο ανοί­γει τον δρό­μο για πιο αισιό­δο­ξες μέρες για τον ελλη­νι­κό λαό».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο