Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πορεία ΚΚΕ-ΚΝΕ στην Αμερικάνικη πρεσβεία: «Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί»

Πορεία δια­μαρ­τυ­ρί­ας με κατά­λη­ξη την αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, για να μη χρη­σι­μο­ποι­η­θεί η Ελλά­δα ως ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών στη σχε­δια­ζό­με­νη επέμ­βα­ση στη Συρία,  πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε  το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής με πρω­το­βου­λία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Στην κεφα­λή της πορεί­ας βρι­σκό­ταν το πανό της ΚΟΑ του ΚΚΕ που ανέ­γρα­φε: «Όχι στην επέμ­βα­ση στη Συρία. ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ ματώ­νουν τους λαούς. Η κυβέρ­νη­ση στη­ρί­ζει το έγκλη­μα», ενώ οι δια­δη­λω­τές φώνα­ζαν συν­θή­μα­τα, όπως: «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγου­νε οι βάσεις. Καμιά συμ­με­το­χή στις επεμ­βά­σεις», «Στον ιμπε­ρια­λι­σμό καμιά υπο­τα­γή, η μόνη υπερ­δύ­να­μη είναι οι λαοί», «Οι ιμπε­ρια­λι­στές τη γη ξανα­μοι­ρά­ζουν, με των λαών το αίμα τα σύνο­ρα χαρά­ζουν», «Εχθροί μας δεν είναι οι γεί­το­νες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».

Περ­νώ­ντας έξω από τη Βου­λή, κατήγ­γει­λαν: «Του ΝΑΤΟ το σφα­γείο το στή­νε­τε κι εσείς, κυβέρ­νη­ση και κόμ­μα­τα της υπο­τα­γής». Στη συνέ­χεια, φτά­νο­ντας στα γρα­φεία της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, στα­μά­τη­σαν και έκα­ψαν τη σημαία της Ένω­σης των ευρω­παί­ων ιμπεριαλιστών.

Φτά­νο­ντας έξω από την αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία, οι δια­δη­λω­τές παρέ­δω­σαν στην πυρά τη σημαία των ΗΠΑ, δια­τρα­νώ­νο­ντας το αίτη­μά τους να φύγουν οι ΝΑΤΟι­κες βάσεις από τη χώρα, να μη δοθεί καμία διευ­κό­λυν­ση στα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών, να μη συμ­με­τέ­χει η Ελλά­δα με κανέ­ναν τρό­πο στις επεμβάσεις.

Νωρί­τε­ρα πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε συγκέ­ντρω­ση στα Προ­πύ­λαια, όπου χαι­ρέ­τι­σε ο Νίκος Μαυ­ρο­κέ­φα­λος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποί­ος κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους και τα φτω­χά λαϊ­κά στρώ­μα­τα στη χώρα μας, τα παι­διά των εργα­τι­κών και λαϊ­κών οικο­γε­νειών σε αγω­νι­στι­κή επα­γρύ­πνη­ση απέ­να­ντι στην κλι­μά­κω­ση της στρα­τιω­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης μετα­ξύ των μεγά­λων ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων στην Αν. Μεσό­γειο, τη Συρία αλλά και το Αιγαίο. Σε οργά­νω­ση της πάλης, ώστε να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο. Να μη χρη­σι­μο­ποι­η­θεί η Ελλά­δα ως ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών. Να μην παρα­σχε­θεί καμία διευ­κό­λυν­ση σε έδα­φος, νερό και αέρα. Να μη μετα­τρα­πεί η Ελλά­δα σε ένα μεγά­λο ΝΑΤΟι­κό στρα­τό­πε­δο και να κλεί­σουν όλες οι βάσεις. Να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μην υπάρ­ξει καμία εμπλο­κή των ελλη­νι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων σε όλους αυτούς τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς. (Δια­βά­στε παρα­κά­τω ολό­κλη­ρο το χαιρετισμό)

Οι Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πικε­το­φο­ρί­ες την Παρα­σκευή σε διά­φο­ρες περιο­χές της Αττι­κής, της Θεσ­σα­λο­νί­κης, της Θεσ­σα­λί­ας και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Οι πικε­το­φο­ρί­ες και οι εξορ­μή­σεις συνε­χί­ζο­νται και τις επό­με­νες μέρες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο