Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε ΔΩΡΕΑΝ την Κυριακή 17 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Όρνι­θες — Ο Καρα­γκιό­ζης στη Χώρα των Που­λιών στο ΚΠΙΣΝ

Ο βρα­βευ­μέ­νος σκη­νο­θέ­της Ηλί­ας Καρελ­λάς, δημιουρ­γεί ένα πολύ­χρω­μο λυρι­κό παρα­μύ­θι εμπνευ­σμέ­νο από τους λαϊ­κούς ήρω­ες του θεά­τρου σκιών και την αρχαία κωμω­δία του Αρι­στο­φά­νη. Ενε­νή­ντα γιγα­ντιαί­ες φιγού­ρες ζωντα­νεύ­ουν σε έναν μπερ­ντέ 45 τετρα­γω­νι­κών μέτρων με τη φωνή του Ηλία Καρελ­λά, του Χρή­στου Θηβαί­ου (Τσα­λα­πε­τει­νός), της Τζώρ­τζια Κεφα­λά του συγκρο­τή­μα­τος Μπλε (Αηδό­να), ενώ στο ρόλο του Προ­μη­θέα συνα­ντά­με τον Θάνο Κοσμί­δη από το συγκρό­τη­μα Burger Project. Τη μου­σι­κή της παρά­στα­σης έγρα­ψαν οι String Demons, οι οποί­οι παί­ζουν και τρα­γου­δούν ζωντα­νά στη σκη­νή. Στο πλαί­σιο του Summer Nostos Festival 2018. Στο Κέντρο Πολι­τι­σμού Ίδρυ­μα Στ. Νιάρ­χος (Ευρι­πί­δου και Λ. Συγ­γρού). Τηλ.: 2168091001, 002, 003. Ώρα: 21:00. Είσο­δος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Στα­μά­της Κρα­ου­νά­κης + «Σπεί­ρα Σπεί­ρα» στα Σπά­τα (ΔΩΡΕΑΝ)

«Τα παι­διά της Σφίγ­γας» (Στα­μά­της Κρα­ου­νά­κης + «Σπεί­ρα Σπεί­ρα»), το θρυ­λι­κό λαϊ­κό πρό­γραμ­μα που τόσο αγα­πή­θη­κε, θα παρου­σια­στεί στα Σπά­τα, την Παρα­σκευή 15 Ιού­νη στις 21.00, στον αύλειο χώρο του 1ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Σπάτων.

ΘΕΑΤΡΟ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Λιπά­σμα­τα 2018 «Φεστι­βάλ στη θάλασ­σα»» στη Δραπετσώνα

Επα­νέρ­χε­ται δρι­μύ­τε­ρο το «Φεστι­βάλ στη θάλασ­σα» στη Δρα­πε­τσώ­να. Το Φεστι­βάλ «ανοί­γει» η θεα­τρι­κή παρά­στα­ση «…για­τί οι όμορ­φες θλι­βε­ρές ιστο­ρί­ες είναι παγκό­σμιες!!» από την ομά­δα ”Indigo” του Δήμου Κερα­τσι­νί­ου — Δρα­πε­τσώ­νας. Περισ­σό­τε­ρα για το πρό­γραμ­μα του Φεστι­βάλ στη σελί­δα του στο Facebook. Στην Εργο­στά­σιο Λιπα­σμά­των Δρα­πε­τσώ­νας (Γρ. Λαμπρά­κη). Ώρα: 21:00. Είσο­δος ελεύθερη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στον κόσμο της Λού­λας Αναγνωστάκη

Εγκαι­νιά­ζε­ται η ανα­δρο­μι­κή έκθεση/σκηνική εγκα­τά­στα­ση «Δωμά­τια μνή­μης. Περι­πλά­νη­ση στον κόσμο της Λού­λας Ανα­γνω­στά­κη» ανοί­γο­ντας το μεγά­λο αφιέ­ρω­μα του Φεστι­βάλ Αθη­νών στη μεγα­λύ­τε­ρη ελλη­νί­δα δρα­μα­τουρ­γό. Μια «θεα­τρι­κή πόλη» με δώδε­κα ξεχω­ρι­στά δωμά­τια, όσα και τα έργα της Λού­λας Ανα­γνω­στά­κη ανα­πα­ρι­στούν τον κλει­στό, ονει­ρι­κό χώρο και< το θέα­τρο του Παρά­λο­γου, με το οποίο η Ανα­γνω­στά­κη συνο­μί­λη­σε ιδί­ως στα πρώ­τα της έργα. Την έκθε­ση επι­με­λεί­ται η Δήμη­τρα Κον­δυ­λά­κη. Στο πλαί­σιο της έκθε­σης κυκλο­φο­ρεί κατά­λο­γος με την υπο­στή­ρι­ξη της διεύ­θυν­σης Γραμ­μά­των του υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού. Πει­ραιώς 260,Ταύρος. Ώρα: καθη­με­ρι­νά από 19:00 ως τις 24:00. eίσο­δος ελεύθερη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο