Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τρίτη 17 Απριλίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Καρυωτάκης από τη Λένα Πλάτωνος

Τα ενε­νή­ντα χρό­νια από τον θάνα­το του Κώστα Καρυω­τά­κη είναι η αφορ­μή για την παρου­σί­α­ση του μου­σι­κού κύκλου της Λένας Πλά­τω­νος «Καρυω­τά­κης 13 τρα­γού­δια», που θα ερμη­νεύ­σει η Σαβί­να Γιαν­νά­του. Στα ενδιά­με­σα των τρα­γου­διών, ο συγ­γρα­φέ­ας Γιώρ­γος Κορο­πού­λης δια­βά­ζει ποι­ή­μα­τα και πεζά του Καρυω­τά­κη, καθώς και ένα κεί­με­νο του Ανδρέα Εμπει­ρί­κου σχε­τι­κά με το άδο­ξο τέλος του ποι­η­τή. Η ποί­η­ση του Καρυω­τά­κη δεν έχει ίχνος φιλο­λο­γί­ας, αισθη­μα­τι­σμού και φιλα­ρέ­σκειας, που υπάρ­χει σε αφθο­νία στους παλιό­τε­ρους ποι­η­τές. Απο­πνέ­ει την αίσθη­ση του μάταιου, του χαμέ­νου κα, η στά­ση του είναι αντι­η­ρω­ι­κή. Στο πιά­νο ο Θόδω­ρος Κοτε­πά­νος. Φιλο­λο­γι­κός Σύλ­λο­γος Παρ­νασ­σός (Πλα­τεία Καρύ­τση). ‘Ωρα: 21.00.

«Duende-Tο Πνεύ­μα της Γης»

Ο Στα­μά­της Κρα­ου­νά­κης μελο­ποιεί Λόρ­κα και μας λέει: «Για να βρού­με το Ν τ ο υ έ ν τ ε δεν υπάρ­χει τίπο­τε να μας βοη­θή­σει. Ούτε χάρ­της ούτε «σωστοί τρό­ποι». Το μόνο που ξέρου­με είναι πως καί­ει το αίμα σαν κοπα­νι­στό γυα­λί, πως εξα­ντλεί, πως σβή­νει τη γλυ­κιά γεω­με­τρία που μάθα­με, πως κλω­τσά­ει όλα τα στυλ.» Ερμη­νεύ­ουν οι Χρή­στος Γερο­ντί­δης και Κώστας Μπου­γιώ­της. Παί­ζουν οι μου­σι­κοί Βασί­λης Ντρου­μπο­γιάν­νης (πιά­νο) και Γιώρ­γος Ταμιω­λά­κης (τσέλο).Θέατρο Τέχνης Κάρο­λος Κουν- Φρυ­νί­χου: Φρυ­νί­χου 14, Πλάκα.Τηλ: 2103222464 Ώρα 21.30 Εισι­τή­ρια 15 ευρώ, 10 ευρώ, 8 ευρώ.

 ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΣ η ζωγρα­φι­κή, η εικο­νο­γρά­φη­ση και οι παράλ­λη­λες διαδρομές

Στην έκθε­ση που διορ­γα­νώ­νει η Δημο­τι­κή Πινα­κο­θή­κη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη παρου­σιά­ζο­νται έργα και τεκ­μή­ρια από το πλου­σιό­τα­το αρχείο του ζωγρά­φου, που ανή­κει στο γιο του καλ­λι­τέ­χνη Νίκο Νικο­λι­νά­κο. Το κοι­νό θα έχει την ευκαι­ρία να γνω­ρί­σει ιδιαί­τε­ρες πλευ­ρές του ζωγρα­φι­κού έργου του και να απο­κτή­σει μια εικό­να της ακμαί­ας πολυ­μέ­ρειάς του μέσα από εικο­νο­γρα­φι­κές, γελοιο­γρα­φι­κές και γρα­φι­στι­κές δημιουρ­γί­ες του καλλιτέχνη.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ
“ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ”
Ραι­δε­στού 32 & Π. Τσαλ­δά­ρη, Νίκαια

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο