Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore στα Αισχύλεια

Συν­θέ­της, performer και πολυορ­γα­νί­στας, ο Τheodore προσ­δί­δει με τη μου­σι­κή του μία ηλε­κτρο­νι­κή post-rock χροιά σε ένα ατμο­σφαι­ρι­κό, ψυχε­δε­λι­κό και ambient μου­σι­κό πλαί­σιο, αφή­νο­ντας ανοι­χτή την πόρ­τα και στον κλα­σι­κό ρομα­ντι­σμό. Στο βιο­γρα­φι­κό του κατα­γρά­φο­νται δύο προ­σω­πι­κά άλμπουμ (7 και It Is But It’s Not), ενώ αυτές τις ημέ­ρες βρί­σκε­ται στο στού­ντιο ολο­κλη­ρώ­νο­ντας τον τρί­το προ­σω­πι­κό δίσκο του. Κάποια από τα νέα τρα­γού­δια του θα έχουν την ευκαι­ρία να ακού­σουν live όσοι βρε­θούν στη συναυ­λία στο Παλαιό Ελαιουρ­γείο Ελευ­σί­νας (Κανελ­λο­πού­λου και Δρα­γού­μη). Στις 20:30. Γενι­κή είσο­δος: 5 ευρώ

  •  Εργα των Μαξ Μπρουχ, Ρεμπέ­κα Κλαρκ, Φραντς Σού­μπερτ και Μότσαρτ περι­λαμ­βά­νει το πρό­γραμ­μα της απο­ψι­νής συναυ­λί­ας του κύκλου Νύχτες Κλα­σι­κής Μου­σι­κής στη Γεν­νά­δειο. Στις 8.30 μ.μ.
  •  Συναυ­λία του Theodore στις 8.30 μ.μ. στο Παλαιό Ελαιουρ­γείο Ελευσίνας.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρι­ή­με­ρο φεστι­βάλ με προ­βο­λές ται­νιών μικρού και μεγά­λου μήκους και θέμα τη γει­το­νι­κή Τουρ­κία διορ­γα­νώ­νει το θέα­τρο Εμπρός, με ελεύ­θε­ρη είσο­δο. Οι προ­βο­λές ξεκι­νούν με την «Αφεγ­γη νύχτα». Ρήγα Παλα­μή­δη 2

• Το Διε­θνές Φεστι­βάλ Κινη­μα­το­γρά­φου της Αθή­νας γιορ­τά­ζει την Ημέ­ρα Γαλ­λο­φω­νί­ας TV5MONDE με προ­βο­λή της ται­νί­ας της Κλερ Ντε­νί «Η Λια­κά­δα Μέσα μου» στις 8.30 μ.μ. στον Κινη­μα­το­γρά­φο «Δανα­ός»

ΘΕΑΤΡΟ

• Εξι οκτά­χρο­να παι­διά συμ­με­τέ­χουν στην παρά­στα­ση «Οιδί­πους τύραν­νος» υπό την καθο­δή­γη­ση της Αλί­κης Δανέ­ζη Knutsen, στις 8.30 μ.μ. στο Μου­σείο Μπε­νά­κη (Πει­ραιώς 138). Είσο­δος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βρα­δι­νή Ξενά­γη­ση στο Μου­σείο της Ακρόπολης

Η έκτη δρά­ση της Be a Greek περι­λαμ­βά­νει μία ξενά­γη­ση στο Μου­σείο της Ακρό­πο­λης. Κατά τη βρα­δι­νή ξενά­γη­ση οι επι­σκέ­πτες θα μπο­ρέ­σουν να μάθουν για τις Καρυά­τι­δες αλλά και τις Μετό­πες του Παρ­θε­νώ­να. Διάρ­κεια ξενά­γη­σης: Περί­που 2 ώρες. Σημείο συνά­ντη­σης: Μου­σείο Ακρό­πο­λης, Διο­νυ­σί­ου Αρε­ο­πα­γί­του 15 (κεντρι­κή αίθου­σα στην είσο­δο του Μου­σεί­ου). Στις 19:30. Γενι­κή είσο­δος στο μου­σείο: 5 ευρώ. Κόστος Ξενά­γη­σης: 10 ευρώ το άτο­μο. Παι­διά έως 10 ετών δωρε­άν (με τη συνο­δεία ενη­λί­κου). Η ξενά­γη­ση θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί από διπλω­μα­τού­χο ξενα­γό, μέλος της Ομά­δας της Be a Greek.

• Η Βρα­διά του Ερευ­νη­τή επι­στρέ­φει στο Κέντρο Πολι­τι­σμού «Ελλη­νι­κός Κόσμος» (Πει­ραιώς 254) με πει­ρα­μα­τι­κές επι­δεί­ξεις, δια­δρα­στι­κά εργα­στή­ρια, παι­χνί­δια και προ­βο­λές για μικρούς και μεγά­λους, από τις 5 μ.μ. Είσο­δος ελεύθερη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

• Εναρ­ξη της έκθε­σης «Ικα­ρος. Το εργο­στά­σιο κερα­μι­κών της Ρόδου 1928–1988» στο Μου­σείο Μπε­νά­κη (Κου­μπά­ρη 1).

 

• Eκθε­ση του Kινέ­ζου καλ­λι­τέ­χνη Zhang Yexing φιλο­ξε­νεί­ται στην γκα­λε­ρί Bernier-Eliades (Επτα­χάλ­κου 11).

 

• Η πρώ­τη έκθε­ση στην Ελλά­δα της κολε­κτί­βας Slavs and Tatars πραγ­μα­το­ποιεί­ται στην γκα­λε­ρί Καλ­φα­γιάν (Χάρι­τος 11).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

• Eκθε­ση φωτο­γρα­φί­ας με τίτλο «Views of Mediterranean» φιλο­ξε­νεί­ται στο i‑D ProjectArt (Κανά­ρη 12).

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο