Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προς ιδιωτικοποίηση το ΑΧΕΠΑ; Εισαγωγές μόνο με έγκριση από τον διοικητή, σύμφωνα με «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο

Ποι­κίλ­λα ερω­τή­μα­τα προ­κα­λεί έγγρα­φο που είδε το φως της δημο­σιό­τη­τας σύμ­φω­να με το οποίο για την εισα­γω­γή ασθε­νων στο Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο ΑΧΕΠΑ της Θεσ­σα­λο­νί­κης απαι­τεί­ται η έγκρι­ση της διοίκησης.

«Σε περί­πτω­ση εισα­γω­γής χωρίς την απαι­τού­με­νη έγκρι­ση, το κόστος της διε­νερ­γη­θεί­σας ιατρι­κής πρά­ξης θα βαρύ­νει απο­κλει­στι­κά τον θερά­πο­ντα ιατρό» κατα­λή­γει το έγγρα­φο, με ημε­ρο­μη­νία 14 Μάρ­τη 2022 και ένδει­ξη «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ», που φέρει την υπο­γρα­φή του κ. Πανα­γιώ­τη Παντε­λιά­δη, διοι­κη­τή του νοσοκομείου.

Το εν λόγω έγγρα­φο δημο­σιο­ποί­η­σε η βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Θεο­δώ­ρα Αυγέρη.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι σε παλαιό­τε­ρη δήλω­σή του, ο υπουρ­γός Υγεί­ας Θ. Πλεύ­ρης είχε κατα­στή­σει σαφή την πρό­θε­ση της κυβέρ­νη­σης να βάλει από την «πίσω πόρ­τα» ιδιώ­τες για­τρούς στα δημό­σια νοσοκομεία.

«Θέλου­με να ανοί­ξου­με θεσμο­θε­τη­μέ­να τη δυνα­τό­τη­τα ιδιω­τών για­τρών να παρέ­χουν υπη­ρε­σία part time σε νοσο­κο­μεία, όπου υπάρ­χουν κενά και όπου υπάρ­χουν προ­κη­ρύ­ξεις και συμ­βά­σεις που δεν καλύ­πτο­νται», είχε τονί­σει ο υπουρ­γός Υγεί­ας Θάνος Πλεύρης.

Τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ οφείλουν να δώσουν άμεσες απαντήσεις.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο