Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρήξη Βενιζέλου — ΚΙΝΑΛ — Γιατί;

Την απο­χώ­ρη­σή του από το Κίνη­μα Αλλα­γής προ­α­νήγ­γει­λε ο Ευάγ­γε­λος Βενι­ζέ­λος, μετά την από­φα­ση να τεθεί επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου Επι­κρα­τεί­ας ο Γιώρ­γος Καμίνης.

Η Φώφη Γεν­νη­μα­τά συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα με τον Ευάγ­γε­λο Βενι­ζέ­λο και του πρό­τει­νε την τελευ­ταία θέση του ψηφο­δελ­τί­ου Επι­κρα­τεί­ας, την οποία ο ίδιος αρνήθηκε.

Ο Ευάγ­γε­λος Βενι­ζέ­λος δήλω­σε πως πλέ­ον θα έχει τη δυνα­τό­τη­τα να υπε­ρα­σπι­στεί τις θέσεις του «χωρίς κομ­μα­τι­κές δεσμεύ­σεις», ενώ επέ­κρι­νε την επι­κε­φα­λής του ΚΙΝΑΛ πως το σχέ­διό της καθι­στά το κόμ­μα «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπο­στή­ρι­ξε, επί­σης, πως η Φώφη Γεν­νη­μα­τά κατά τη διάρ­κεια της συνά­ντη­σης τού είπε πως «θεω­ρεί ότι έχου­με δια­φο­ρές ως προς τη γραμ­μή του ΚΙΝΑΛ».

Η απο­χώ­ρη­ση — ρήξη δεν είναι άσχε­τη από τις αντι­πα­ρα­θέ­σης στο εσω­τε­ρι­κό του κόμ­μα­τος και ενό­ψει κυβερ­νη­τι­κής εναλ­λα­γής , για τις μετε­κλο­γι­κές συνερ­γα­σί­ες, αν δηλα­δή θα συνερ­γα­στεί με τη ΝΔ σε περί­πτω­ση που δεν υπάρ­ξει αυτο­δύ­να­μη κυβέρ­νη­ση, ή αν η ίδια του απευ­θύ­νει κάλε­σμα, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επί­σης, είναι και μία κίνη­ση να απαλ­λα­γεί από πρό­σω­πα που είναι ταυ­τι­σμέ­να με τα μνη­μό­νια, για αυτό και η επι­λο­γή του Γ. Καμί­μνη στην πρώ­τη θέση του ψηφο­δελ­τί­ου Επικρατείας.

«Φρε­σκα­ρι­σμέ­νο» διεκ­δι­κεί ανα­βαθ­μι­σμέ­νο ρόλο για τη «στα­θε­ρό­τη­τα» στη συνέ­χι­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής. Στο πρό­γραμ­μά του έχει μέτρα για τη θωρά­κι­ση της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας και της κερ­δο­φο­ρί­ας του κεφα­λαί­ου, σε συν­δυα­σμό με μέτρα απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τε­ρης και πιο στο­χευ­μέ­νης δια­χεί­ρι­σης της φτώ­χειας, που μεγα­λώ­νει για το λαό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο