Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρουμανία: Πρόστιμο στους επιβάτες των ΜΜΜ που φορούν βρώμικα ρούχα

Με πρό­στι­μο κιν­δυ­νεύ­ουν οι επι­βά­τες των μέσων μαζι­κής μετα­φο­ράς στην πόλη Κλουζ Ναπό­κα της Ρου­μα­νί­ας, εάν τα ρού­χα που φορούν είναι βρώ­μι­κα και μυρί­ζουν άσχη­μα. Αυτό προ­κύ­πτει από τα μέχρι στιγ­μής απο­τε­λέ­σμα­τα της δημό­σιας δια­βού­λευ­σης για τις αστι­κές συγκοι­νω­νί­ες, που είναι σε εξέ­λι­ξη στη ρου­μα­νι­κή πόλη, η οποία υπο­τί­θε­ται ότι στο­χεύ­ει στη βελ­τί­ω­ση του βιο­τι­κού επι­πέ­δου των κατοί­κων, αλλά και της δια­μο­νής των επι­σκε­πτών της Κλουζ Ναπόκα.

Τη δια­δι­κα­σία της δημό­σιας δια­βού­λευ­σης εγκαι­νί­α­σε ο δήμος της ρου­μα­νι­κής πόλης, σε μια προ­σπά­θεια να βελ­τιώ­σει την εικό­να της πόλης, προ­κει­μέ­νου να προ­σελ­κύ­σει περισ­σό­τε­ρους επι­σκέ­πτες, παρου­σιά­ζο­ντας το βέβαια ως προ­σπά­θεια να δώσει λύσεις σε προ­βλή­μα­τα της καθη­με­ρι­νό­τη­τας των πολιτών.

Σύμ­φω­να με όσα μετα­δί­δουν ρου­μα­νι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, όσοι επι­βά­τες μέσων μαζι­κής μετα­φο­ράς κυκλο­φο­ρούν με βρώ­μι­κα ρού­χα μπο­ρεί να κλη­θούν να πλη­ρώ­σουν πρό­στι­μα 100 έως 200 λέι (από 21 μέχρι 42 ευρώ).

Επί­σης, όσοι επι­βά­τες μέσων μαζι­κής μετα­φο­ράς ταξι­δεύ­ουν μετα­φέ­ρο­ντας τσά­ντες με φαγη­τά που μυρί­ζουν άσχη­μα ή κάνουν χρή­ση ηλε­κτρο­νι­κού τσι­γά­ρου εντός των μέσων μετα­φο­ράς, μπο­ρεί να πλη­ρώ­σουν πρό­στι­μο 200 λέι.

Οι νέοι κανό­νες για το επι­βα­τι­κό κοι­νό που δια­μορ­φώ­νο­νται μέχρι στιγ­μής από τα απο­τε­λέ­σμα­τα της δημό­σιας δια­βού­λευ­σης προ­βλέ­πουν, επί­σης, ότι οι επι­βά­τες μπο­ρούν να επι­βι­βά­ζο­νται και να απο­βι­βά­ζο­νται από τα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς μόνο στους προ­βλε­πό­με­νους σταθ­μούς, καθώς και ότι η επι­βί­βα­ση γίνε­ται μόνο από τις μπρο­στι­νές πόρ­τες των μέσων μαζι­κής μετα­φο­ράς. Επί­σης, οι επι­βά­τες απα­γο­ρεύ­ε­ται να πίνουν αλκο­όλ ή να μετα­φέ­ρουν στις απο­σκευ­ές τους αλκο­ο­λού­χα ποτά, καθώς επί­σης και να είναι υπό την επή­ρεια αλκοόλ.

Σε περί­πτω­ση που οι απο­σκευ­ές των επι­βα­τών (είτε πρό­κει­ται για τσά­ντα, σακί­διο πλά­της, χει­ρα­πο­σκευή ή βαλί­τσα) κατα­λαμ­βά­νουν επι­πλέ­ον χώρο, τότε οι επι­βά­τες θα πρέ­πει να πλη­ρώ­σουν ένα ακό­μα εισιτήριο.

Εξάλ­λου, απα­γο­ρεύ­ε­ται η μετα­φο­ρά πτη­νών και ζώντων ζώων, με εξαί­ρε­ση τους σκύ­λους και τις γάτες που πρέ­πει να μετα­φέ­ρο­νται σε ειδι­κά κλουβιά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο