Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσική συνδρομή στην ανακαίνιση του Καπιτωλίου της Αβάνας

Η αρμό­δια διεύ­θυν­ση της ρωσι­κής προ­ε­δρί­ας, όπως απορ­ρέ­ει από τις σχε­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις που αναρ­τώ­νται στην ιστο­σε­λί­δα των δημο­σί­ων δαπα­νών, έχει ήδη επι­λέ­ξει την εται­ρεία που θα ανα­λά­βει το έργο της απο­κα­τά­στα­σης του επι­χρυ­σω­μέ­νου θόλου του Εθνι­κού Καπι­τω­λί­ου της Αβά­νας, κόστους 642 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ρου­βλί­ων (περί­που 8,5 εκ. ευρώ).

Η Αβά­να τον Νοέμ­βριο του 2019 θα γιορ­τά­σει τα 500 χρό­νια από την ίδρυ­ση της. Στο Καπι­τώ­λιο, το οποίο κατα­σκευά­στη­κε το1929, επί τριά­ντα χρό­νια, μέχρι την νίκη της κου­βα­νι­κής επα­νά­στα­σης, συνε­δρί­α­ζε η βου­λή. Από αρχι­τε­κτο­νι­κής από­ψε­ως, έχει την ίδια ονο­μα­σία με το Καπι­τώ­λιο που βρί­σκε­ται στην Ουά­σιγ­κτον, ωστό­σο όπως λένε οι Κου­βα­νοί ξενα­γοί στην Αβά­να, το δικό τους Καπι­τώ­λιο τους είναι πιο ψηλό.

Οι εργα­σί­ες για την απο­κα­τά­στα­ση του θόλου του Καπι­τω­λί­ου της Αβά­νας θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν σε δύο φάσεις. Η πρώ­τη φάση του έργου θα ξεκι­νή­σει στις 15 Αυγού­στου και θα διαρ­κέ­σει έως τις 15 Νοεμ­βρί­ου του τρέ­χο­ντος έτους και η δεύ­τε­ρη φάση από τα μέσα Νοεμ­βρί­ου έως τις 31 Οκτω­βρί­ου του 2019.

Η πρό­ε­δρος του Συμ­βου­λί­ου της Ομο­σπον­δί­ας Βαλε­ντί­να Ματ­βιέν­κο σε δηλώ­σεις που είχε κάνει το 2016 είχε πει ότι Ρώσοι εμπει­ρο­γνώ­μο­νες θα συν­δρά­μουν στην ανα­καί­νι­ση του Καπι­τω­λί­ου της Αβά­νας, στο οποίο συνε­δριά­ζει η Εθνο­συ­νέ­λευ­ση της Κού­βας, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι οι κου­βα­νοί κοι­νο­βου­λευ­τι­κοί ήταν εκεί­νοι που ζήτη­σαν την συν­δρο­μή των Ρώσων για την ανα­καί­νι­ση του Καπιτωλίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο