Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρότζερ Γουότερς: Θέλουμε να μετατραπεί η Βενεζουέλα σε άλλο ένα Ιράκ ή σε Συρία ή σε Λιβύη;

Στο παι­χνί­δι της ανα­τρο­πής Μαδού­ρο «παί­ζουν γερά» τόσο εκπρό­σω­ποι εκπρό­σω­ποι του μεγά­λου κεφα­λαί­ου όσο και καλλιτέχνες.Σήμερα γίνε­ται η λεγό­με­νη φιλαν­θρω­πι­κή συναυ­λία του Βρε­τα­νού μεγι­στά­να Ρίτσαρντ Μπράν­σον της «Virgin», στην πόλη της Κολομ­βί­ας Κού­κου­τα με τη συμ­με­το­χή 32 λατί­νων καλ­λι­τε­χνών που πρό­θυ­μα συμ­βάλ­λουν στο «σόου», το οποίο εντάσ­σε­ται στην ωμή επέμ­βα­ση στα εσω­τε­ρι­κά της Βενε­ζου­έ­λας (Η συναυ­λία ξεκί­νη­σε γύρω στις 11.00 τοπι­κή ώρα (18.00 ώρα Ελλά­δας και θα ολο­κλη­ρω­θεί περί­που στις 23.00).

“Οι καλ­λι­τέ­χνες που θα εμφα­νι­στούν στην Κολομ­βία πρέ­πει να ξέρουν ότι δια­πράτ­τουν έγκλη­μα, ότι δίνουν την έγκρι­σή τους για μια στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση”, προει­δο­ποί­η­σε ο νόμι­μος πρό­ε­δρος της βενεζουέλαςΜαδούρο.

Ο συνι­δρυ­τής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουό­τερς, είναι ένας από τους καλ­λι­τέ­χνες που κατέ­κρι­νε με τον εντο­νό­τε­ρο τρό­πο την επι­κεί­με­νη συναυλία.

«Δεν έχει καμία απο­λύ­τως σχέ­ση με ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια», τόνι­σε ο 75χρονος Γουό­τερς σε ένα βίντεο που αναρ­τή­θη­κε σε ιστο­τό­πους κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης. «Έχει σχέ­ση με τον Ρίτσαρντ Μπράν­σον… που υιο­θέ­τη­σε αυτό που λένε οι ΗΠΑ ότι “απο­φα­σί­σα­με να κατα­λά­βου­με τη Βενε­ζου­έ­λα”, για κάποιους λόγους», πρό­σθε­σε. Ο Γουό­τερς, ο βασι­κός συν­θέ­της του βρε­τα­νι­κού ροκ συγκρο­τή­μα­τος, υπο­στή­ρι­ξε ότι η ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια απο­τε­λεί τμή­μα της προ­σπά­θειας των ΗΠΑ να παρου­σιά­σουν μια ψευ­δή εικό­να για τη Βενε­ζου­έ­λα ώστε να δικαιο­λο­γή­σουν την αλλα­γή του καθε­στώ­τος. «Θέλου­με πραγ­μα­τι­κά να μετα­τρα­πεί η Βενε­ζου­έ­λα σε άλλο ένα Ιράκ ή σε Συρία ή σε Λιβύη; Εγώ δεν θέλω, ούτε ο λαός της Βενε­ζου­έ­λας θέλει», συνέχισε.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι ο Μανού Τσάο διέ­ψευ­σε τη συμ­με­το­χή του στην εν λόγω συναυ­λία που μόνο λόγο έχει να κρύ­ψει την προ­βο­κά­τσια σε βάρος του λαού της Βενε­ζου­έ­λας οι Αμε­ρι­κά­νοι και οι σύμ­μα­χοί τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο