Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συναυλία καλλιτεχνών της Βενεζουέλας με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα» στα σύνορα με την Κολομβία

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Την Δευ­τέ­ρα ανα­κοί­νω­σε ο υπουρ­γός πλη­ρο­φο­ριών και αντι­πρό­ε­δρος της Βενε­ζου­έ­λας Jorge Rodriguez ότι πολ­λοί καλ­λι­τέ­χνες της Βενε­ζου­έ­λας ζήτη­σαν να κάνουν μου­σι­κή συναυ­λία με το σύν­θη­μα «Κάτω τα χέρια από την Βενε­ζου­έ­λας». Απο­φα­σί­στη­κε να γίνει διή­με­ρη συναυ­λία το ερχό­με­νο Σάβ­βα­το και Κυρια­κή στα σύνο­ρα μετα­ξύ Βενε­ζου­έ­λας και Κολομ­βί­ας μετα­δί­δει το ΑΡ.

Τις ημέ­ρες της συναυ­λί­ας θα μοι­ρα­στούν και 20.000 πακέ­τα τρό­φι­μα, ενί­σχυ­ση για τους φτω­χούς κατοί­κους της περιο­χής που συμπε­ρι­λαμ­βά­νει και τους κατοί­κους της Κολομ­βί­ας που ζουν από την άλλη μεριά των συνό­ρων, ανα­κοί­νω­σε ο υπουργός.

Εξήγ­γει­λε επί­σης ότι «σε σύντο­μο χρο­νι­κό διά­στη­μα θα παρα­λά­βου­με βοή­θεια 300 τόνων τρο­φί­μων και άλλων ειδών ανά­γκης από την Ρωσία. Πλη­ρώ­νου­με γι’ αυτά τα τρό­φι­μα δεν είμα­στε ζητιάνοι».

«Αυτά που θέλει να μοι­ρά­σει ο Τραμπ και ο Γκουαι­ντό είναι δηλη­τη­ρια­σμέ­να και σάπια», συμπληρώνει.

Κατα­φέρ­θη­κε και ενα­ντί­ον του δισε­κα­τομ­μυ­ριού­χου Ρίτσαρντ Μπράν­σον ιδιο­κτή­τη της δισκο­γρα­φι­κής εται­ρί­ας Βέρ­τζιν, απο­κα­λώ­ντας τον τυχοδιώκτη.

Ο λόγος είναι ότι ο Μπράν­σον διορ­γα­νώ­νει συναυ­λία στις 22 του μηνός στην πόλη σύνο­ρο με την Βενε­ζου­έ­λα Cucuta εκεί που έχουν συγκε­ντρω­θεί η “ανθρω­πι­στι­κή” βοή­θεια των ΗΠΑ που παρήγ­γει­λε η μαριο­νέ­τα τους Γκουαι­ντό. Ισχυ­ρί­ζε­ται ο Μπράν­σον ότι στην πόλη Cucuta δια­φεύ­γουν οι πει­να­σμέ­νοι κάτοι­κοι της Βενε­ζου­έ­λας και θέλει να μαζέ­ψει 100 εκα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια για να ενι­σχύ­σει τους φτω­χούς της Βενε­ζου­έ­λας και τον Γκουαιντό.

Έχει επι­δο­θεί σε αλλε­πάλ­λη­λες συνε­ντεύ­ξεις, ακό­μη και για τις συνο­μι­λί­ες του με τον Γκουαι­ντό  που ο Διε­θνής Τύπος ανα­με­τα­δί­δει σε μεγά­λη έκτα­ση. Ανα­κοί­νω­σε στον Τύπο και διά­φο­ρα ονό­μα­τα καλ­λι­τε­χνών που θα συμ­με­τέ­χουν στην συναυ­λία, μετα­ξύ των οποί­ων και τον γνω­στό καλ­λι­τέ­χνη Μάνου Τσάο ο οποί­ος έσπευ­σε να δια­ψεύ­ση τη συμ­με­το­χή του..

Ο Διε­θνής Τύπος προ­βά­λει την εν λόγω συναυ­λία και απο­κρύ­πτει την συναυ­λία «Κάτω τα χέρια από την Βενε­ζου­έ­λα». Ακό­μη και όταν την ανα­φέ­ρει πάντα συμπλη­ρώ­νει και με την συναυ­λία του Μπράν­σον και με λεπτο­με­ρέ­στα­τες δηλώ­σεις του για την απελ­πι­στι­κή κατά­στα­ση στην Βενε­ζου­έ­λα που ο ίδιος θα “σώσει”..

Η απά­ντη­ση που παίρ­νει από τον υπουρ­γό είναι ότι ισχύ­ει το αντί­θε­το ακρι­βώς. “Οι κάτοι­κοι της Cucuta περ­νούν τα σύνο­ρα και έρχο­νται στην Βενε­ζου­έ­λα για να επι­σκε­φτούν Για­τρούς και οι έγκυ­ες γυναί­κες για να γεν­νή­σουν”. «Θα στεί­λου­με για­τρούς για δωρε­άν «τσεκ-απ στην Cucuta » εξήγ­γει­λε ο Rodriguez.

Έτσι κάτω από την σκιά της επι­κεί­με­νης στρα­τιω­τι­κής επέμ­βα­σης στις 23 όπως ισχυ­ρί­στη­κε ο Τραμπ, με αφορ­μή την παρά­δο­ση της «ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας», «με το καλό ή το κακό» όπως δια­μη­νύ­ει, η έντα­ση μεγα­λώ­νει και οι μεγά­λες συγκε­ντρώ­σεις που θα γίνουν με αφορ­μή τις συναυ­λί­ες και από τις δύο μεριές των συνό­ρων επε­κτεί­νουν την μάχη σε όλα τα επίπεδα.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο