Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελική παρέμβαση ύστερα από τις σοβαρές καταγγελίες μεταναστών για ξυλοδαρμό από εργοδότη

Εισαγ­γε­λι­κή παρέμ­βα­ση υπήρ­ξε από τον προϊ­στά­με­νο της Εισαγ­γε­λί­ας Εφε­τών Λάρι­σας Στα­μά­τη Δασκα­λό­που­λο, ώστε να διε­ρευ­νη­θεί η καταγ­γε­λία, σύμ­φω­να με την οποία, δύο μετα­νά­στες από το Πακι­στάν φέρε­ται να ξυλο­κο­πή­θη­καν, επει­δή ζήτη­σαν τα δεδου­λευ­μέ­να τους από τον εργο­δό­τη τους στη Λάρισα.

Για το περι­στα­τι­κό, το οποίο φέρε­ται να έγι­νε, σύμ­φω­να με τις καταγ­γε­λί­ες, στις 8 Φλε­βά­ρη, έχει παραγ­γελ­θεί κατε­πεί­γου­σα προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση ώστε να ερευ­νη­θεί εάν τελέ­στη­καν εγκλή­μα­τα και αν αυτά τα εγκλή­μα­τα είχαν ρατσι­στι­κά χαρακτηριστικά.

Σοβαρές καταγγελίες και ερωτήματα

«Με χτύ­πη­σαν με κλο­τσιές και μπου­νιές για­τί ζήτη­σα τα χρή­μα­τα από τη δου­λειά μου. Μου είπαν ότι η Αστυ­νο­μία είναι φίλοι τους. Μου είπαν, ξέρεις ποιοι είμα­στε; Θα καλέ­σου­με τη Χρυ­σή Αυγή και δεν θα αφή­σου­με κανέ­ναν Πακι­στα­νό ζωντα­νό στη Λάρι­σα. Θα σας βάλου­με να φάτε χοι­ρι­νό με το ζόρι εσείς οι μου­σουλ­μά­νοι, το καταλαβαίνετε;».

Με αυτά τα λόγια ο 21χρονος Σαλ­μάν Ατζούμ, που έχει κατα­γω­γή από το Πακι­στάν και δια­μέ­νει στη Λάρι­σα, κατήγ­γει­λε την επί­θε­ση που δέχθη­καν ο ίδιος και ο ομο­ε­θνής του Σαΐντ Αχμέτ την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή από έναν κτη­νο­τρό­φο στον οποίο εργά­ζο­νταν, με τη συνο­δεία δύο ακό­μη ανδρών.

Όπως ανα­φέ­ρει ο Σαλ­μάν Ατζούμ με τον φίλο του Σαΐντ Αχμέτ δού­λευαν σε κτη­νο­τρο­φι­κή μονά­δα με περί­που 1.300 πρό­βα­τα. Ο 21χρονος Σαλ­μάν σημειώ­νει ότι εργα­ζό­ταν στη μονά­δα τέσ­σε­ρις μήνες, αλλά πλη­ρώ­θη­κε μόνο τον ένα για τη δου­λειά του.

«Ζήτη­σα τα χρή­μα­τά μου. Του είπα ότι δεν θα δου­λέ­ψω άλλο και θέλω τα χρή­μα­τα που έχω δου­λέ­ψει. Δου­λεύ­α­με πάνω από 18 ώρες τη μέρα και ήμα­σταν εξου­θε­νω­μέ­νοι. Από το πρωί δου­λεύ­α­με μέχρι τα ξημε­ρώ­μα­τα της άλλης μέρας. Δεν μας πλή­ρω­νε, και όταν ζητή­σα­με τα χρή­μα­τα, μας χτύ­πη­σαν», είπε ο Σαλμάν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο