Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σέρβικα ΜΜΕ: Εξασφάλισε τους 80 βουλευτές ο Ζάεφ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Τον «μαγι­κό αριθ­μό» των 80 βου­λευ­τών που χρειά­ζε­ται στη Βου­λή για την ανα­θε­ώ­ρη­ση του σκο­πια­νού συντάγ­μα­τος φέρε­ται να βρή­κε ο Ζόραν Ζάεφ, ανέ­φε­ρε την Τετάρ­τη το βρά­δυ η Σερ­βι­κή Ραδιο­τη­λε­ό­ρα­ση, επι­κα­λού­με­νη πλη­ρο­φο­ρί­ες από το σκο­πια­νό κανά­λι ALSAT‑M.

Συγκε­κρι­μέ­να, όπως γρά­φει το Euractiv, σύμ­φω­να με το αλβα­νό­φω­νο ΑLSAT‑M, 11 βου­λευ­τές της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης VMRO ‑DPMNE φέρο­νται να προ­σχώ­ρη­σαν στο στρα­τό­πε­δο των συνταγ­μα­τι­κών αλλα­γών. Το κανά­λι Τelma είχε ανα­φέ­ρει προη­γου­μέ­νως ότι έξι βου­λευ­τές του VMRO – DPMNE συζη­τούν με την κυβερ­νη­τι­κή πλειο­ψη­φία για συνταγ­μα­τι­κή αναθεώρηση.

Αισιό­δο­ξος ότι θα επι­τύ­χει τις συνταγ­μα­τι­κές αλλα­γές στη Βου­λή (άρα και την πλειο­ψη­φία των 80 βου­λευ­τών) εμφα­νί­στη­κε την Τετάρ­τη σε Φόρουμ της Κοι­νω­νί­ας των Πολι­τών, στα Σκό­πια, ο πρω­θυ­πουρ­γός της πΓΔΜ, την ώρα που άρχι­ζε η σχε­τι­κή συζή­τη­ση στην αρμό­δια επι­τρο­πή του Κοινοβουλίου.

«Πρέ­πει να πάρου­με απο­φά­σεις για­τί αυτή (η συμ­φω­νία των Πρε­σπών) είναι μονα­δι­κή ευκαι­ρία. Να ανα­λά­βε­τε ευθύ­νη για να αδρά­ξου­με τη μονα­δι­κή αυτή ευκαι­ρία για τη “Μακε­δο­νία”» προ­έ­τρε­ψε εξάλ­λου την Τετάρ­τη τους βου­λευ­τές της αντι­πο­λί­τευ­σης ο Ζάεφ, μιλώ­ντας στην κοι­νο­βου­λευ­τι­κή επιτροπή.

Ως πιθα­νό­τε­ρη ημε­ρο­μη­νία διε­ξα­γω­γής της πρώ­της ψηφο­φο­ρί­ας στη σκο­πια­νή Βου­λή, για να ξεκι­νή­σει η δια­δι­κα­σία των συνταγ­μα­τι­κών αλλα­γών, θεω­ρεί­ται η ερχό­με­νη Τρί­τη 16 Οκτωβρίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο