Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σερβία-Κόσοβο: Ο Βούτσιτς καλεί τους δυτικούς να συνετίσουν την Πρίστινα πριν να είναι πολύ αργά

Ο πρό­ε­δρος της Σερ­βί­ας Αλε­ξά­νταρ Βού­τσιτς συγκά­λε­σε συνά­ντη­ση με εκπρο­σώ­πους της «Quinte», δηλα­δή των ΗΠΑ, της Βρε­τα­νί­ας, της Γερ­μα­νί­ας, της Γαλ­λί­ας και της Ιτα­λί­ας για το πρωί της Τρί­της λόγω της κλι­μά­κω­σης της κατά­στα­σης στο Κόσοβο.

Ο Βού­τσιτς κάλε­σε τους δυτι­κούς ηγέ­τες να συνε­τί­σουν το «παι­δί» τους την Πρί­στι­να πριν να είναι πολύ αργά. Σύμ­φω­να με τον ίδιο, στό­χος των αρχών του Κοσ­συ­φο­πε­δί­ου είναι να ωθή­σουν τη Σερ­βία και το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση.

«Όλα αυτά οργα­νώ­νο­νται από τον Albin Kurti (σ.σ. πρω­θυ­πουρ­γό του Κοσό­βου), με τη μεγά­λη του επι­θυ­μία να συμ­βεί μια σύγκρου­ση μετα­ξύ των Σέρ­βων και του ΝΑΤΟ, και είναι ο μόνος υπεύ­θυ­νος για αυτό που που συμ­βαί­νει, παρό­τι πλέ­νει τα χέρια του όπως ο Πόντιος Πιλά­τος και λέει ότι αυτό δεν έχει καμία σχέ­ση με αυτό», είπε ο Βού­τσιτς σε διάγ­γελ­μά του.

«Καλώ για άλλη μια φορά τις χώρες του Quinte να συνε­τί­σουν το παι­δί τους, για­τί αυτό το παι­δί μπο­ρεί να κάνει τέτοια ζημιά που δεν έχει προ­κα­λέ­σει κανέ­νας άλλος», πρόσθεσε.

Υπο­στή­ρι­ξε ότι το Βελι­γρά­δι θα κάνει ό,τι είναι δυνα­τόν για να δια­τη­ρή­σει την ειρή­νη στο Κόσο­βο, αλλά δεν θα επι­τρέ­ψει τη «δολο­φο­νία» των δικών του ανθρώπων.

Νωρί­τε­ρα σήμε­ρα ταρα­χές ξέσπα­σαν στον δήμο Ζβε­τσάν. Μπρο­στά από το κτί­ριο των τοπι­κών αρχών, συγκε­ντρώ­θη­καν ντό­πιοι Σέρ­βοι και ζήτη­σαν την απο­χώ­ρη­ση της κοσο­βά­ρι­κης αστυ­νο­μί­ας, καθώς και την ανά­κλη­ση του Αλβα­νού δημάρ­χου. Η αστυ­νο­μία και οι δυνά­μεις του ΝΑΤΟ τους εμπό­δι­σαν να πλη­σιά­σουν το κτί­ριο, χτυ­πώ­ντας τους με γκλομπ και δακρυ­γό­να και ανοί­γο­ντας ακό­μη και πυρ ενα­ντί­ον των διαδηλωτών.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο