Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε δίκη για στημένους αγώνες παραπέμπεται ο Β. Μαρινάκης

Σε δίκη για τα αδι­κή­μα­τα της αλλοί­ω­σης απο­τε­λέ­σμα­τος (κακούρ­γη­μα) και της σύστα­σης συμ­μο­ρί­ας (πλημ­μέ­λη­μα) παρα­πέ­μπε­ται ο μεγα­λο­μέ­το­χος της ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός, Βαγ­γέ­λης Μαρι­νά­κης, και ακό­μη 27 άτο­μα για τους στη­μέ­νους αγώνες.

Με το υπ’ αριθ­μόν 1692/2018 βού­λευ­μά του, το συμ­βού­λιο Εφε­τών ανα­βί­ω­σε ουσια­στι­κά την άπο­ψη που είχε εκφρά­σει και το προη­γού­με­νο συμ­βού­λιο, με πρό­ε­δρο τον κ. Κ. Στα­μα­διά­νο. Με αυτό, είχε κρι­θεί ότι πρέ­πει να απαλ­λα­γεί ο επι­χει­ρη­μα­τί­ας από τα βαριά κακουρ­γή­μα­τα της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, και της εκβί­α­σης, και να παρα­πεμ­φθεί για ένα πλημ­μέ­λη­μα και ένα κακούρ­γη­μα, ωστό­σο το βού­λευ­μα ζητή­θη­κε να αναι­ρε­θεί από την Εισαγ­γε­λία του Αρεί­ου Πάγου. Το Ποι­νι­κό Τμή­μα, όμως, με πρό­ε­δρο την κ. Μ. Γαλά­νη, απέρ­ρι­ψε την αναί­ρε­ση (ομό­φω­να και κατά πλειο­ψη­φία) για τα επί­μα­χα αδι­κή­μα­τα, επι­στρέ­φο­ντας τη δικο­γρα­φία στο Εφετείο.

Μετά την νέα πρό­τα­ση του εισαγ­γε­λέα Εφε­τών, Περι­κλή Δρά­κου, η υπό­θε­ση κρί­θη­κε από το νέο συμ­βού­λιο, το οποίο εξέ­δω­σε τη σημε­ρι­νή απόφαση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο