Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε ποιο κανάλι δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος του ΚΚΕ όλες τις ημέρες του πολέμου;

Από τις 24 Φλε­βά­ρη, με την κατα­δι­κα­στέα ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρα­νία και την έναρ­ξη ενός ακό­μα ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, όπως ήταν ανα­με­νό­με­νο και απο­λύ­τως λογι­κό, όλοι οι τηλε­ο­πτι­κοί σταθ­μοί ανα­προ­σάρ­μο­σαν τα προ­γράμ­μα­τά τους για να καλύ­ψουν τις εξε­λί­ξεις, με εκτε­τα­μέ­να δελ­τία ειδή­σε­ων και έκτα­κτες εκπο­μπές, με ορι­σμέ­νους να προ­χω­ρούν ακό­μα και σε συνε­χή 24ωρη ροή.

Όλες αυτές τις μέρες παρε­λαύ­νουν στρα­τιές και στρα­τιές εκπρο­σώ­πων της κυβέρ­νη­σης, των άλλων κομ­μά­των, δημο­σιο­γρά­φοι, από­στρα­τοι, ανα­λυ­τές -«φίλοι πρε­σβειών», ορι­σμέ­νοι από αυτούς σε μονό­το­νη επα­νά­λη­ψη, άλλοι πρω­το­εμ­φα­νι­ζό­με­νοι που τώρα δίνουν τα δια­πι­στευ­τή­ριά τους στις πρε­σβεί­ες- και ουκ ολί­γα fake news… «Ανα­γκα­στι­κά» ‑και με «μισή καρ­διά» θα προ­σθέ­τα­με- σε κάποιες από αυτές τις εκπο­μπές προ­σκλή­θη­καν και εκπρό­σω­ποι του ΚΚΕ, του μονα­δι­κού κόμ­μα­τος που οργα­νώ­νει την πάλη και διεκ­δι­κεί την απε­μπλο­κή της χώρας μας από τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και του μονα­δι­κού κόμ­μα­τος που δεν απο­δί­δει τη ρωσι­κή εισβο­λή σε «ψυχο­λο­γι­κά τραύ­μα­τα», αλλά ανα­δει­κνύ­ει την ύπαρ­ξη των δύο αντι­τι­θέ­με­νων στρα­το­πέ­δων, ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — ΕΕ και Ρωσία και τον μετα­ξύ τους αντα­γω­νι­σμό για τον σημα­ντι­κό πλού­το της Ουκρα­νί­ας ως αιτία και αυτού του πολέμου.

Σε ποιο, όμως, κανά­λι δεν παρευ­ρέ­θη­κε, για μια ολό­κλη­ρη εβδο­μά­δα (!) ούτε ένας εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ σε ούτε μία εκπο­μπή, τακτι­κή ή έκτα­κτη, σε ούτε ένα δελ­τίο ειδή­σε­ων; Η απά­ντη­ση είναι στη «δημό­σια» ‑ή καλύ­τε­ρα κρα­τι­κή και κυβερ­νη­τι­κή- τηλε­ό­ρα­ση της ΕΡΤ, η οποία μάλι­στα είναι η πλέ­ον δεο­ντο­λο­γι­κά δεσμευ­μέ­νη από όλα τα κανά­λια να τηρεί μια κάποια στοι­χειώ­δη ανα­λο­γι­κό­τη­τα στην εκπρο­σώ­πη­ση των κομμάτων!

Το γεγο­νός αυτό δεν είναι καθό­λου τυχαίο, δεν τους έφα­γε η ‑αντι­κει­με­νι­κά- πολ­λή δου­λειά. Ούτε τους «πήρε η μπά­λα», ούτε ξεχά­στη­καν… Άλλους δεν τους ξεχνά­νε με τίποτα…

Το γεγο­νός αυτό επι­βε­βαιώ­νει την καταγ­γε­λία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κου­τσού­μπα, στη Βου­λή, ότι «τα περισ­σό­τε­ρα ελλη­νι­κά ΜΜΕ έχουν εντα­χθεί ενερ­γά στον πόλε­μο αυτό, ανα­πα­ρά­γο­ντας όλη την προ­πα­γάν­δα που εκπο­ρεύ­ε­ται από το ΝΑΤΟ και την ουκρα­νι­κή πλευ­ρά. Δεν είναι τυχαία επι­λο­γή. Στό­χος είναι να φτια­χτεί κλί­μα που να στη­ρί­ζει την επι­λο­γή της κυβέρ­νη­σης για ενερ­γό εμπλο­κή με την πλευ­ρά ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, στην οξυ­μέ­νη τους αντι­πα­ρά­θε­ση και στον πόλε­μο με τη Ρωσία».

Τα ΜΜΕ συμ­με­τέ­χουν με τον ιδιαί­τε­ρο ρόλο τους στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, διε­ξά­γουν τον πόλε­μο της προ­πα­γάν­δας και, επο­μέ­νως, αυτές τις κρί­σι­μες ώρες, που εξυ­φαί­νο­νται επι­κίν­δυ­να σχέ­δια σε βάρος των λαών της περιο­χής, απαι­τεί­ται επα­γρύ­πνη­ση από τον λαό και τη νεο­λαία και απέ­να­ντί τους.

ΥΓ: Βέβαια, εδώ ακού­με ότι πρό­κει­ται για τον «πρώ­το πόλε­μο σε ευρω­παϊ­κό έδα­φος» μετά τον Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο! Τι άλλο μπο­ρού­με να αναμένουμε;…

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο