Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σωματείο Εργαζομένων Ευαγγελισμού: Σημαντική πρωτοβουλία που βοηθά στην ανασύνταξη του κινήματος στην Υγεία

Πλα­τιά σύσκε­ψη με θέμα τις εξε­λί­ξεις και τα προ­βλή­μα­τα σε Υγεία & Πρό­νοια, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε την Πέμ­πτη 10 Μάη, έπει­τα από πρό­σκλη­ση του Σωμα­τεί­ου μας, στην οποία συμ­με­τεί­χαν εκπρό­σω­ποι των Σωμα­τεί­ων Εργα­ζο­μέ­νων σε ΚΑΤ, ΛΑΪΚΟ, ΑΓ.  ΣΑΒΒΑ, ΕΛΠΙΣ, ΑΤΤΙΚΟΝ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΑΜ.ΦΛΕΜΙΝΓΚ, ΣΩΤΗΡΙΑ, ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ», ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ, ΠΑΙΔΩΝ «Αγλ.Κυριακού», ΠΑΙΔΩΝ Πεντέ­λης, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ Βού­λας, Κέντρο Βρε­φών «ΜΗΤΕΡΑ», ΟΚΑΝΑ, ΕΡΥΘΡΟΣ, Σύλ­λο­γο ΠΦΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, καθώς και οι σωμα­τεια­κές επι­τρο­πές των ειδι­κευό­με­νων για­τρών & των εργα­ζό­με­νων με «ελα­στι­κές» εργα­σια­κές σχέ­σεις του Σωμα­τεί­ου Ευαγ­γε­λι­σμού, συν­δι­κα­λι­στές και εργα­ζό­με­νοι από ΑΓ. ΟΛΓΑ, ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ Κηφι­σιάς, ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ, Εθν. Κέντρο Απο­κα­τά­στα­σης, Ανδρ. ΣΥΓΓΡΟΣ, Οφθαλ­μια­τρείο κ.ά. δημό­σιες μονά­δες υγεί­ας & πρόνοιας.

Στη σύσκε­ψη έγι­νε εκτε­νής συζή­τη­ση για τις βαριές συνέ­πειες, τόσο στους εργα­ζό­με­νους-υγειο­νο­μι­κούς, όσο και στους ασθε­νείς και τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, από την πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων (τόσο των προη­γού­με­νων, όσο και της σημε­ρι­νής) και της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, όπως είναι οι μεγά­λες ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό και η επέ­κτα­ση των ελα­στι­κών εργα­σια­κών σχέ­σε­ων, η ανε­παρ­κέ­στα­τη κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση, οι πετσο­κομ­μέ­νοι μισθοί, η εντα­τι­κο­ποί­η­ση κι η ουσια­στι­κή ανυ­παρ­ξία μέτρων για την προ­στα­σία της υγεί­ας και ασφά­λειας, η μη έντα­ξη στα ΒΑΕ και ο απο­κλει­σμός ακό­μη και από χορή­γη­ση του ανθυ­γιει­νού επι­δό­μα­τος χιλιά­δων συνα­δέλ­φων και βεβαί­ως, η επέ­κτα­ση της επι­χει­ρη­μα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας, μέσω των ιδιω­τι­κών απο­γευ­μα­τι­νών ιατρεί­ων, της αξιο­λό­γη­σης εργα­ζο­μέ­νων και δομών, τα δια­γνω­στι­κά και θερα­πευ­τι­κά πρω­τό­κολ­λα, την Α.Ε. «Κέντρο Τεκ­μη­ρί­ω­σης & Κοστο­λό­γη­σης Νοσο­κο­μεια­κών Υπηρεσιών».

Από τους περισ­σό­τε­ρους ομι­λη­τές με έμφα­ση τονί­στη­κε ότι, για να είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κοί οι αγώ­νες, πρέ­πει πριν απ’ όλα να στρέ­φο­νται ενά­ντια στην πραγ­μα­τι­κή αιτία των προ­βλη­μά­των, που είναι η πολι­τι­κή υπο­βάθ­μι­σης κι εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της Υγεί­ας και της Πρό­νοιας, προς όφε­λος των συμ­φε­ρό­ντων των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Να βασί­ζο­νται στην ενερ­γη­τι­κή συμ­με­το­χή των ίδιων των εργα­ζο­μέ­νων, με κατάλ­λη­λη προ­ε­τοι­μα­σία, πρώ­τα από όλα στο χώρο δου­λειάς, με ευθύ­νη του πρω­το­βάθ­μιου σωματείου.

Ανα­δεί­χθη­κε επί­σης ότι χρειά­ζε­ται παράλ­λη­λα, να ενι­σχυ­θεί η συμ­με­το­χή των σωμα­τεί­ων των εργα­ζο­μέ­νων σε Υγεία – Πρό­νοια στην πάλη ενά­ντια στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, με βασι­κό αίτη­μα την απε­μπλο­κή – καμιά συμ­με­το­χή της χώρας μας σε αυτούς του σχε­δια­σμούς. Επί­σης, καταγ­γέλ­θη­κε η στά­ση των πλειο­ψη­φιών σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που με τη συμ­με­το­χή τους στην λεγό­με­νη κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία προ­σχώ­ρη­σαν και επί­ση­μα στις θέσεις της εργο­δο­σί­ας. Τονί­στη­κε η ανά­γκη να δοθεί η μάχη για την επι­τυ­χία της πανερ­γα­τι­κής απερ­γί­ας στις 30 Μάη με την προ­βο­λή των εργα­τι­κών αιτη­μά­των, απο­κα­λύ­πτο­ντας ταυ­τό­χρο­να το ρόλο των συμ­βι­βα­σμέ­νων πλειο­ψη­φιών σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Κατα­τέ­θη­κε η παρα­κά­τω πρό­τα­ση, την οποία συμ­φώ­νη­σαν οι παρευ­ρι­σκό­με­νοι να μετα­φέ­ρουν ο καθέ­νας στο σωμα­τείο του ώστε να ληφθεί σχε­τι­κή από­φα­ση, για να προ­χω­ρή­σει η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ με α) έκδο­ση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ, β) στή­ρι­ξη της κινη­το­ποί­η­σης του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων του ΨΝΑ στις 16 Μάη (11πμ), γ) πραγ­μα­το­ποί­η­ση ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ την Τετάρ­τη 23 Μάη για τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων και τις ανά­γκες των λαϊ­κών οικο­γε­νειών σε Υγεία – Πρό­νοια, με πολύ­μορ­φες Παρεμ­βά­σεις — Συγκε­ντρώ­σεις σε κάθε νοσο­κο­μείο – ίδρυ­μα, δ) να εξε­τα­στεί η δυνα­τό­τη­τα για κλι­μά­κω­ση των κινη­το­ποι­ή­σε­ων μας το 2ο δεκα­πεν­θή­με­ρο του Ιού­νη και ε) νέα σύσκε­ψη Σωμα­τεί­ων για την παρα­πέ­ρα κλιμάκωση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ
& ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

  • Καμιά συμ­με­το­χή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχεδιασμούς.
  • Απο­κλει­στι­κά ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • ΟΧΙ στην αντι­δρα­στι­κή «αξιο­λό­γη­ση» που δεν έχει καμιά σχέ­ση με βελ­τί­ω­ση των υπη­ρε­σιών και των υπαλλήλων.
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προ­σω­πι­κού όλων των ειδι­κο­τή­των με βάση τις ανάγκες.
  • Πλή­ρης και επαρ­κής χρη­μα­το­δό­τη­ση όλων των δημό­σιων δομών υγεί­ας — πρό­νοιας από τον κρα­τι­κό προϋπολογισμό
  • ΟΧΙ στην ομη­ρία και τον εμπαιγ­μό χιλιά­δων συνα­δέλ­φων συμ­βα­σιού­χων — ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για όλους με αξιο­πρε­πείς μισθούς & πλή­ρη εργα­σια­κά – ασφα­λι­στι­κά — επι­στη­μο­νι­κά δικαιώματα!
  • Ανά­κτη­ση όλων των απω­λειών σε μισθο­λο­γι­κά – εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα. Για να πλη­ρω­θούν ΤΩΡΑ όλα τα δεδου­λευ­μέ­να χωρίς καμιά εξαίρεση.
  • Τέρ­μα πια στην αβά­στα­χτη εντα­τι­κο­ποί­η­ση και τις απα­ρά­δε­κτες συν­θή­κες δου­λειάς. Να εντα­χθούν επι­τέ­λους στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργά­ζο­νται σε βαριές, ανθυ­γιει­νές κι επι­κίν­δυ­νες συν­θή­κες. Να μην περι­κο­πεί – καταρ­γη­θεί το επί­δο­μα ανθυ­γιει­νής εργα­σί­ας. Να ληφθούν ΤΩΡΑ όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα υγεί­ας κι ασφά­λειας στους χώρους
    δουλειάς.

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Ε

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ                                                        ΤΑΤΙΑΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο