Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σημεια και τέρατα στους χώρους δουλειάς στον κλάδο τροφίμων

Οι καταγ­γε­λί­ες που φτά­νουν στο Συν­δι­κά­το Γάλα­κτος Τρο­φί­μων ποτών ν.αττικής είναι πολ­λές, μα αυτή που αφο­ρού­σε την επι­χεί­ρη­ση Μπρα­κό­που­λος ΑΕΒΕ – «Ελλη­νι­κός Φούρ­νος», κατα­δει­κνύ­ει με τον καλύ­τε­ρο τρό­πο το που έχει φτά­σει η ασυ­δο­σία της εργο­δο­σί­ας. Στην συγκε­κρι­μέ­νη επι­χεί­ρη­ση λοι­πόν , όπως κατήγ­γει­λαν οι εργα­ζό­με­νοι στο συν­δι­κά­το, παρα­κρα­τή­θη­κε μέρος της μισθο­δο­σί­ας των εργα­τών του μηνός Μαΐ­ου, λόγω λάθους στην παρα­γω­γή των προϊόντων.

Το συν­δι­κά­το μας με το που έλα­βε γνώ­ση άμε­σα παρε­νέ­βη στην εργο­δο­σία και κατήγ­γει­λε το γεγο­νός προ­σφεύ­γο­ντας στην επι­θε­ώ­ρη­ση εργα­σί­ας. Σήμε­ρα η υπό­θε­ση ήρθε στην επι­θε­ώ­ρη­ση εργα­σί­ας παρου­σία μελών της διοί­κη­σης του συν­δι­κά­του, με τους εκπρό­σω­πους της επι­χεί­ρη­σης, οι οποί­οι άκου­σαν αυτά που έπρε­πε από τους ταξι­κούς συν­δι­κα­λι­στές για­τί όταν παρεμ­βαί­νου­με στον χώρο δου­λειάς κρύ­βο­νται, να δεσμεύ­ο­νται εγγρά­φως για επι­στρο­φή των παρα­κρα­τη­μέ­νων χρη­μά­των με την μισθο­δο­σία του μήνα που δια­νύ­ου­με, «απο­λο­γού­με­νοι» πως το «λάθος» έγι­νε για­τί η εργο­δό­τρια επι­χεί­ρη­ση δεν έχει ξανα­κά­νει κάτι τέτοιο ποτέ και γι’ αυτό «δεν ήξε­ρε ότι είναι παρά­νο­μο» και ότι το πρό­στι­μο επι­βλή­θη­κε για­τί το αφε­ντι­κό είναι «καλό» και δεν ήθε­λε να τους απο­λύ­σει αλλά να τους «συνε­τί­σει».

trofima
Η εργο­δο­σία με τον αέρα στα πανιά που της έχει δώσει η κυβέρ­νη­ση άλλα και το σύνο­λο των αστι­κών κομ­μά­των έχει μετα­τρέ­ψει τους χώρους δου­λειάς σε γαλέ­ρες, που εκτός από τις απα­ρά­δε­κτες συν­θή­κες δου­λειάς συνο­λι­κά, στο τέλος οι εργα­ζό­με­νοι «θα βάζουν και από την τσέ­πη τους» για να εργά­ζο­νται. Όμως δεν είναι ανί­κη­τοι, η οργά­νω­ση των εργα­ζο­μέ­νων στα ταξι­κά συν­δι­κά­τα φέρ­νει μικρές νίκες και απο­τε­λέ­σμα­τα, μπο­ρεί να τους στα­μα­τή­σει. Αυτός είναι ο δρό­μος που πρέ­πει να ακο­λου­θή­σουν για να βάλουν φρέ­νο στην εργο­δο­σία του κλά­δου, η οποία τους θέλει να εργά­ζο­νται χωρίς κλα­δι­κή ΣΣΕ, δηλα­δή σκλά­βους χωρίς δικαιώ­μα­τα, ενώ αξιώ­νει και να τους παίρ­νει από την τσέ­πη ακό­μη και αυτό τον άθλιο μισθό με τον οποίο τους αμείβει.

(Το λάβα­με στο ταχυ­δρο­μείο μας)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο