Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σκάνδαλο υποκλοπών- Δημοσίευμα «Politico»: ΕΛΚ και Καϊλή μπλοκάρουν τη διερεύνησή του από επιτροπή της ΕΕ

Η ενδο­α­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση για το σκάν­δα­λο των υπο­κλο­πών στην χώρα μας έχει πάρει… πανευ­ρω­παϊ­κές δια­στά­σεις, με εμπλο­κή και της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης. Για προ­σπά­θεια να μπλο­κα­ρι­στεί η προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη για τις 30 Αυγού­στου επί­σκε­ψη στην Ελλά­δα της αρμό­διας επι­τρο­πής του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου για θέμα­τα λογι­σμι­κού ηλε­κτρο­νι­κών παρα­κο­λου­θή­σε­ων (spyware PEGA) κάνει λόγο το αμε­ρι­κα­νι­κό περιο­δι­κό «Politico».

Όπως ανα­φέ­ρει, πρω­τα­γω­νι­στές στην προ­σπά­θεια αυτή είναι το Ευρω­παϊ­κό Λαϊ­κό Κόμ­μα, στο οποίο ανή­κει η ΝΔ, καθώς και η αντι­πρό­ε­δρος του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου, ευρω­βου­λευ­τής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή.

Η επι­τρο­πή του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βού­λιο επρό­κει­το να έρθει στην Ελλά­δα προ­κει­μέ­νου να ερευ­νή­σει το σκάν­δα­λο των υπο­κλο­πών, στο οποίο μεγά­λα ξένα μέσα ενη­μέ­ρω­σης ανα­φέ­ρο­νται ως «ελλη­νι­κό Watergate».

«Η κ. Καϊ­λή είπε ότι ”η Επι­τρο­πή να πάει πρώ­τα σε χώρες που παρα­δέ­χτη­καν ότι χρη­σι­μο­ποιούν spyware”, ότι, “αν μια χώρα λέει ότι δεν το χρη­σι­μο­ποιεί, τότε δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει περαι­τέ­ρω έρευ­να” και ότι, ”εν πάση περι­πτώ­σει, Ανδρου­λά­κης και Κου­κά­κης μπο­ρούν να κλη­θούν αφό­του ολο­κλη­ρω­θεί η κοι­νο­βου­λευ­τι­κή δια­δι­κα­σία στην Ελλά­δα», επι­ση­μαί­νει στο δημο­σί­ευ­μά του το «Politico».

«Ο Μητσο­τά­κης επι­διώ­κει να εκτρέ­ψει τις κοι­νο­βου­λευ­τι­κές επι­θέ­σεις που δέχε­ται για το σκάν­δα­λο της ελλη­νι­κής κατα­σκο­πεί­ας. Ο Έλλη­νας πρω­θυ­πουρ­γός αρνεί­ται ότι εμπλέ­κε­ται σε τηλε­φω­νι­κές παρα­βιά­σεις και λέει ότι ξένες δυνά­μεις επι­χει­ρούν να απο­στα­θε­ρο­ποι­ή­σουν το έθνος», προ­σθέ­τει το αμε­ρι­κα­νι­κό περιοδικό.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες που έχουν διαρ­ρεύ­σει στον ελλη­νι­κό Τύπο, στε­λέ­χη της Χαρι­λά­ου Τρι­κού­πη εμφα­νί­ζο­νται ιδιαί­τε­ρα δυσα­ρε­στη­μέ­να για την στά­ση της Ε. Καϊλή.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο