Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην Μπράγκα ο Παναθηναϊκός για να συνεχίσει το ταξίδι στα… αστέρια

Η πρώ­τη μεγά­λη «απο­στο­λή» του Πανα­θη­ναϊ­κού στην εφε­τι­νή σεζόν… εξε­τε­λέ­σθη από την 1η Αυγού­στου με την πρό­κρι­ση επί της Ντνί­προ, που επι­βε­βαί­ω­σε την συνέ­χειά του στα Κύπελ­λα Ευρώ­πης και στα group stage ‑μίνι­μουμ- του Europa League.

Ακο­λού­θη­σε η συγκλο­νι­στι­κή πρό­κρι­ση επί της Μαρ­σέιγ στα πέναλ­τι που θα μνη­μο­νεύ­ε­ται για χρό­νια, δίνο­ντας στο «τρι­φύλ­λι» το έξτρα μπό­νους των 5 εκατ. ευρώ και την παρου­σία τους στα play off του Champions League και πλέ­ον οι «πρά­σι­νοι» θέλουν να συνε­χί­σουν το εφε­τι­νό ευρω­παϊ­κό ταξί­δι τους προς τα «αστέ­ρια», κυνη­γώ­ντας άλλη μία υπέρ­βα­ση στα δύο ματς με την Μπράγκα.

Αρχής γενο­μέ­νης απ’ το βρά­δυ της Τετάρ­της (23/8, 22:00 MEGA, CosmoteSports 2HD) και το πρώ­το παι­χνί­δι με τους Πορ­το­γά­λους στο «Estadio Municipal de Braga», όπου ο Πανα­θη­ναϊ­κός θέλει να κάνει άλλο ένα μεγά­λο ματς και να πάρει ένα σκορ που θα του αυξή­σει τις ελπί­δες πρό­κρι­σης στους «χρυ­σο­φό­ρους» και λαμπε­ρούς ομί­λους του Champions League, ενό­ψει της ρεβάνς της Τρί­της (29/8) στο ΟΑΚΑ.

Η προ­ε­τοι­μα­σία των «πρά­σι­νων» ολο­κλη­ρώ­θη­κε το βρά­δυ της Τρί­της (22/8) με την προ­πό­νη­ση στο γήπε­δο του αγώ­να και περισ­σό­τε­ρες επι­λο­γές για τον Ιβάν Γιο­βά­νο­βιτς όσον αφο­ρά την ενδε­κά­δα, δεδο­μέ­νου ότι «μπή­κε» στην ευρω­παϊ­κή λίστα και ο νεο­α­πο­κτη­θείς Γουί­λιαν Αράο, ενώ επέ­στρε­ψε ο Μπαρτ Σέν­κε­φελντ (παίρ­νο­ντας τη θέση του Έρικ Πάλ­μερ-Μπρά­ουν) από τον μυϊ­κό τραυ­μα­τι­σμό που τον κρά­τη­σε εκτός απ’ τη ρεβάνς με την Ντνίπρο.

Σε ό,τι αφο­ρά την ενδε­κά­δα είναι πολύ πιθα­νό να υπάρ­ξουν δύο αλλα­γές στο βασι­κό σχή­μα σε σχέ­ση με τον αγώ­να της περα­σμέ­νης Τρί­της (15/8) με τη Μαρ­σέιγ στη Μασ­σα­λία, με τον Φώτη Ιωαν­νί­δη και τον Σεμπα­στιάν Παλά­σιος να διεκ­δι­κούν τις θέσεις των Αντράζ Σπό­ραρ και Μπέ­νια­μιν Βέρ­μπιτς. Από εκεί και πέρα, τον πρώ­το λόγο για την ενδε­κά­δα έχουν οι Μπρι­νιό­λι, Βαγιαν­νί­δης, Γεντ­βάι, Μάγκνου­σον, Χουάν­καρ, Ρου­μπέν, Βιλέ­να, Τζού­ρι­τσιτς και Μαντσίνι.

Την απο­στο­λή των «πρά­σι­νων» για το πρώ­το παι­χνί­δι με την Μπρά­γκα συγκρο­τούν οι: Μπρι­νιό­λι, Λοντί­γκιν, Ξενό­που­λος, Βαγιαν­νί­δης, Κώτσι­ρας, Χουάν­καρ, Μλα­ντέ­νο­βιτς, Σέν­κε­φελντ, Γεντ­βάι, Μάγκνου­σον, Ρου­μπέν, Αράο, Βιλέ­να, Τσέ­ριν, Μπερ­νάρ, Τζού­ρι­τσιτς, Μαν­τσί­νι, Παλά­σιος, Βέρ­μπιτς, Αϊτόρ, Σπό­ραρ και Ιωαννίδης.

Διαι­τη­τής του αγώ­να ορί­στη­κε από την UEFA ο elite Φέλιξ Τσβάιερ από τη Γερ­μα­νία, με βοη­θούς τους συμπα­τριώ­τες του Στέ­φαν Λουπ, Ρόμπερτ Κέμ­πτερ και 4ο τον Γερ­μα­νό Ντά­νιελ Σλά­γκερ. Στο VAR θα είναι ο Κρί­στιαν Ντί­γκερτ (Γερ­μα­νία), και AVAR ο Μπέν­τζα­μιν Μπραντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο