Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντβέρπ — ΑΕΚ 1–0: Ήττα στην Αμβέρσα για την «Ένωση» – Όλα θα κριθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Παρό­τι αγω­νί­στη­κε με αριθ­μη­τι­κό πλε­ο­νέ­κτη­μα σχε­δόν για ένα ημί­χρο­νο, η ΑΕΚ ηττή­θη­κε 1–0 από την Άντ­βερπ στην Αμβέρ­σα στο πρώ­το ματς για τα play off του Champions League. Έτσι, θα προ­σπα­θή­σει να ανα­τρέ­ψει το εις βάρος της σκορ στη ρεβάνς της 30ης Αυγού­στου στην OPAP Arena. Το μονα­δι­κό γκολ πέτυ­χε ο Γιάν­σεν στο 16ο λεπτό, ενώ οι γηπε­δού­χοι έμει­ναν με 10 παί­κτες στο 51΄ λόγω απο­βο­λής του Μπα­τάιγ με απευ­θεί­ας κόκ­κι­νη κάρτα.

Με τον Γιώρ­γο Αθα­να­σιά­δη κάτω από τα γκολ­πόστ παρα­τά­χθη­κε η ΑΕΚ καθώς ο Στάν­κο­βιτς δεν ξεπέ­ρα­σε τις ενο­χλή­σεις των τελευ­ταί­ων ημε­ρών. Παράλ­λη­λα, ο Αλμέι­δα άλλα­ξε ξανά τη δεξιά πτέ­ρυ­γα επι­λέ­γο­ντας τους Σιντι­μπέ, Άμρα­μπατ και από εκεί «χτύ­πη­σε» η Ένω­ση τους αντι­πά­λους της. Η Άντ­βερπ μόλις σήμε­ρα απο­χαι­ρέ­τη­σε τον βασι­κό της αρι­στε­ρό μπακ και τη θέση κάλυ­ψε κατά συν­θή­κη ο Μπα­τάιγ, ο οποί­ος «ταλαι­πω­ρή­θη­κε» από τους αντι­πά­λους του. Ωστό­σο, οι γηπε­δού­χοι ήταν αυτοί που άνοι­ξαν το σκορ στο 16΄ με ασίστ του νεα­ρού Φερ­μέι­ρεν και υπο­δειγ­μα­τι­κή εκτέ­λε­ση του Γιάν­σεν. Από το σημείο εκεί­νο οι παί­κτες του Φαν Μπό­μελ άφη­σαν αρκε­τούς χώρους που προ­σπά­θη­σε να εκμε­ταλ­λευ­τεί η ΑΕΚ, χωρίς απο­τέ­λε­σμα. Ο έμπει­ρος Αλντερ­βάι­ρελντ έκο­ψε την τελευ­ταία στιγ­μή το σουτ του Γκαρ­σία στο 28΄, ενώ στο 43΄ ο Πινέ­δα από εξαι­ρε­τι­κό γύρι­σμα του Τσού­μπερ ήταν έτοι­μος να σκο­ρά­ρει, όμως ο Φερ­μέι­ρεν απέ­κρου­σε με το κορ­μί του, σώζω­ντας σίγου­ρο γκολ. Λίγο μετά τη συμπλή­ρω­ση μισής ώρας αγώ­να τραυ­μα­τί­στη­κε (τρά­βηγ­μα) ο Λιβάι Γκαρ­σία, αφή­νο­ντας τη θέση του στον Πόν­σε, ο οποί­ος επα­νεμ­φα­νί­στη­κε με τα κιτρι­νό­μαυ­ρα μετά από τέσ­σε­ρα χρόνια.

Με την έναρ­ξη του β΄ ημι­χρό­νου οι ισορ­ρο­πί­ες άλλα­ξαν. Ένα ανό­η­το μαρ­κά­ρι­σμα του Μπα­τάιγ στον Γκα­τσί­νο­βιτς επέ­φε­ρε την απευ­θεί­ας κόκ­κι­νη κάρ­τα και έτσι η ΑΕΚ απέ­κτη­σε αριθ­μη­τι­κό πλε­ο­νέ­κτη­μα μόλις στο 51΄. Οι Βέλ­γοι οπι­σθο­χώ­ρη­σαν μαζι­κά και το ματς παί­χτη­κε στο μισό γήπε­δο. Απέ­να­ντι στην κλει­στή άμυ­να, η ΑΕΚ αδυ­να­τού­σε να βρει λύσεις. Οι νεα­ροί Βέλ­γοι, συνε­πι­κου­ρού­με­νοι από τους βετε­ρά­νους Ντε Λετ, Αλντερ­βάι­ρελντ ήταν ενθου­σιώ­δεις και απο­φα­σι­σμέ­νοι να μην παρα­δο­θούν εύκο­λα. Στο 78΄ ο Μπι­τέζ απέ­κρου­σε δύσκο­λα το σουτ του Μάντα­λου με την ΑΕΚ να έχει στή­σει… πολιορ­κία και να ψάχνει με υπο­μο­νή μια κλα­σι­κή ευκαι­ρία. Ο Μπι­τέζ δήλω­σε «παρών» και σε μια κεφα­λιά του Πόν­σε στο 88΄. Λίγο νωρί­τε­ρα, πάντως, λίγο έλει­ψε να γίνει το 2–0 όταν ο Κου­λι­μπα­λί εκμε­ταλ­λεύ­τη­κε αδρά­νεια των αμυ­ντι­κών και πλά­σα­ρε τον Αθα­να­σιά­δη, στέλ­νο­ντας τη μπά­λα λίγο άουτ.

Διαι­τη­τής: Φραν­σουά Λετε­ξιέ (Γαλ­λία)

Κίτρι­νες: Ντε Λετ, Μπι­τέζ — Σιμάν­σκι, Πινέδα

Κόκ­κι­νη: Μπα­τάιγ (51΄)

Οι συν­θέ­σεις:

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μαρκ Φαν Μπό­μελ): Μπι­τέζ, Μπα­τάιγ, Ντε Λετ, Αλντερ­βάι­ρελντ, Κου­λι­μπα­λί, Φερ­μέι­ρεν, Μπα­λί­κου­ϊ­σα, Εκέ­λεν­καμπ (56΄ Βαν ντεν Μπος), Κεϊ­τά, Οντρέι­κα (56΄ Βάινς), Γιάν­σεν (70΄ Μούγια)

ΑΕΚ (Ματί­ας Αλμέι­δα): Αθα­να­σιά­δης, Σιντι­μπέ (67΄ Αρα­ού­χο), Μου­κου­ντί, Βίντα, Χατζι­σα­φί, Σιμάν­σκι (46΄ Γιόν­σον), Πινέ­δα, Άμρα­μπατ, Γκα­τσί­νο­βιτς (67΄ Ελί­α­σον), Τσού­μπερ (67΄ Μάντα­λος), Γκαρ­σία (36΄λ.τρ. Πόνσε)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο