Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στη Μητρόπολη Αθηνών εκκλησιάστηκε ο Πομπέο — Γιατί;

Στη μητρό­πο­λη Αθη­νών πήγε το πρωί το γερά­κι του πολέ­μου Μάκ Πομπέο, για να εκκλη­σια­στεί!!! Και δεν είναι καθό­λου άσχε­τος ο εκκλη­σια­σμός με το ενδια­φέ­ρον των ΗΠΑ για το ρόλο της περιο­χής, και της χώρας μας, στους οικο­νο­μι­κούς και γεω­στρα­τη­γι­κούς σχε­δια­σμούς τους.

Μην ξεχνά­με τη δια­βό­η­τη έκθε­ση του Στέιτ Νιμπάρ­τμεντ με στό­χο την προ­ώ­θη­ση «κοι­νών αξιών» και τη «μεί­ω­ση της ξένης επιρ­ρο­ής», «οι Ελλη­νες πολί­τες να κατα­νο­ή­σουν τις προ­τε­ραιό­τη­τες των ΗΠΑ στην περιο­χή και να υπο­στη­ρί­ξουν τη συνερ­γα­σία στον τομέα της ασφά­λειας με τις ΗΠΑ , τους οικο­νο­μι­κούς δεσμούς και την πολι­τι­κή εμπλο­κή», με την αιτιο­λό­γη­ση ότι «ορι­σμέ­να τμή­μα­τα της ελλη­νι­κής κοι­νω­νί­ας είναι ιστο­ρι­κώς επι­φυ­λα­κτι­κά για τη συνερ­γα­σία Ελλά­δας — ΗΠΑ »,

Σφή­να στην συμπά­θεια (πολ­λών) στους «ομό­θρη­σκους» Ρώσους, ο εκκλη­σια­σμός, να αμβλύ­νει τα αντια­με­ρι­κα­νι­κά αισθή­μα­τα που υπάρ­χουν στον ελλη­νι­κό λαό, όπως άλλω­στε το ομο­λο­γεί και η αντί­στοι­χη έκθε­σή τους, και ταυ­τό­χρο­να να προ­ω­θη­θούν τα συμ­φέ­ρο­ντά τους στην περιο­χή. Προς τού­το οι περιο­δεί­ες Πάιατ ανά την Ελλά­δα, ακό­μα και στη Χίο να δεί­ξει ενδια­φέ­ρον για τους πρόσφυγες!!!

Το σχέ­διο «άμβλυν­σης του αντια­με­ρι­κα­νι­σμού», ανέ­βη­κε επί­πε­δο την περί­ο­δο ΣΥΡΙΖΑ και εξε­λίσ­σε­ται επί ΝΔ. Από ποδη­λα­τά­δες του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη σε εκδη­λώ­σεις και συναυ­λί­ες της μπά­ντας του αμε­ρι­κα­νι­κού στρα­τού στα σχο­λεία, μέχρι στο­χο­ποι­η­μέ­να «σεμι­νά­ρια». Η δρα­στη­ριό­τη­τα των προ­γραμ­μά­των της αμε­ρι­κά­νι­κης πρε­σβεί­ας και του ΝΑΤΟ έχει στο επί­κε­ντρο επι­λεγ­μέ­να τμή­μα­τα του ελλη­νι­κού λαού. Κάθε φορά διαφορετικά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο