Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στη Νορβηγία για ΝΑΤΟικά γυμνάσια το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Gerald R. Ford»

Το μεγα­λύ­τε­ρο αερο­πλα­νο­φό­ρο του κόσμου, το «USS Gerald R. Ford», κατέ­πλευ­σε σήμε­ρα στο Όσλο, σε μια επί­δει­ξη της ισχύ­ος του ΝΑΤΟ την ώρα που οξύ­νε­ται η ιμπε­ρια­λι­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση ανά­με­σα στη λυκο­συμ­μα­χία και τη Ρωσία, με επί­κε­ντρο τον πόλε­μο στην Ουκρανία.

Το πολε­μι­κό πλοίο και το πλή­ρω­μά του θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν τις ερχό­με­νες ημέ­ρες ασκή­σεις με τις νορ­βη­γι­κές ένο­πλες δυνά­μεις κατά μήκος των ακτών της χώρας, ανα­κοι­νώ­θη­κε από τις νορ­βη­γι­κές ένο­πλες δυνάμεις.

«Αυτή η επί­σκε­ψη είναι ένα σημα­ντι­κό σινιά­λο για τη στε­νή διμε­ρή σχέ­ση ανά­με­σα στις ΗΠΑ και τη Νορ­βη­γία και ένα σινιά­λο για την αξιο­πι­στία της συλ­λο­γι­κής άμυ­νας και απο­τρο­πής», δήλω­σε ο Τζό­νι Κάρλ­σεν, εκπρό­σω­πος του Νορ­βη­γι­κού Κοι­νού Επι­τε­λεί­ου, που απο­τε­λεί το κέντρο διοί­κη­σης επι­χει­ρή­σε­ων των νορ­βη­γι­κών ενό­πλων δυνάμεων.

Νορ­βη­γι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης ανέ­φε­ραν πως το αερο­πλα­νο­φό­ρο θα πλεύ­σει βόρεια του Αρκτι­κού Κύκλου. Ο Κάρλ­σεν αρνή­θη­κε να σχο­λιά­σει τις πληροφορίες.

Ρωσία: «Παράλογη» και «επιβλαβής προβολή ισχύος»

Η ρωσι­κή πρε­σβεία στο Όσλο κατα­δί­κα­σε την επί­σκε­ψη του αεροπλανοφόρου.

«Δεν υπάρ­χουν ζητή­μα­τα στον (Αρκτι­κό) βορ­ρά που απαι­τούν στρα­τιω­τι­κή λύση ούτε θέμα­τα στα οποία χρειά­ζε­ται έξω­θεν επέμ­βα­ση», ανέ­φε­ρε η ρωσι­κή πρε­σβεία σε ανάρ­τη­σή της στο Facebook.

«Έχο­ντας κατά νου την παρα­δο­χή του Όσλο ότι η Ρωσία δεν απο­τε­λεί άμε­ση στρα­τιω­τι­κή απει­λή για τη Νορ­βη­γία, τέτοιες επι­δεί­ξεις ισχύ­ος φαί­νο­νται παρά­λο­γες και επι­βλα­βείς», πρό­σθε­σε.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο