Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις ΗΠΑ ο Κ. Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί με Τραμπ, Ερντογάν και Ζάεφ

Στις ΗΠΑ βρί­σκε­ται ήδη ο Κυρ. Μητσο­τά­κης, επι­σή­μως για να συμ­με­τά­σχει στη Σύνο­δο Κορυ­φής του ΟΗΕ για το Κλί­μα και στις εργα­σί­ες της 74ης Συνό­δου της Γενι­κής Συνέ­λευ­σης των Ηνω­μέ­νων Εθνών στη Νέα Υόρ­κη. Στο περι­θώ­ριο, δε, θα έχει σει­ρά συνα­ντή­σε­ων με τον Ντ. Τραμπ και άλλους κορυ­φαί­ους Αμε­ρι­κα­νούς παρά­γο­ντες, με αντι­κεί­με­νο την προ­ώ­θη­ση των επι­κίν­δυ­νων αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών σχε­δί­ων ενό­ψει και του δεύ­τε­ρου γύρου του «Στρα­τη­γι­κού Διαλόγου».

Ανά­με­σα σε άλλα, ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­μέ­νε­ται να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα ομι­λία στη Σύνο­δο Κορυ­φής του ΟΗΕ για το Κλί­μα, αύριο Τρί­τη να λάβει μέρος στη συνε­δρί­α­ση του Διε­θνούς Συμ­βου­λευ­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της «δεξα­με­νής σκέ­ψης» «Atlantic Council» και την Πέμ­πτη να είναι ο κεντρι­κός ομι­λη­τής σε εκδή­λω­ση της «δεξα­με­νής σκέ­ψης» «Council on Foreign Relations».

Σε ό,τι αφο­ρά την επι­χεί­ρη­ση προ­σέλ­κυ­σης «επεν­δυ­τών», με «κρά­χτη» την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, θα συμ­με­τέ­χει την Τρί­τη σε εκδή­λω­ση της Goldman Sachs, μεθαύ­ριο Τετάρ­τη στο «Global Business Forum» του «Bloomberg», ενώ θα παρα­βρε­θεί και στο γεύ­μα που θα παρα­θέ­σει ο Αμε­ρι­κα­νός υπουρ­γός Εμπο­ρί­ου, Γ. Ρος, παρου­σία «επεν­δυ­τών».

Στις προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες διμε­ρείς συνα­ντή­σεις, σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα ο Κ. Μητσο­τά­κης θα συνα­ντη­θεί με τον πρω­θυ­πουρ­γό της Αλβα­νί­ας Εντι Ράμα, τον Πρό­ε­δρο της Σερ­βί­ας Αλε­ξά­νταρ Βού­τσιτς, τον Πρό­ε­δρο του Κοσό­βου Χασίμ Θάτσι, τον Πρό­ε­δρο της Κολομ­βί­ας Ι. Ντ. Μάρ­κεζ και τον Πρό­ε­δρο της Παλαι­στι­νια­κής Αρχής Μαχ­μπούτ Αμπάς.

Αύριο Τρί­τη θα συνα­ντη­θεί με τον Πρό­ε­δρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, τον πρω­θυ­πουρ­γό της Β. Μακε­δο­νί­ας Ζόραν Ζάεφ, την Πρό­ε­δρο της Γεωρ­γί­ας Σαλώ­μη Ζου­ρα­μπι­τσβί­λι, τον πρω­θυ­πουρ­γό της Αρμε­νί­ας Nικόλ Πασι­νιάν και τον πρω­θυ­πουρ­γό της Αυστρα­λί­ας Σκοτ Μόρισον.

Την Τετάρ­τη ανα­μέ­νε­ται η συνά­ντη­σή του με τον Πρό­ε­δρο της Τουρ­κί­ας Ρ. Τ. Ερντο­γάν, ενώ μια μέρα μετά, Πέμ­πτη, θα συνα­ντη­θεί με τον Πρό­ε­δρο της Κυπρια­κής Δημο­κρα­τί­ας Νίκο Ανα­στα­σιά­δη, αλλά και τον γγ του ΟΗΕ Αντό­νιο Γκου­τέ­ρες. Την ίδια μέρα θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συνά­ντη­σή του με εκπρο­σώ­πους εβραϊ­κών οργα­νώ­σε­ων. Την Πέμ­πτη θα δει ακό­μα τον πρω­θυ­πουρ­γό της Ινδί­ας Nαρέ­ντρα Μόντι, τον Αρχιε­πί­σκο­πο Αμε­ρι­κής Ελπι­δο­φό­ρο και παρά­γο­ντες της ομογένειας.

Τον πρω­θυ­πουρ­γό συνο­δεύ­ουν στη Ν. Υόρ­κη ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Ν. Δέν­διας, ο υφυ­πουρ­γός παρά τω Πρω­θυ­πουρ­γώ και κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στ. Πέτσας, ο υφυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, αρμό­διος για την οικο­νο­μι­κή διπλω­μα­τία και την εξω­στρέ­φεια Κ. Φρα­γκο­γιάν­νης και ο υφυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών αρμό­διος για τον από­δη­μο Ελλη­νι­σμό Αντ. Διαματάρης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο