Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Τα ναζιστικά τσιράκια των εργοδοτών (Χρυσή Αυγή) ενοχλήθηκαν απ’ τη δράση του ΠΑΜΕ

Ενό­χλη­σε σφό­δρα η πρό­σφα­τη δρά­ση των ταξι­κών σωμα­τεί­ων και των ομο­σπον­διών που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ στην Καλα­μά­τα. Πέραν των εργα­το­πα­τέ­ρων της ΓΣΕΕ, του συμ­βι­βα­σμέ­νου εργο­δο­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού και φυσι­κά των αφε­ντι­κών, ενο­χλή­θη­καν και τα… μαντρό­σκυ­λα των τελευ­ταί­ων, οι εγκλη­μα­τί­ες χρυσαυγίτες. 

Απο­τε­λώ­ντας τη φωνή των εργο­δο­τών, τα απο­βρά­σμα­τα της ναζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας βγή­καν και πάλι «παγα­νιά» στο δια­δί­κτυο, βάλ­λο­ντας κατά του ΠΑΜΕ και του ταξι­κού κινή­μα­τος. Είναι λογι­κό, βέβαια, καθώς τα φασι­στα­ριά βγά­ζουν φλύ­κται­νες και μόνο στο άκου­σμα για εργα­τι­κές διεκ­δι­κή­σεις και ταξι­κό κίνημα. 

Έτσι, σε άπται­στα χρυ­σαυ­γί­τι­κα, τα φασι­στο­σάιτ τους έγρα­ψαν — και πάλι — για… «τρα­μπού­κι­κες παρεμ­βά­σεις των μισθο­φό­ρων του ΠΑΜΕ» και «ραβδού­χους του ΚΚΕ». Παλιά μου τέχνη κόσκι­νο το γλεί­ψι­μο της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής στα αφε­ντι­κά-εργο­δό­τες. Ουδείς εκπλήσ­σε­ται απ’ αυτό.

Το γελοίο της υπό­θε­σης είναι ότι οι φασί­στες χρυ­σαυ­γί­τες, ψαρεύ­ο­ντας στα θολά νερά της ακρο­δε­ξιάς ανοη­σί­ας και του αντι­κομ­μου­νι­σμού, επι­χει­ρούν και πάλι να ταυ­τί­σουν το ΚΚΕ με την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ. Γρά­φουν μάλι­στα — οι κου­το­πό­νη­ροι από­γο­νοι του Χίτλερ- πως ο ΣΥΡΙΖΑ… «συγκυ­βερ­νά ατύ­πως με τα συντρό­φια του ΚΚΕ». Αυτά γρά­φουν οι ναζι­στι­κές ορντι­νά­τσες του κεφαλαίου. 

Εμείς να θυμί­σου­με ότι ήταν οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυ­σής Αυγής που έβγαι­ναν φωτο­γρα­φί­ες αλά μπρα­τσέ­τα στο Καστε­λό­ρι­ζο, όπως επί­σης και ότι η πρό­σφα­τη τρο­πο­ποί­η­ση του ποι­νι­κού κώδι­κα (αρ. 187) από την κυβέρ­νη­ση που προ­βλέ­πει μειω­μέ­νο πλαί­σιο ποι­νής για σύστα­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης ευνο­εί αντι­κει­με­νι­κά τους υπό­δι­κους φασί­στες της χρυ­σαυ­γί­τι­κης συμ­μο­ρί­ας, που έρχε­ται να προ­στε­θεί στην ήδη μεγά­λη καθυ­στέ­ρη­ση της δίκης τους. Διό­λου τυχαία, βέβαια, τα χιτλε­ροει­δή της Χρυ­σής Αυγής που… «βγαί­νουν στα κερα­μί­δια» για το όνο­μα της Μακε­δο­νί­ας, παρι­στά­νο­ντας τους τζά­μπα «πατριώ­τες», δεν έχουν ψελ­λί­σει ούτε κου­βέ­ντα για τα αντι­λαϊ­κά μέτρα της κυβέρ­νη­σης, αβα­ντά­ρο­ντας στη Βου­λή μια σει­ρά νομο­σχέ­δια υπέρ του μεγά­λου κεφαλαίου.

Όσο για τα γαυ­γί­σμα­τα τους με αφορ­μή τις κινη­το­ποι­ή­σεις του ΠΑΜΕ στο συνέ­δριο της ΓΣΕΕ, ας κοι­μού­νται ήσυ­χα τα χρυ­σαυ­γί­τι­κα μαντρό­σκυ­λα. Η κυβέρ­νη­ση και τα αφε­ντι­κά τους, το μεγά­λο κεφά­λαιο (μεγα­λο­βιο­μή­χα­νοι, μεγα­λέ­μπο­ροι, εφο­πλι­στές κλπ), όλο και με κάποιο «κοκα­λά­κι» θα τα ανταμείψουν. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο