Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Καμία εμπλοκή!

Ενώ ξημε­ρώ­νει μια ακό­μη μαύ­ρη μέρα για τον πολύ­πα­θο ουκρα­νι­κό λαό, με την Ρωσι­κή επί­θε­ση σε εξέ­λι­ξη –πλέ­ον σφίγ­γο­ντας τον κλοιό στο Κίε­βο — σε συγκέ­ντρω­ση στη ρωσι­κή πρε­σβεία και πορεία προς την αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία καλούν σήμε­ρα Παρα­σκευή στις 6.30 μ.μ. η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Αττι­κής του ΚΚΕ και η Οργά­νω­ση Περιο­χής Αττι­κής της ΚΝΕ.

Αντί­στοι­χα, η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ, επί­σης σήμε­ρα, στις 7 μ.μ., καλεί σε συγκέ­ντρω­ση στο Άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και πορεία προς το ρωσι­κό και το αμε­ρι­κά­νι­κο προξενείο.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, θα παρευ­ρε­θεί και θα κάνει δηλώ­σεις στη συγκέ­ντρω­ση της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Αττι­κής του ΚΚΕ.

Λεω­φο­ρεία για τη συγκέ­ντρω­ση στην Αθήνα

Στο κάλε­σμα των ΚΟ του ΚΚΕ τους σημειώνεται:

Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Η απα­ρά­δε­κτη στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση και εισβο­λή της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία είναι η τυπι­κή έναρ­ξη ενός πολέ­μου που έχει προ­ε­τοι­μα­στεί όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια και αφο­ρά στον αντα­γω­νι­σμό δύο ιμπε­ρια­λι­στι­κών στρα­το­πέ­δων — από τη μία οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία — για τα κέρ­δη, για το μοί­ρα­σμα αγο­ρών, εδαφών.

Το συμ­φέ­ρον του ελλη­νι­κού λαού, των λαών συνο­λι­κά, είναι στη δική τους πάλη ενά­ντια στον πόλε­μο και όχι να δια­λέ­ξουν ιμπε­ρια­λι­στι­κό στρατόπεδο.

Με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, η Ελλά­δα, από την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη έως τη Σού­δα, έχει μετα­τρα­πεί σε ένα απέ­ρα­ντο ΝΑΤΟι­κό ορμη­τή­ριο, αλλά και σε μαγνή­τη αντι­ποί­νων, όπως έχει ομο­λο­γή­σει η Ρωσία.

Πλη­ρώ­σα­με πολ­λά για τους ΝΑΤΟι­κούς εξο­πλι­σμούς, πλη­ρώ­νου­με πολ­λά με την ακρί­βεια στα ύψη, την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια να πνί­γει τον λαό μας. Ως εδώ!

Κυρί­αρ­χοι είναι μόνο οι λαοί, που πρέ­πει να κατα­δι­κά­σουν τις αστι­κές τάξεις και κυβερ­νή­σεις των χωρών τους, οι οποί­ες τους οδη­γούν στη σφα­γή, τόσο στην Ουκρα­νία όσο και στη Ρωσία, παντού.

Να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ για την περι­κύ­κλω­ση της Ρωσίας.

Να κλεί­σουν τώρα οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές στρα­τιω­τι­κές βάσεις στη χώρα μας.

Να δυνα­μώ­σει η πάλη για απο­δέ­σμευ­ση από τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του

Κορυ­φώ­νε­ται η ιμπε­ρια­λι­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση με ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ σε Ανα­το­λι­κή Ευρώ­πη και Μαύ­ρη Θάλασσα.

ΚΙΝΑ
Βλέ­πει «σύν­θε­το και μονα­δι­κό ιστο­ρι­κό πλαί­σιο στο ζήτη­μα της Ουκρανίας»
Το Πεκί­νο απο­φεύ­γει να μιλή­σει για εισβο­λή και εκφρά­ζει «κατα­νό­η­ση για τις νόμι­μες ανη­συ­χί­ες ασφά­λειας της Ρωσί­ας»

ΤΟΥΡΚΙΑ
Κατα­δί­κη της ρωσι­κής εισβο­λής αλλά «σιγή» για τα αιτή­μα­τα του Κιέβου

Ο Ουκρα­νός πρέ­σβης στην Άγκυ­ρα ζήτη­σε να κλεί­σουν τα Στε­νά για τα ρωσι­κά πλοία

«Επί ποδός»
με δεκάδες εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα

Στο μετα­ξύ, εξορ­μή­σεις και άλλες παρεμ­βά­σεις πραγ­μα­το­ποί­η­σαν σε όλη τη διάρ­κεια της χτε­σι­νής μέρας οι Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με αφορ­μή τις εξε­λί­ξεις στην Ουκρα­νία, σημαί­νο­ντας συνα­γερ­μό ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο.

Στην Αττι­κή, το πρωί στο στρα­τιω­τι­κό αερο­δρό­μιο της Ελευ­σί­νας, που έχει αξιο­ποι­η­θεί πολ­λές φορές στο πλαί­σιο ΝΑΤΟι­κών ασκή­σε­ων, έκα­νε εξόρ­μη­ση κλι­μά­κιο της Τομε­α­κής Οργά­νω­σης Βορειο­δυ­τι­κής Αττι­κής του ΚΚΕ.

Αντί­στοι­χα στα πανε­πι­στή­μια της Αθή­νας, οι δυνά­μεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγ­μα­το­ποί­η­σαν ενη­με­ρώ­σεις στα αμφι­θέ­α­τρα και στους διαδρόμους.

Ακό­μα περισ­σό­τε­ρες εξορ­μή­σεις ακο­λού­θη­σαν το από­γευ­μα, παρά τον βρο­χε­ρό και­ρό, με τις Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις να δια­κι­νούν πλα­τιά την ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ για τη ρωσι­κή εισβο­λή, με ντου­ντού­κες και πικέ­τες να καλούν μαζι­κά στη σημε­ρι­νή συγκέ­ντρω­ση στη ρωσι­κή πρε­σβεία και στην πορεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία. Εξορ­μή­σεις έγι­ναν στο Σύνταγ­μα, στο Μονα­στη­ρά­κι, σε στά­σεις του Μετρό, σε εμπο­ρι­κούς δρό­μους και σε πολ­λά ακό­μα σημεία της Αθή­νας και του Πειραιά.

Επί­σης, οι Οργα­νώ­σεις του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ κάνουν αφι­σο­κολ­λή­σεις και τοπο­θε­τούν πανό για να φτά­σουν παντού οι θέσεις του ΚΚΕ, με κάθε δυνα­τό τρό­πο. Ενδει­κτι­κά, οι ΚΟ Μεσο­γεί­ων — Λαυ­ρε­ω­τι­κής του ΚΚΕ τοπο­θέ­τη­σαν διά­φο­ρα πανό στη Βιο­μη­χα­νι­κή Ζώνη του Κορω­πί­ου και στους σταθ­μούς του Προαστιακού.

ΤΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τα δει­νά για τους λαούς είναι μπρο­στά
ΕΕ: Γιού­ρο­γκρουπ στο φόντο της ρωσι­κής εισβολής

Με συν­θή­μα­τα σε κεντρι­κά σημεία και κάτω από γέφυ­ρες, αλλά και με την κεντρι­κή αφί­σα του Κόμ­μα­τος, οι Οργα­νώ­σεις της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας δημιουρ­γούν κλί­μα αγω­νι­στι­κού ξεση­κω­μού ενά­ντια στην εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ.

Στο πλαί­σιο αυτό οι ΚΟΒ του ΚΚΕ και οι ΟΒ της ΚΝΕ στην Καλα­μα­ριά, αλλά και σε άλλες περιο­χές, «στό­λι­σαν» τους τοί­χους με συν­θή­μα­τα όπως «Κανέ­νας φαντά­ρος έξω από τα σύνο­ρα», «Καμία εμπλο­κή στον πόλε­μο, να κλεί­σουν τώρα οι βάσεις ΗΠΑ — ΝΑΤΟ», «Οχι στους πολέ­μους των ιμπε­ρια­λι­στών — κανέ­νας φαντά­ρος έξω από τα σύνορα».

Στις Σέρ­ρες, κλι­μά­κιο της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής πραγ­μα­το­ποί­η­σε πανε­ξόρ­μη­ση στο κέντρο της πόλης. Στα κατα­στή­μα­τα και στους κεντρι­κούς δρό­μους, στις συζη­τή­σεις απο­τυ­πώ­νο­νταν ο έντο­νος προ­βλη­μα­τι­σμός και η ανη­συ­χία για το μέλ­λον, για τις συνέ­πειες στην οικο­νο­μία, με την ενερ­γεια­κή κρί­ση και την ακρί­βεια, αλλά και για τον κίν­δυ­νο η Ελλά­δα να απο­τε­λέ­σει στό­χο λόγω της εμπλοκής.

Στον δρό­μο για την ενη­μέ­ρω­ση των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού βρέ­θη­καν από την πρώ­τη στιγ­μή χτες και οι Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ της ΚΝΕ στην Αχαΐα.

Με την ανα­κοί­νω­ση της ΚΕ στα χέρια, συνερ­γεία του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ βρέ­θη­καν σε γει­το­νιές της Πάτρας, πλα­τεί­ες και στέ­κια νεο­λαί­ας, προ­κει­μέ­νου να φτά­σει παντού και άμε­σα το κάλε­σμα του ΚΚΕ.

Εξορ­μή­σεις πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν σε κεντρι­κές πλα­τεί­ες της Πάτρας, στις φτω­χο­γει­το­νιές της πόλης, όπως στα Προ­σφυ­γι­κά και στο Νότιο Δια­μέ­ρι­σμα, συνο­μι­λώ­ντας με εκα­το­ντά­δες κόσμου που παρά το γιορ­τι­νό κλί­μα της Τσι­κνο­πέμ­πτης εξέ­φρα­ζε την αγω­νία του για τις εξε­λί­ξεις, ζητού­σε ενημέρωση.

Εξορ­μή­σεις των Οργα­νώ­σε­ων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν επί­σης σε άλλους νομούς της Δυτι­κής Ελλά­δας, όπως στην Αιτω­λο­α­καρ­να­νία, στο Αγρί­νιο, και στην Ηλεία, στον Πύρ­γο, ενώ ανά­λο­γο πρό­γραμ­μα ανα­μέ­νε­ται και τις επό­με­νες μέρες.

Στη Θεσ­σα­λία, από το πρωί σε χώρους δου­λειάς, γει­το­νιές, πλα­τεί­ες και πανε­πι­στή­μια οι δυνά­μεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με εξορ­μή­σεις, κρέ­μα­σμα πανό και αφι­σο­κολ­λή­σεις ενη­μέ­ρω­ναν για τις θέσεις του Κόμ­μα­τος, την ανά­γκη να σημά­νει συνα­γερ­μός ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και την εμπλο­κή της Ελλάδας.

Οι εξορ­μή­σεις θα συνε­χι­στούν σήμε­ρα αλλά και τις επό­με­νες μέρες σε εργο­στά­σια, νοσο­κο­μεία και σχο­λεία. Στην Καρ­δί­τσα, σήμε­ρα το από­γευ­μα θα γίνει μαζι­κή εξόρ­μη­ση στην κεντρι­κή πλα­τεία της πόλης.

Σε πικε­το­φο­ρία καλεί η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ σήμε­ρα στις 6.30 μ.μ. στο δημαρ­χείο Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, ενώ χτες το βρά­δυ μέλη του Κόμ­μα­τος πραγ­μα­το­ποί­η­σαν αφι­σο­κολ­λή­σεις σε όλο το κέντρο της πόλης.

Η ΚΟ Λιβα­δειάς του ΚΚΕ καλεί σε συγκέ­ντρω­ση σήμε­ρα Παρα­σκευή 25/2 στις 6.30 μ.μ. στην πλα­τεία Εθνι­κής Αντίστασης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο