Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη αστυνομικός στο κέντρο της Αθήνας για εμπορία ανθρώπων και διακίνηση ναρκωτικών

Συνε­λή­φθη την Τετάρ­τη 18 Οκτω­βρί­ου, στο κέντρο της Αθή­νας, αστυ­νο­μι­κός, σε βάρος του οποί­ου σχη­μα­τί­στη­κε δικο­γρα­φία για εμπο­ρία ανθρώ­πων, δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών ουσιών, παρα­βί­α­ση υπη­ρε­σια­κού απορ­ρή­του, παρά­βα­ση καθή­κο­ντος, νομο­θε­σί­ας περί όπλων και πλημ­με­λή φύλα­ξη οπλισμού.

Για την υπό­θε­ση συνε­λή­φθη και μία 23χρονη αλλο­δα­πή, κατη­γο­ρού­με­νη ομοί­ως για εμπο­ρία ανθρώ­πων, καθώς και για πλαστογραφία.

Ειδι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, τα ξημε­ρώ­μα­τα της Τετάρ­της αστυ­νο­μι­κοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντό­πι­σαν τον αστυ­νο­μι­κό μαζί με άλλα άτο­μα να κινού­νται με όχη­μα στην περιο­χή της Αθή­νας και κατά τον έλεγ­χο που διε­νερ­γή­θη­κε στην κατο­χή του βρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν σου­γιάς, σκού­φος τύπου full-face, ιδιω­τι­κό πιστό­λι και 16 φυσίγγια.

Ακο­λού­θως, ο αστυ­νο­μι­κός προ­σή­χθη στην έδρα της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αθη­νών, όπου στην κατο­χή του εντο­πί­στη­καν πει­στή­ρια που στοι­χειο­θε­τού­σαν το αδί­κη­μα της εμπο­ρί­ας ανθρώ­πων και της παρά­βα­σης των νόμων περί όπλων και ναρ­κω­τι­κών, ενώ επι­πλέ­ον βρέ­θη­καν στοι­χεία από εφαρ­μο­γές της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, η κατο­χή των οποί­ων δεν δικαιο­λο­γεί­το βάσει των υπη­ρε­σια­κών καθη­κό­ντων του.

Από την περαι­τέ­ρω ανά­λυ­ση των στοι­χεί­ων, τα οποία εξε­τά­σθη­καν κατό­πιν σχε­τι­κής διά­τα­ξης του εισαγ­γε­λέα Πρω­το­δι­κών Αθη­νών, δια­κρι­βώ­θη­κε η δρά­ση του αστυ­νο­μι­κού στις ανω­τέ­ρω παρά­νο­μες δραστηριότητες.

Στην έρευ­να που έγι­νε στο σπί­τι του εντο­πί­στη­κε και συνε­λή­φθη και η 23χρονη αλλο­δα­πή, ενώ ‑μετα­ξύ άλλων- βρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν 33 φυσίγ­για, γεμι­στή­ρας, τρία κινη­τά τηλέ­φω­να, φωτο­α­ντί­γρα­φα δια­βα­τη­ρί­ου και ταυ­τό­τη­τας και πλα­στή ταυ­τό­τη­τα με στοι­χεία της 23χρονης.

Όπως σημειώ­νε­ται από την ΕΛΑΣ, ο αστυ­νο­μι­κός ήδη ελέγ­χε­ται για άλλο πει­θαρ­χι­κό παράπτωμα.

Οι συλ­λη­φθέ­ντες οδη­γή­θη­καν στην αρμό­δια εισαγ­γε­λι­κή Αρχή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο