Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδική εταιρεία τερματίζει το συμβόλαιό της για την προμήθεια στολών στο Ισραήλ

Η ινδι­κή εται­ρεία Maryan Apparel, μια από τους βασι­κούς προ­μη­θευ­τές στο­λών της ισραη­λι­νής αστυ­νο­μί­ας, ανα­κοί­νω­σε ότι θα τερ­μα­τί­σει το συμ­βό­λαιό της λόγω των ισραη­λι­νών πληγ­μά­των στη Γάζα μετά την αιμα­τη­ρή επί­θε­ση του παλαι­στι­νια­κού ισλα­μι­στι­κού κινή­μα­τος Χαμάς στις 7 Οκτω­βρί­ου στο Ισρα­ήλ, επι­κα­λού­με­νη σήμε­ρα “ηθι­κούς” λόγους.

Η Maryan Apparel προ­μή­θευε με περί­που 100.000 στο­λές ετη­σί­ως τις ισραη­λι­νές αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις από το 2015, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της εταιρείας.

Η ανα­στο­λή, η οποία απο­φα­σί­στη­κε έπει­τα από το πλήγ­μα σε νοσο­κο­μείο της Γάζας, από το οποίο έχα­σαν τη ζωή τους πολ­λοί άνθρω­ποι, “είναι μια από­φα­ση” που λαμ­βά­νε­ται “για ηθι­κούς λόγους”, δήλω­σε ο εκτε­λε­στι­κός διευ­θυ­ντής της Τόμας Όλι­καλ στο AFP.

Οι Ισραη­λι­νοί και οι Παλαι­στί­νιοι αλλη­λο­κα­τη­γο­ρού­νται για το πλήγ­μα της Τρί­της στο νοσο­κο­μείο Άχλι Άραμπ στη Γάζα, από το οποίο έχα­σαν τη ζωή τους 471 άνθρω­ποι, σύμ­φω­να με τη Χαμάς, “μετα­ξύ 100 και 300”, σύμ­φω­να με τις αμε­ρι­κα­νι­κές υπη­ρε­σί­ες πληροφοριών.

Πάνω από 1.400 άνθρω­ποι έχουν σκο­τω­θεί στο ισραη­λι­νό έδα­φος από τους μαχη­τές της Χαμάς από τις 7 Οκτω­βρί­ου, στην πλειο­νό­τη­τά τους άμα­χοι που σκο­τώ­θη­καν από πυρά, κάη­καν ζωντα­νοί ή υπέ­κυ­ψαν έπει­τα από ακρω­τη­ρια­σμούς την πρώ­τη ημέ­ρα της επί­θε­σης που εξα­πέ­λυ­σαν μαχη­τές του παλαι­στι­νια­κού ισλα­μι­στι­κού κινή­μα­τος στο ισραη­λι­νό έδα­φος από τη Λωρί­δα της Γάζας, σύμ­φω­να με τις ισραη­λι­νές αρχές, και 203 συνε­λή­φθη­σαν όμηροι.

Στην Λωρί­δα της Γάζας, πάνω από 3.700 Παλαι­στί­νιοι, στην πλειο­νό­τη­τά τους άμα­χοι, σκο­τώ­θη­καν στους αδιά­κο­πους βομ­βαρ­δι­σμούς στους οποί­ους προ­έ­βη σε αντί­ποι­να ο ισραη­λι­νός στρα­τός, σύμ­φω­να με τον πιο πρό­σφα­το απο­λο­γι­σμό των τοπι­κών αρχών, οι οποί­ες έχουν επί­σης κατα­με­τρή­σει πάνω από 12.000 τραυματίες.

“Θα δεχθού­με να συνε­χί­σου­με τις δου­λειές μας (με το Ισρα­ήλ) όταν θα επα­νέλ­θει η ειρή­νη”, πρό­σθε­σε ο Όλικαλ.

Στην αντί­θε­τη περί­πτω­ση, η εται­ρεία θα τηρή­σει το τρέ­χον συμ­βό­λαιό της, το οποίο διαρ­κεί ως τον Δεκέμ­βριο, αλλά δεν θα το ανα­νε­ώ­σει, διευ­κρί­νι­σε ο ίδιος.

Μετα­ξύ των πελα­τών της Maryan Apparel, η οποία απα­σχο­λεί περί­που 1.500 ανθρώ­πους, συγκα­τα­λέ­γο­νται επί­σης ο στρα­τός των Φιλιπ­πί­νων και η κυβέρ­νη­ση της Σαου­δι­κής Αραβίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο