Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Συλλαλητήρια σε όλη την χώρα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις – σε λίγο ξεκινάει το συλλαλητήριο στην Αθήνα

«Είμα­στε ξανά στον δρό­μο του αγώ­να με περι­φε­ρεια­κά συλ­λα­λη­τή­ρια σε όλη την χώρα. Με πανατ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθή­να σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα 12/12/2022 στις 10.30 πμ.,
στην πλα­τεία Κλαυθ­μώ­νος. Θα ακο­λου­θή­σει πορεία
»,
τονί­ζουν σε ανα­κοί­νω­σή τους, οι Συνερ­γα­ζό­με­νες Συντα­ξιου­χι­κές Οργανώσεις.

Αγω­νι­ζό­μα­στε και απαι­τού­με:

Την άμε­ση κατα­βο­λή των πλη­ρω­μέ­νων δώρων μας

Την ενσω­μά­τω­ση της προ­σω­πι­κής δια­φο­ράς στις συντά­ξι­μες απο­δο­χές μας. Να δοθεί αύξη­ση μετά από 13 χρό­νια σε όλες τις συντά­ξεις κύριες και επικουρικές.

Αύξη­ση της εθνι­κής σύντα­ξης στα 650 ευρώ, από τα 360 και 384 ευρώ, που είναι σήμερα.

Άμε­ση κατα­βο­λή σε όλους τους συντα­ξιού­χους των ανα­δρο­μι­κών, Επι­κου­ρι­κών και Δώρων του 11μηνου για το 2015.

Να στα­μα­τή­σει κάθε ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση στο δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας με άμε­ση πρό­σλη­ψη για­τρών και νοση­λευ­τι­κού προσωπικού.

Να προ­σλη­φθεί προ­σω­πι­κό στον ΕΦΚΑ, να εκκα­θα­ρι­στούν και να απο­δο­θούν στους δικαιού­χους το συνο­λι­κό ποσό των συντά­ξε­ων τους, κύριας, παράλ­λη­λης, δια­δο­χι­κής, εφά­παξ, επι­κου­ρι­κής», σημειώνουν.

Όπως ανα­φέ­ρουν, «είμα­στε ξανά στον δρό­μο του αγώ­να για­τί δεν ανε­χό­μα­στε την απαί­σια μαύ­ρη προ­πα­γάν­δα, τα ψέμα­τα και τις μισές αλή­θειες από την κυβέρ­νη­ση, μερί­δα μέσων Μαζι­κής Ενη­μέ­ρω­σης που είναι χει­ρό­τε­ρα από το ψέμα, ότι τάχα όλοι οι συντα­ξιού­χοι  θα πάρουν αυξή­σεις.

Για­τί δεν είναι αύξη­ση αλλά μεί­ω­ση του συντα­ξιου­χι­κού εισοδήματος:

Όταν ο πλη­θω­ρι­σμός τρέ­χει με ρυθ­μούς 12 και 13% και το ποσο­στό που θα δοθεί θα είναι της τάξης του 7,5%. Όταν αυτό το ποσο­στό δεν θα δοθεί στις επι­κου­ρι­κές συντάξεις.

Όταν ένα εκα­τομ­μύ­ριο συντα­ξιού­χοι δεν θα πάρουν καμία αύξη­ση για­τί με τον νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρού­γκα­λου), φορ­τώ­θη­καν την λεγό­με­νη “προ­σω­πι­κή δια­φο­ρά”, νόμο που θα καταρ­γού­σε η Ν.Δ αλλά τον δια­τη­ρεί και τον εφαρμόζει.

Όταν όλοι οι συντα­ξιού­χοι αντί να πάρουν την πλη­ρω­μέ­νη 13η σύντα­ξή τους θα λάβουν 250 ευρώ, μόνο αυτοί που έχουν φορο­λο­γι­κό ετή­σιο εισό­δη­μα 9.600 ευρώ δηλα­δή κάτω από 800 ευρώ στο σύνο­λο κύριας και επι­κου­ρι­κής και αυτό το πενι­χρό επί­δο­μα έχουν το θρά­σος να το ονο­μά­ζουν “δώρο”.

Όταν για επτά χρό­νια από όλες τις κυβερ­νή­σεις δεν τους απο­δί­δο­νται τα ανα­δρο­μι­κά του 11μηνού σε όλους τους συντα­ξιού­χους την στιγ­μή που αυτοί πλη­ρώ­νουν κάθε χρό­νο από τις περι­κο­πές τους 8,5 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ.

Όταν αυτό που έχει απο­μεί­νει από το δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας, ιδιω­τι­κο­ποιεί­ται περαιτέρω.

Όταν χαρί­ζο­νται δισε­κα­τομ­μύ­ρια από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό σε επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους  μέσω του ταμεί­ου ανά­καμ­ψης, αλλά και τα δισε­κα­τομ­μύ­ρια αυτών που χρω­στούν στα ασφα­λι­στι­κά ταμεία, ενώ στους συντα­ξιού­χους και στον λαό “χαρί­ζε­ται” το “τρύ­πιο καλά­θι του νοικοκυριού”.

Είμα­στε ξανά και θα συνε­χί­σου­με να είμα­στε στο δρό­μο του αγώ­να. Δεν  κάνου­με αγώ­να για τον αγώ­να, αλλά για­τί μόνο μέσα από αυτόν αντι­με­τω­πί­σα­με και καθυ­στε­ρή­σα­με αντι­λαϊ­κά μέτρα, κατα­φέ­ρα­με και λύσα­με κάποια προ­βλή­μα­τα. Σ’ αυτόν τον αγώ­να βρί­σκε­ται η προ­ο­πτι­κή για να καλυ­τε­ρέ­ψου­με την ζωή μας».

Υπο­γραμ­μί­ζουν ότι, «δεν έχου­με αυτα­πά­τες ότι μέσα από την εναλ­λα­γή των κυβερ­νή­σε­ων στην εξου­σία θα λυθούν τα προ­βλή­μα­τά μας. Αντί­θε­τα πιστεύ­ου­με ότι αυτά δεν χωρά­νε στις πολι­τι­κές τους, αφού αυτές καλύ­πτουν μόνο τα προ­βλή­μα­τα των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Έχου­με την πεί­ρα μιας ζωής αλλά και των τελευ­ταί­ων χρό­νων ότι όποιος θα παίρ­νει την κυβερ­νη­τι­κή σκυ­τά­λη θα είναι χει­ρό­τε­ρος από τον προη­γού­με­νο για­τί αυτό απαι­τούν οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι. Με την μαζι­κή συμ­με­το­χή μας στους αγώ­νες θα βάλου­με φραγ­μό στις αντι­λαϊ­κές τους πολι­τι­κές.  Όλοι στον δρό­μο του αγώ­να — Όλοι στις συγκε­ντρώ­σεις και τα συλ­λα­λη­τή­ρια της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Αγώνα».

Σε κινη­το­ποι­ή­σεις σε πολ­λές πόλεις οι Συνερ­γα­ζό­με­νες Συντα­ξιου­χι­κές Οργα­νώ­σεις ΙΚΑ — OAEE — Δημο­σί­ου — ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ — ΕΛΤΑ — ΟΣΕ — ΠΕΣ ΝΑΤ — ΠΣΣ Δικη­γό­ρων — ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ — ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Τετάρ­τη 7 Δεκέμβρη

Στη Λάρι­σα στις 10.30 π.μ. στην κεντρι­κή πλα­τεία, οι συντα­ξιού­χοι της Θεσσαλίας

Πέμ­πτη 8 Δεκέμβρη

Στα Γιάν­νε­να, στις 10.30 π.μ. στην κεντρι­κή πλα­τεία, οι συντα­ξιού­χοι από Ήπει­ρο, Αιτω­λο­α­καρ­να­νία, Λευ­κά­δα και Κέρκυρα

Στη Νάου­σα, στις 10.30 π.μ. στην πλα­τεία Καρα­τά­σου, οι συντα­ξιού­χοι από Κεντρι­κή και Δυτι­κή Μακεδονία

Στη Χαλ­κί­δα, στις 10.30 π.μ. στην πλα­τεία Ταχυ­δρο­μεί­ου, οι συντα­ξιού­χοι από Φθιώ­τι­δα, Φωκί­δα, Βοιω­τία και Εύβοια

Παρα­σκευή 9 Δεκέμβρη

Στις Σέρ­ρες, στις 10.30 π.μ. στην Αντι­πε­ρι­φέ­ρεια, οι συντα­ξιού­χοι από Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία — Θράκη

Στην Πάτρα, στις 11 π.μ. στο Εργα­τι­κό Κέντρο (πλα­τεία Εθνι­κής Αντί­στα­σης) οι συντα­ξιού­χοι από Πελο­πόν­νη­σο, Ζάκυν­θο και Κεφαλονιά.

Δευ­τέ­ρα 12 Δεκέμβρη

Στην Πάρο, στις 10.30 π.μ., έξω από το ΚΑΠΗ στην Παροικιά.

Κάλε­σμα συμ­με­το­χής στα συλ­λα­λη­τή­ρια των συντα­ξιού­χων στις 12 Δεκέμ­βρη και των συν­δι­κά­των στις 17 Δεκέμ­βρη αντί­στοι­χα, απευ­θύ­νει η Κίνη­ση για την Εθνι­κή Άμυ­να (ΚΕΘΑ).

Ανα­φέ­ρει ότι «ενώ­νου­με τη φωνή μας με τους χιλιά­δες λαού και συμ­με­τέ­χου­με στα συλ­λα­λη­τή­ρια που οργα­νώ­νουν οι Συντα­ξιου­χι­κές Οργα­νώ­σεις και τα Συν­δι­κά­τα εργα­ζο­μέ­νων σε όλη τη χώρα για να δυνα­μώ­σει η πεποί­θη­ση ότι τίπο­τα δεν χαρί­ζε­ται, όλα κατα­κτιού­νται με οργα­νω­μέ­νη συλ­λο­γι­κή διεκ­δί­κη­ση, αντί­στα­ση και σύγκρου­ση με την πολι­τι­κή που θυσιά­ζει τη ζωή μας για τα κέρ­δη των λίγων.

Σημειώ­νει, «καμιά ανα­μο­νή, καμιά προσ­δο­κία ότι η λύση για το λαό θα έρθει “από τα πάνω”, από την εναλ­λα­γή αστι­κών κομ­μά­των στη δια­κυ­βέρ­νη­ση της χώρας! 

Απευ­θύ­νου­με κάλε­σμα για κοι­νό αγω­νι­στι­κό βημα­τι­σμό μαζί με τους εργα­ζό­με­νους, τη νεο­λαία, τους συντα­ξιού­χους, για να μην πλη­ρώ­σου­με και πάλι τις συνέ­πειες της ακρί­βειας και του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέμου.

Όλοι στους δρό­μους για να στα­μα­τή­σει η συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στον πόλεμο!

Να στα­μα­τή­σει αμέ­σως η συμ­με­το­χή και η εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία ή αλλού με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο και οποιο­δή­πο­τε πρόσχημα.

Να επι­στρέ­ψει η διμοι­ρία αντιαρ­μα­τι­κών των Ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων από το ΝΑΤΟι­κό “σχη­μα­τι­σμό μάχης” στη Βουλ­γα­ρία κόντρα στη Ρωσία.

Να στα­μα­τή­σει η απο­στο­λή πολε­μι­κών εφο­δί­ων και μέσων από την Ελλάδα.

Κανέ­νας στρα­τευ­μέ­νος, αξιω­μα­τι­κός ή υπα­ξιω­μα­τι­κός εκτός συνόρων.

Να απε­μπλα­κεί η Ελλά­δα από τους ευρω­α­τλα­ντι­κούς σχε­δια­σμούς που πολ­λα­πλα­σιά­ζουν τους κιν­δύ­νους για τον ίδιο τον λαό και τα παι­διά του».

Η ΚΕΘΑ «διεκ­δι­κεί και απαιτεί:

Αυξή­σεις στους μισθούς και στις συντά­ξεις και κατάρ­γη­ση των αντερ­γα­τι­κών νόμων.

Επα­να­φο­ρά των συντά­ξε­ων στα προ κρί­σης επίπεδα.

Να μας απο­δο­θούν τα ανα­δρο­μι­κά για τις κύριες και επι­κου­ρι­κές συντά­ξεις — μερί­σμα­τα και για την 13η και 14η σύντα­ξη, αφο­ρο­λό­γη­τα, αφού αυτά απο­δί­δο­νται μετά από χρό­νια άτοκα.

Κανέ­νας εργα­ζό­με­νος χωρίς Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργασίας.

Κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ στα βασι­κά είδη πλα­τιάς λαϊ­κής κατανάλωσης.

Κατάρ­γη­ση του Ειδι­κού Φόρου Κατα­νά­λω­σης και του ΦΠΑ σε πετρέ­λαιο, βεν­ζί­νη, φυσι­κό αέριο και ηλε­κτρι­κή ενέργεια.

Κατάρ­γη­ση του ΕΝΦΙΑ για τις εργα­τι­κές και λαϊ­κές οικογένειες.

Κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη. Μαζι­κός αγώ­νας για να μη χαθεί κανέ­να σπί­τι. Να καταρ­γη­θεί η άθλια νομο­θε­σία που ψήφι­σαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, να κατο­χυ­ρω­θεί το δικαί­ω­μα στη λαϊ­κή στέ­γη ως κοι­νω­νι­κό δικαίωμα.

Κατάρ­γη­ση κάθε επι­χει­ρη­μα­τι­κής δρά­σης στην Υγεία, με την ανά­πτυ­ξη ενός απο­κλει­στι­κά κρα­τι­κού συστή­μα­τος Υγεί­ας, που θα έχει ως κρι­τή­ριο την πλή­ρη και απο­λύ­τως δωρε­άν πρό­λη­ψη, περί­θαλ­ψη, απο­κα­τά­στα­ση της υγεί­ας του λαού.

Γεν­ναία αύξη­ση των δαπα­νών προ­κει­μέ­νου να ενι­σχυ­θεί το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας με μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προσωπικού.

Να λει­τουρ­γή­σουν Κέντρα Υγεί­ας, κλι­νι­κές νοσο­κο­μεί­ων, όσες υπο­δο­μές έκλει­σαν τα προη­γού­με­να χρόνια.

Αφο­ρο­λό­γη­το στα 12.000 ευρώ με προ­σαύ­ξη­ση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Να επι­στρα­φούν με ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­ση όλα τα κλεμ­μέ­να ‑κου­ρε­μέ­να με το PSI και το χρη­μα­τι­στή­ριο- απο­θε­μα­τι­κά των Ταμεί­ων μας.

Κάλυ­ψη των απω­λειών άμε­σα δίχως δικα­στή­ρια και προ­α­παι­τού­με­να όσων παρά­νο­μα και αυθαί­ρε­τα έχουν παρακρατηθεί.

Όχι στις δαπά­νες για τους ΝΑΤΟι­κούς εξο­πλι­σμούς, που είναι σε βάρος των κοι­νω­νι­κών παροχών».

(Δια­βά­στε εδώ).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο