Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζεται η δίκη Λιγνάδη — Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών: Να βρεθούμε στο πλευρό των θυμάτων

Σήμε­ρα το πρωί πρό­κει­ται να συνε­χι­στεί ενώ­πιον του ΜΟΔ η δίκη του Δημή­τρη Λιγνά­δη που ξεκί­νη­σε στις 11 Φεβρουα­ρί­ου και δια­κό­πη­κε στο πρό­σω­πο του συνη­γό­ρου υπε­ρά­σπι­σης του καλ­λι­τέ­χνη, Αλέ­ξη Κούγια.

Το δικα­στή­ριο ανα­μέ­νε­ται ότι θα προ­χω­ρή­σει στην ανά­γνω­ση του κατη­γο­ρη­τη­ρί­ου ζητώ­ντας από τον μέχρι πριν λίγο και­ρό επι­κε­φα­λής του Εθνι­κού Θεά­τρου να δηλώ­σει την θέση του ένα­ντι σε όσα του κατα­λο­γί­ζο­νται για τέσ­σε­ρις βια­σμούς σε βάρος τριών ανη­λί­κων αγο­ριών, κατά τον χρό­νο τέλε­σης της πρά­ξης, και ενός ενή­λι­κα άνδρα.

Ο καλ­λι­τέ­χνης από την πρώ­τη στιγ­μή αρνεί­ται τις καταγ­γε­λί­ες που έγι­ναν σε βάρος του, οι οποί­ες οδή­γη­σαν στην σύλ­λη­ψη και προ­σω­ρι­νή του κρά­τη­ση πριν έναν χρό­νο, ισχυ­ρι­ζό­με­νος πως όλη η υπό­θε­ση είναι κατα­σκευα­σμέ­νη και σχε­τί­ζε­ται με την αντι­πα­ρά­θε­ση που έχει επί σει­ρά ετών με την Διοί­κη­ση του Σωμα­τεί­ου Ηθοποιών.

Κατά την έναρ­ξη της δίκης στην δικα­στι­κή αίθου­σα βρέ­θη­καν οι τρεις από τους τέσ­σε­ρις καταγ­γέλ­λο­ντες, με τον τέταρ­το να βεβαιώ­νει το δικα­στή­ριο πως θα είναι παρών όταν κλη­θεί να καταθέσει.

Σε συγκέ­ντρω­ση στα δικα­στή­ρια καλούν ηθο­ποιοί ως έκφρα­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στα θύματα.

Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών: Να βρεθούμε στο πλευρό των θυμάτων

«Καλού­με τη Διοί­κη­ση του Σωμα­τεί­ου, έστω και την τελευ­ταία στιγ­μή, να πάρει θέση μπρο­στά στη δίκη Λιγνά­δη και να καλέ­σει τον κλά­δο να παρα­στεί σύσ­σω­μος και οργα­νω­μέ­νος στο πλευ­ρό των θυμά­των, ενι­σχύ­ο­ντας με την παρου­σία του τον γεν­ναίο αγώ­να που δίνουν», τονί­ζουν οι εκλεγ­μέ­νοι στο ΔΣ του Σωμα­τεί­ου Ελλή­νων Ηθο­ποιών (ΣΕΗ) με τη Δημο­κρα­τι­κή Ενό­τη­τα Ηθοποιών.

Όπως ανα­φέ­ρουν, «δεν πρέ­πει να επι­τρέ­ψου­με, όσοι βρή­καν το θάρ­ρος κι έσπα­σαν τη σιω­πή τους, να νοιώ­θουν ότι είναι μόνοι τους σ’ αυτό τον αγώ­να! Ο κλά­δος μας πραγ­μα­τι­κά αφου­γκρά­ζε­ται και αγω­νιά για την μεγά­λη μάχη που δίνουν αυτοί οι άνθρω­ποι και είναι μαζί τους! Το Σωμα­τείο μας οφεί­λει να βγει μπρο­στά και να στη­ρί­ξει έμπρα­κτα αυτόν τον αγώ­να που απο­τε­λεί υπό­θε­ση ολό­κλη­ρου του κλάδου!

Καλού­με την Παρα­σκευή 25 Φεβρουα­ρί­ου στις 9 π.μ., στο Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο Αθη­νών (είσο­δος από Κυρίλ­λου Λουκάρεως)».

 

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο