Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: «Γκάφες», λάσπες και μαχαιρώματα

«Γκά­φες», λάσπες και μαχαι­ρώ­μα­τα είναι οι λέξεις που περι­γρά­φουν όσα λαμ­βά­νουν χώρα εντός ΣΥΡΙΖΑ ενό­ψει της εκλο­γι­κής δια­δι­κα­σί­ας την Κυρια­κή για την ανά­δει­ξη προ­έ­δρου στο κόμ­μα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης. Μια δια­δι­κα­σία με χαρα­κτη­ρι­στι­κά ριά­λι­τι σόου και αντί­στοι­χης δια­δι­κα­σί­ας ψηφο­φο­ρί­ας. Είναι τέτοια η δια­μορ­φω­θεί­σα κατά­στα­ση εντός ΣΥΡΙΖΑ που ανα­γκά­στη­καν οι γραμ­μα­τείς τους του (Σβή­γκου — Βασι­λειά­δης) να κάνουν έκκλη­ση να στα­μα­τή­σουν οι συκο­φα­ντί­ες και τα fake news. 

Συζή­τη­ση έχει ανοί­ξει από χθες μετά από την ανα­φο­ρά του υπο­ψή­φιου για την προ­ε­δρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασ­σε­λά­κη, ο οποί­ος απο­κά­λε­σε τα κατε­χό­με­να από την Τουρ­κία εδά­φη της Κύπρου, ως «κρα­τί­διο».

Μιλώ­ντας για την παρου­σία του πρω­θυ­πουρ­γού στον ΟΗΕ και την τοπο­θέ­τη­ση του Τούρ­κου προ­έ­δρου σχε­τι­κά με την ανα­γνώ­ρι­ση των Κατε­χό­με­νων, ο Στ. Κασ­σε­λά­κης μίλη­σε για «ανα­γνώ­ρι­ση του δεύ­τε­ρου μισού της Κύπρου, η βορ…, του κρα­τί­διου τελο­σπά­ντων του δικού τους στην Κύπρο», προ­κα­λώ­ντας αντι­δρά­σεις τόσο στο εσω­τε­ρι­κό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από πλευ­ράς της κυβέρνησης.

Σημειώ­νε­ται ότι το ζήτη­μα της κατο­χής του βόρειου τμή­μα­τος της Κύπρου είναι ιδιαί­τε­ρα σημα­ντι­κό και πεδίο σφο­δρό­τα­των γεω­πο­λι­τι­κών και ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντι­πα­ρα­θέ­σε­ων, όπως απο­δεί­χθη­κε και από την τοπο­θέ­τη­ση Ερντο­γάν στον ΟΗΕ που ζήτη­σε ανα­γνώ­ρι­ση του ψευδοκράτους.

Τα ξημε­ρώ­μα­τα, ο Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νός υπο­ψή­φιος δικαιο­λο­γή­θη­κε δηλώ­νο­ντας μέσω βίντεο ότι υπάρ­χουν φορές που… «ψάχνει να βρει μια λέξη στα ελλη­νι­κά», που όμως τα μαθαί­νει πολύ γρή­γο­ρα και είναι «θέμα δύο μηνών εξά­σκη­σης», απο­δί­δο­ντας επί­σης την ανα­φο­ρά του στην «κού­ρα­ση από την αϋπνία και τις περιοδείες».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο