Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σφαγή στη Γάζα: Δύο Παλαιστίνιοι υπέκυψαν στα τραύματά τους, 61 οι νεκροί από ισραηλινά πυρά

Δύο Παλαι­στί­νιοι οι οποί­οι είχαν τραυ­μα­τι­στεί τη Δευ­τέ­ρα από Ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες κατά τις δια­δη­λώ­σεις στη λωρί­δα της Γάζας κατά μήκος των συνό­ρων με το εβραϊ­κό κρά­τος, πέθα­ναν σήμε­ρα, όπως ανα­κοί­νω­σαν παλαι­στι­νια­κές ιατρι­κές πηγές.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας στη Γάζα, πρό­κει­ται για τον Μοχά­μεντ Μαζέν Αλιάν, 20 ετών, που είχε τραυ­μα­τι­στεί ανα­το­λι­κά του προ­σφυ­γι­κού καταυ­λι­σμού αλ Μπου­ρέιζ, και τον Μουίν Αμπ­ντέλ-Χαμίντ αλ-Σάι, 58 ετών.

Ο τελευ­ταί­ος είχε τραυ­μα­τι­στεί ανα­το­λι­κά της πόλης της Γάζας, διευ­κρί­νι­σαν ιατρι­κές πηγές.

Οι θάνα­τοι αυτοί ανε­βά­ζουν σε 61 τον αριθ­μό των Παλαι­στι­νί­ων που σκο­τώ­θη­καν από ισραη­λι­νές σφαί­ρες τη Δευ­τέ­ρα όταν δεκά­δες χιλιά­δες άνθρω­ποι δια­δή­λω­σαν κατά της μετα­φο­ράς της αμε­ρι­κα­νι­κής πρε­σβεί­ας στην Ιερουσαλήμ.

Από τις 30 Μαρ­τί­ου οι Παλαι­στί­νιοι δια­δή­λω­ναν κατά μήκος των συνό­ρων διεκ­δι­κώ­ντας το δικαί­ω­μα της επι­στρο­φής των προ­σφύ­γων στα εδά­φη τα οποία εγκα­τέ­λει­ψαν το 1948 όταν δημιουρ­γή­θη­κε το κρά­τος του Ισρα­ήλ. Συνο­λι­κά 118 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί από ισραη­λι­νά πυρά στα σύνο­ρα ανά­με­σα στη λωρί­δα της Γάζας και το εβραϊ­κό κρά­τος από την ημε­ρο­μη­νία αυτή, σύμ­φω­να με τις αρχές της Γάζας. Οι τραυ­μα­τί­ες αυτής της περιό­δου ανέρ­χο­νται στους 12.000 ενώ σε σοβα­ρη κατά­στα­ση είναι 300. Παράλ­λη­λα τα νοσο­κο­μεία της γάζας αντι­με­τω­πί­ζουν τρο­με­ρές ελλεί­ψεις σε φαρ­μα­κευ­τι­κό υλι­κό και μέσα.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι από την πλευ­ρά του Ισρα­ήλ δεν υπάρ­χει κανείς νεκρός, ουδείς τραυματίας.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο