Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΦΕΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ Νέο αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Ευρωκοινοβουλίου.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ψήφι­σμα του Διοι­κη­τι­κού Συμβουλίου

Το Δ. Σ του ΣΦΕΑ 67–74, στη συνε­δρί­α­ση της 16ης Οκτω­βρί­ου 2019, κατα­δι­κά­ζει το νέο αντι­κομ­μου­νι­στι­κό μνη­μό­νιο που ψήφι­σε το Ευρω­κοι­νο­βού­λιο στις 18 Σεπτεμ­βρί­ου 2019, με τον ψευ­δε­πί­γρα­φο τίτλο: «Ευρω­παϊ­κή Ημέ­ρα Μνή­μης για τα θύμα­τα των ολο­κλη­ρω­τι­κών καθεστώτων».

Το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ 1967–1974 κρί­νει, πως το Ευρω­κοι­νο­βού­λιο κινή­θη­κε στη γραμ­μή των πλέ­ον αντι­δρα­στι­κών κύκλων της E.E. για το ξέπλυ­μα του φασι­σμού, με την ανι­στό­ρη­τη και απα­ρά­δε­κτη εξί­σω­σή του με τον πλέ­ον σκλη­ρό αντί­πα­λο του, τον κομμουνισμό.

Στό­χος τους δεν είναι το χθες, αλλά το αύριο του λαού και της νεολαίας.

Οι φυλα­κι­σθέ­ντες και εξο­ρι­σθέ­ντες αντι­στα­σια­κοί – κομ­μου­νι­στές, σοσια­λι­στές, δημο­κρά­τες αγω­νι­στές- πολί­τες και στρα­τιω­τι­κοί — που βρέ­θη­καν μαζί στις φυλα­κές και τις εξο­ρί­ες κατά τη διάρ­κεια της στρα­τιω­τι­κής δικτα­το­ρί­ας 1967–1974, γνω­ρί­ζουν καλά, καθώς η πεί­ρα και η ιστο­ρία δεί­χνουν, ότι πίσω από κάθε έντα­ση του αντι­κομ­μου­νι­σμού κρύ­βε­ται μια νέα επί­θε­ση στα δικαιώ­μα­τα των λαών.

Καλού­με το λαό, κάθε προ­ο­δευ­τι­κό άνθρω­πο να μην λησμο­νή­σει, αλλά να κρα­τή­σει ζωντα­νά στην μνή­μη του τα εγκλή­μα­τα του ναζι­σμού, φασι­σμού και των δικτα­το­ρι­κών καθε­στώ­των στην Ελλά­δα και στον κόσμο.

Να δια­φυ­λά­ξει τη συμ­βο­λή του κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος στην αντι­με­τώ­πι­ση του φασι­σμού και στις κατα­κτή­σεις του λαού.

Να κατα­δι­κά­σει κάθε προ­σπά­θεια δια­στρέ­βλω­σης της ιστο­ρί­ας, κάθε προ­σπά­θεια εξί­σω­σης του κομ­μου­νι­σμού με το φασι­σμό και κάθε προ­σπά­θεια παρα­πλά­νη­σης των λαών.
Τα σχέ­δια αθώ­ω­σης και νεκρα­νά­στα­σης του φασι­σμού δεν θα περάσουν.

Ακρι­βές αντί­γρα­φο από τα πρα­κτι­κά συνε­δρί­α­σης του Δ.Σ. της 16ης 10ου 2019.

Για το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ 1967–1974

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ                                    ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο