Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη

Σε σχό­λιό του για τη συνέ­ντευ­ξη του πρω­θυ­πουρ­γού στη Σαντο­ρί­νη, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Οι μόνοι που μπο­ρούν να νοιώ­θουν ασφα­λείς από το σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για τον του­ρι­σμό είναι οι μεγά­λοι ξενο­δό­χοι, οι αερο­πο­ρι­κές εται­ρί­ες και τα μεγά­λα πρα­κτο­ρεία. Αντί­θε­τα, οι κάτοι­κοι των νησιών, οι εργα­ζό­με­νοι και οι μικροί επι­χει­ρη­μα­τί­ες στον του­ρι­σμό νοιώ­θουν ήδη ανα­σφά­λεια, καθώς τα μέτρα της κυβέρ­νη­σης και οι εκπτώ­σεις στα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα, μαζί με το τσά­κι­σμα των εισο­δη­μά­των τους, φέρ­νουν και την υπο­νό­μευ­ση της δημό­σιας υγείας.

Για τη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση φέρ­νουν ευθύ­νη δια­χρο­νι­κά όλες οι κυβερ­νή­σεις. Αφού έχτι­σαν την ελλη­νι­κή οικο­νο­μία στα πήλι­να πόδια του «του­ρι­στι­κού θαύ­μα­τος» τώρα καλούν ξανά τα μόνι­μα υπο­ζύ­για να βάλουν πλά­τη. Μόνο που ο λαός έχει πλη­ρώ­σει ήδη πολ­λά. Να μην πλη­ρώ­σει ξανά!»,

Κυρ. Μητσοτάκης: Θεωρεί υποχρέωση την προστασία των κερδών του τουριστικού κεφαλαίου

«Έχου­με όλοι υπο­χρέ­ω­ση να προ­στα­τεύ­σου­με το του­ρι­στι­κό μας προ­ϊ­όν και να κατα­φέ­ρου­με να περά­σου­με το φετι­νό καλο­καί­ρι με όσο το δυνα­τόν μεγα­λύ­τε­ρη ασφά­λεια», τόνι­σε ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, στη διάρ­κεια συνά­ντη­σης που είχε με τοπι­κούς φορείς της Σαντο­ρί­νης, στο πλαί­σιο επί­σκε­ψής του στο νησί, εννο­ώ­ντας την προ­στα­σία των κερ­δών του του­ρι­στι­κού κεφαλαίου.

«Έχου­με σχέ­διο και όπως πιστεύω ότι υπο­δειγ­μα­τι­κά δια­χει­ρι­στή­κα­με την πρώ­τη φάση της παν­δη­μί­ας, το ίδιο υπο­δειγ­μα­τι­κά θέλου­με να δια­χει­ρι­στού­με και το άνοιγ­μα του Του­ρι­σμού με ασφά­λεια», πρό­σθε­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, με το βλέμ­μα στραμ­μέ­νο στα συμ­φέ­ρο­ντα των μεγα­λο­ξε­νο­δό­χων και των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων του κλά­δου. Οι ανα­φο­ρές αυτές του Κ. Μητσο­τά­κη γίνο­νται την ώρα που για τους εργα­ζό­με­νους σε Επι­σι­τι­σμό — Του­ρι­σμό και τα ξενο­δο­χεία επι­κρα­τεί από­λυ­τη ανα­σφά­λεια, καθώς το μόνο «σχέ­διο» που υπάρ­χει για αυτούς, είναι εισό­δη­μα 9 ευρώ την ημέ­ρα, ανερ­γία, απο­λύ­σεις και ελα­στι­κές εργα­σια­κές σχέ­σεις με έντα­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης, ενώ για την πλειο­ψη­φία των εργα­ζο­μέ­νων και των λαϊ­κών στρω­μά­των το δικαί­ω­μα στις δια­κο­πές είναι «όνει­ρο θερι­νής νυκτός».

Χαρα­κτη­ρι­στι­κά ανά­φε­ρε ότι «φιλο­δο­ξού­με φέτος να έχου­με ένα μεγα­λύ­τε­ρο μερί­διο αγο­ράς από μία πολύ μικρό­τε­ρη πίτα. Αυτός είναι ο στό­χος μας και για αυτό θα αγω­νι­στού­με», κατέληξε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο