Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις «προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης» στην Κύπρο

Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει «τις προ­κλη­τι­κές ενέρ­γειες της τουρ­κι­κής άρχου­σας τάξης και τις απει­λές για γεω­τρή­σεις σε θαλάσ­σιες ζώνες που δεν της ανή­κουν με βάση το διε­θνές δίκαιο».

Όπως ανα­φέ­ρει σχό­λιο του Κόμ­μα­τος «εδώ και πολύ και­ρό το ΚΚΕ έχει ανα­δεί­ξει τους τερά­στιους κιν­δύ­νους, που εξε­λίσ­σο­νται στην περιο­χή μας, σε βάρος των λαών και έχει αντι­πα­ρα­τε­θεί με την τακτι­κή του εφη­συ­χα­σμού, που συστη­μα­τι­κά καλ­λιερ­γού­σε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμ­μα­τα προ­βάλ­λο­ντας τη δήθεν βοή­θεια των «συμ­μά­χων», το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

«Η ειρή­νη και η ευη­με­ρία των λαών, όπως και η προ­στα­σία των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας, δεν μπο­ρούν να επι­τευ­χθούν στο πλαί­σιο των σφο­δρών ενερ­γεια­κών και γεω­πο­λι­τι­κών αντα­γω­νι­σμών, των ιμπε­ρια­λι­στι­κών οργα­νι­σμών, αλλά και των σχε­δια­σμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στους οποί­ους η κυβέρ­νη­ση έχει ρόλο σημαιοφόρου.

Χρειά­ζε­ται επα­γρύ­πνη­ση και σύγκρου­ση με αυτή την πολι­τι­κή που στο όνο­μα της γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης της χώρας, οδη­γεί το λαό σε μεγά­λες περι­πέ­τειες» κατα­λή­γει το σχό­λιο του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο