Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τίποτα δε σταματά το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ — Δύο δολοφονίες άμαχων Παλαιστινίων σήμερα

Ένας ακό­μη Παλαι­στί­νιος, ο δεύ­τε­ρος σήμε­ρα, δολο­φο­νή­θη­κε από πυρά Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών στη Λωρί­δα της Γάζας, σύμ­φω­να το υπουρ­γείο Υγεί­ας του παλαι­στι­νια­κού θύλακα.

Ο άνδρας, η ταυ­τό­τη­τα του οποί­ου δεν ανα­φέ­ρε­ται, πυρο­βο­λή­θη­κε στα ανα­το­λι­κά του προ­σφυ­γι­κού καταυ­λι­σμού αλ Μπου­ρέιζ, σύμ­φω­να με το υπουργείο.

Εξή­ντα Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν χθες, σύμ­φω­να με το παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο, εκ των οποί­ων και ένα βρέ­φος 8 μηνών και πάνω από 2.200 τραυ­μα­τί­στη­καν από πυρά ή δακρυγόνα.

Παλαι­στί­νιοι αξιω­μα­τού­χοι υγεί­ας τονί­ζουν ότι 106 κάτοι­κοι της Γάζας – 115 Παλαι­στί­νιοι – συνο­λι­κά, έχουν σκο­τω­θεί από την έναρ­ξη των δια­δη­λώ­σε­ων στις 30 Μαρ­τί­ου για την Μεγά­λη Πορεία της Επι­στρο­φής. Η πλειο­ψη­φία των θανά­των προ­ήλ­θε από ισραη­λι­νά πυρά. Ο αριθ­μός των νεκρών σύμ­φω­να με άλλες πηγές ξεπερ­νά τους 125.

Σχε­δόν 11.000 έχουν τραυ­μα­τι­στεί, εκ των οποί­ων 3.500 από πραγ­μα­τι­κά πυρά. Τρια­κό­σιοι σε σοβα­ρή κατάσταση.

Ένας Ισραη­λι­νός έχει τραυ­μα­τι­στεί σύμ­φω­να με το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο, κανέ­νας σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο Ρόιτερς.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο