Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα «πρόσφατα γεγονότα», η Νάταλι Πόρτμαν και το κράτος δολοφόνος Ισραήλ

Γρά­φει ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

«Η ηθο­ποιός και κινη­μα­το­γρα­φι­κή παρα­γω­γός του Χόλι­γουντ Νάτα­λι Πόρ­τμαν ακύ­ρω­σε ταξί­δι στη γενέ­τει­ρά της, το Ισρα­ήλ, καθώς αρνή­θη­κε να παρα­στεί σε τελε­τή τον Ιού­νιο για να λάβει βρα­βείο που συνο­δεύ­ε­ται από έπα­θλο ενός εκα­τομ­μυ­ρί­ου δολα­ρί­ων λόγω των “πρό­σφα­των γεγο­νό­των” στη χώρα, ανα­κοί­νω­σαν οι διορ­γα­νω­τές μαζί με την ακύ­ρω­ση της τελε­τής απονομής.
(…)

εκπρό­σω­πο της Πόρ­τμαν που είπε ότι: “Τα πρό­σφα­τα γεγο­νό­τα στο Ισρα­ήλ την θλί­βουν ιδιαί­τε­ρα και δεν αισθά­νε­ται άνε­τα με ιδέα της συμ­με­το­χής της σε οποια­δή­πο­τε δημό­σια εκδή­λω­ση στο Ισραήλ”.

Δεν έγι­ναν γνω­στές περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες για τους λόγους άρνη­σης της 36χρονης ηθοποιού».

Στους 38 οι νεκροί Παλαι­στί­νιοι — δολο­φο­νί­ες αμά­χων δια­δη­λω­τών από Ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες από τις 30 Μαρ­τί­ου 2018 μέχρι και τους 2 σημε­ρι­νούς.

Σε δύσκο­λους και­ρούς χρειά­ζο­νται δυνα­τές και καθα­ρές φωνές. Και θαρ­ρα­λέ­ες φωνές υπήρ­ξαν πολ­λές σε δύσκο­λους και­ρούς και στην Αμε­ρι­κή. Να θυμη­θού­με το ζεύ­γος Ρόζεν­μπεργκ και τόσους άλλους που αρνή­θη­καν να συνερ­γα­στούν την επο­χή του Μακαρ­θι­σμού… Και μένου­με σε αυτά.

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης —  Δημοσιογράφος — Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο