Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τελευταία μέρα της έκθεσης για τα «100 χρόνια του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών»

Σήμε­ρα η τελευ­ταία μέρα της έκθε­σης για τα «100 χρό­νια του Σωμα­τεί­ου Ελλή­νων Ηθο­ποιών» που λει­τουρ­γεί στο φουα­γιέ του Βασι­λι­κού Θεά­τρου Θεσσαλονίκης.

Η είσο­δος είναι ελεύ­θε­ρη και σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση υπάρ­χει δυνα­τό­τη­τα οργα­νω­μέ­νων ξενα­γή­σε­ων κατό­πιν συνεν­νό­η­σης με το ΣΕΗ ή με τους υπεύ­θυ­νους της έκθε­σης στη Θεσσαλονίκη.

Το 2017 συμπλη­ρώ­θη­καν 100 χρό­νια από την ίδρυ­ση του Σωμα­τεί­ου Ελλή­νων Ηθο­ποιών. Από τα πρώ­τα σωμα­τεία της χώρας, τα μέλη του οποί­ου πρό­σφε­ραν πολ­λά με τους αγώ­νες και την τέχνη τους στο λαϊ­κό κίνη­μα, αλλά και εμπνεύ­στη­καν απ’ αυτό. Από τη μικρα­σια­τι­κή κατα­στρο­φή, μέχρι το Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο και τη χού­ντα των συνταγ­μα­ταρ­χών, το Σωμα­τείο πάλευε για την επι­βί­ω­σή του και την επι­βί­ω­ση του κλά­δου. Δημιούρ­γη­σε μέσα σε δύσκο­λες στιγ­μές και μέσα από τις γραμ­μές του πέρα­σαν όλοι οι σημα­ντι­κοί καλ­λι­τέ­χνες της χώρας.

Η ζωή του Σωμα­τεί­ου, χέρι χέρι με τη ζωή του κινή­μα­τος και την ιστο­ρία του τόπου, ξεδι­πλώ­νε­ται μέσα από μια έκθε­ση σπά­νιου αρχεια­κού υλι­κού, που συλ­λέ­χτη­κε από το αρχείο του Σωμα­τεί­ου, από προ­σω­πι­κά αρχεία, εφη­με­ρί­δες της επο­χής και άλλες πηγές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο