Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τελ Αβίβ: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες σε επίθεση με αυτοκίνητο

Ένας του­ρί­στας σκο­τώ­θη­κε και άλλοι πέντε τραυ­μα­τί­στη­καν, χθες Παρα­σκευή, στο Τελ Αβίβ σε «τρο­μο­κρα­τι­κή», όπως χαρα­κτη­ρί­ζε­ται από την αστυ­νο­μία, επί­θε­ση με αυτοκίνητο.

Ο οδη­γός του αυτο­κι­νή­του «εξου­δε­τε­ρώ­θη­κε» από αστυ­νο­μι­κούς, όταν προ­σπά­θη­σε να τρα­βή­ξει όπλο, ανέ­φε­ρε εκπρό­σω­πος των δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας. Πρό­κει­ται για ισραη­λι­νό άρα­βα από την πόλη Καφρ Κασέμ, σύμ­φω­να με την ίδια πηγή.

Σύμ­φω­να με την πλη­ρο­φο­ρί­ες το αυτο­κί­νη­το εξε­τρά­πη της πορεί­ας του και εισήλ­θε σε πολυ­σύ­χνα­στο ποδη­λα­τό­δρο­μο κοντά στην παρα­λία. Σε βίντεο του Reuters δια­κρί­νε­ται ένα λευ­κό αυτο­κί­νη­το ανα­πο­δο­γυ­ρι­σμέ­νο στο γρα­σί­δι του πάρκου.

Ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Ιτα­λί­ας Αντό­νιο Ταγιά­νι επι­βε­βαί­ω­σε μέσω ανάρ­τη­σής του στο Twitter ότι το θύμα είναι Ιτα­λός, όπως πιθα­νό­τα­τα και οι τραυ­μα­τί­ες σε αυτήν την «θρα­σύ­δει­λη επίθεση».

Σε ανα­κοι­νω­θέν που εξέ­δω­σε λίγη ώρα αργό­τε­ρα η ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση τονί­ζε­ται ότι η πρω­θυ­πουρ­γός Τζόρ­τζια Μελό­νι εξέ­φρα­σε την βαθιά της θλί­ψη για τον θάνα­το του Ιτα­λού Αλε­σά­ντρο Παρί­νι στην τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο Τελ Αβίβ.

Ήταν η δεύ­τε­ρη φονι­κή επί­θε­ση σε διά­στη­μα λίγων ωρών, αφού νωρί­τε­ρα δύο αδερ­φές σκο­τώ­θη­καν όταν το αυτο­κί­νη­το στο οποίο επέ­βαι­ναν δέχθη­κε πυρά στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη.

Η έντα­ση στην περιο­χή τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες έχει οξυν­θεί, μετά και την βάρ­βα­ρη επί­θε­ση των κατο­χι­κών ισραη­λι­νών δυνά­με­ων σε Παλαι­στί­νιους που προ­σεύ­χο­νταν στο τέμε­νος «αλ Ακσά» στην Ιερουσαλήμ.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός του Ισρα­ήλ Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου έδω­σε εντο­λή στην αστυ­νο­μία «να κινη­το­ποι­ή­σει όλους τους έφε­δρους συνο­ριο­φύ­λα­κες» και στον ισραη­λι­νό στρα­τό «να κινη­το­ποι­ή­σει πρό­σθε­τες δυνά­μεις για να αντι­με­τω­πί­σει τις τρο­μο­κρα­τι­κές επιθέσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο