Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τζο Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι «φονιάς»

Κλι­μα­κώ­νει την αντι­πα­ρά­θε­ση με τη Ρωσία ο Τζο Μπάι­ντεν, δηλώ­νο­ντας σήμε­ρα ότι ο Ρώσος ομό­λο­γός του Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν είναι «ένας φονιάς» και προει­δο­ποί­η­σε πως «θα υπο­στεί τις συνέ­πειες», σε συνέ­ντευ­ξή του που μετα­δό­θη­κε σήμε­ρα από το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο ABC.

Ερω­τη­θείς από τον δημο­σιο­γρά­φο αν εκτι­μά ότι ο πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας «είναι ένας φονιάς», ο Τζο Μπάι­ντεν απά­ντη­σε κατα­φα­τι­κά: «Ναι, το πιστεύω».

Ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος δήλω­σε πως ο Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν θα αντι­με­τω­πί­σει συνέ­πειες επει­δή ηγή­θη­κε προ­σπα­θειών με στό­χο να στρέ­ψει τις αμε­ρι­κα­νι­κές προ­ε­δρι­κές εκλο­γές του 2020 υπέρ του Ντό­ναλντ Τραμπ και πως αυτές οι συνέ­πειες θα έρθουν σύντομα.

«Θα πλη­ρώ­σει ένα τίμη­μα», δήλω­σε ο Μπάι­ντεν στο «ABC News». Ερω­τη­θείς ποιο μπο­ρεί να είναι αυτό το τίμη­μα, απά­ντη­σε «θα δεί­τε σύντο­μα».

Ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος έκα­νε τα σχό­λια αυτά αφού έκθε­ση των αμε­ρι­κα­νι­κών υπη­ρε­σιών πλη­ρο­φο­ριών, η οποία δόθη­κε χθες, Τρί­τη, στη δημο­σιό­τη­τα, στη­ρί­ζει τις κατη­γο­ρί­ες ότι ο Πού­τιν βρι­σκό­ταν πίσω από την ανά­μει­ξη της Μόσχας στις αμε­ρι­κα­νι­κές εκλο­γές, μια κατη­γο­ρία που η Ρωσία χαρα­κτή­ρι­σε αβάσιμη.

Ταυ­τό­χρο­να ο Μπάι­ντεν επι­σή­μα­νε ότι «υπάρ­χουν πράγ­μα­τα στα οποία είναι προς το αμοι­βαίο συμ­φέ­ρον μας να εργα­στού­με μαζί», όπως η ανα­νέ­ω­ση της συμ­φω­νί­ας START για τα πυρηνικά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο