Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Της Δούρου, της ξετσιπωσιάς και του… Βαλεντίνου

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Μέρα που ‘ναι (των χαζο­χα­ρού­με­νων) σήμε­ρα κι η Ρένα Δού­ρου, αυτό το απαύ­γα­σμα ευφυ­ΐ­ας, πολι­τι­κού ήθους και “αγω­νι­στι­κό­τη­τας” την τιμά με τον δέο­ντα τρό­πο. Η περι­φε­ρειάρ­χισ­σα των 150 εκατ. ευρώ δώρο στο Ίδρυ­μα Σταύ­ρος Νιάρ­χος και της ανή­κου­στης αδια­φο­ρί­ας και της ασύλ­λη­πτης εγκλη­μα­τι­κής ευθύ­νης για τους νεκρούς στη Μάν­δρα και στο Μάτι. Η ελα­φριά τη σκέ­ψη Ρένα μας που «είναι Ζυγός και ζεύ­ξη Ήλιου και Σελή­νης», του­τέ­στιν παλιο­πλά­στιγ­γα, κοτσά­ρει ένα κολάζ φιλιών όπου να και η Περι­στέ­ρα μας μετά του πρω­θυ­πουρ­γού της περή­φα­νης, αυτής χώρας. Και σχολιάζει:

«Αγί­ου Βαλε­ντί­νου και όλοι και όλες δικαιού­μα­στε μια βου­τιά στο μελό. Και στο φιλί. Για­τί το φιλί γεν­νιέ­ται πέρα από τα όρια των κοι­νω­νι­κών συμ­βά­σε­ων, του φύλου, της θρη­σκεί­ας. “Δεν σβή­νει ποτέ” γρά­φει ο Μπαλ­ζάκ. Και σφρα­γί­ζει ανε­ξί­τη­λα. Καλά φιλιά σε όλους & όλες όπως τα θέλουν!».

Το εντυ­πω­σια­κό εδώ δεν είναι η παρέμ­βα­σή της αυτή καθε­αυ­τή αλλά η ευτε­λι­στι­κή κατά­χρη­ση του… Μπαλ­ζάκ, για να μην πω και η γνώ­ση της ύπαρ­ξής του.

Κι όπως λέει και γνω­στός “ορε­σί­βιος” φίλος μου, για όλους αυτούς που ανέ­δει­ξαν τέτοια «φρού­τα» (να με συμπα­θά­τε, δεν βρή­κα κάτι λιγό­τε­ρο… βουκολικό):

«Κου­κιά τρως, κου­κιά… μαρτυράς»!

Λέει όμως και κάτι άλλο ο Μπαλζάκ:

«Όλα φτά­νουν στην ώρα τους για εκεί­νους που ξέρουν να περιμένουν».

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο