Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τον ενοχλούν οι διαδηλώσεις… – Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Για μία ακό­μη φορά ο γνω­στός δημο­σιο­γρά­φος των ΝΕΩΝ Ι.Κ. Πρε­τε­ντέ­ρης ενο­χλεί­ται από τις λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις. Αυτή τη φορά τον ενο­χλούν οι μαζι­κές δια­δη­λώ­σεις που πραγ­μα­το­ποιού­νται σε μία σει­ρά χώρες της «δύσης», αλλη­λεγ­γύ­ης στο λαό της Παλαιστίνης.

Γρά­φει συγκε­κρι­μέ­να στα ΝΕΑ (17/10) με τίτλο «Νησί­δες»: « …Υπέρ της Χαμάς δια­δή­λω­σαν (και μάλι­στα πιο μαζι­κά και επι­θε­τι­κά από την Αθή­να) στο Παρί­σι, στο Λον­δί­νο, στη Βιέν­νη, στη Μαδρί­τη, στις Βρυ­ξέ­λες, στο Βερο­λί­νο και αλλού. Κάτω από τη μύτη των Αρχών που μάλ­λον πιά­στη­καν στον ύπνο. Κι αυτό είναι ένα πρό­βλη­μα, το οποίο οφεί­λου­με να ανα­γνω­ρί­σου­με. Καλώς ή κακώς έχου­με να κάνου­με με νησί­δες ισλα­μι­σμού στην καρ­διά της Ευρώ­πης. Είναι πρό­βλη­μα εθνι­κής ασφάλειας…»

Να θυμί­σου­με τον έγκρι­το δημο­σιο­γρά­φο ότι παρό­μοιες δια­δη­λώ­σεις έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ήδη σε ΗΠΑ (Σικά­γο, Ντά­λας, ακό­μη και στο πανε­πι­στή­μιο Χάρ­βαρντ κ.α), στον Κανα­δά, Άμστερ­νταμ, Οσλο, Μπέλ­φαστ κ.α. Επί­σης δεκά­δες δια­δη­λώ­σεις έχουν προ­γραμ­μα­τι­στεί σε ολό­κλη­ρη την Ελλάδα.

Θα έλε­γε κανείς χιου­μο­ρι­στι­κά πως σαν πολ­λές «νησί­δες ισλα­μι­σμού» μαζεύ­τη­καν στην «πολι­τι­σμέ­νη Δύση». Δείγ­μα όμως έμπρα­κτο, ότι η κυρί­αρ­χη ευρω­α­τλα­ντι­κή προ­πα­γάν­δα που και αυτός εξυ­πη­ρε­τεί, δεν πιά­νει τόπο!

Φυσι­κά δεν είναι μόνο η προ­σπά­θεια που κάνει – με το γνω­στό του στυλ- να ειρω­νευ­τεί τις κινη­το­ποι­ή­σεις αυτές συμπα­ρά­στα­σης στην πάλη του λαού της Παλαι­στί­νης για ελεύ­θε­ρη πατρίδα.

Υπάρ­χει και μία άλλη πλευ­ρά ιδιαί­τε­ρα επι­κίν­δυ­νη. Να ετοι­μά­σει ιδε­ο­λο­γι­κά την προ­σπά­θεια ποι­νι­κο­ποί­η­σης των κινη­το­ποι­ή­σε­ων αυτών στο όνο­μα της «εθνι­κής ασφά­λειας» . Άλλω­στε παρό­μοια μέτρα έχουν ξεκι­νή­σει σε Γερ­μα­νία και Γαλλία…

Οι λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης  και στη χώρα μας θα συνε­χι­στούν και θα δυνα­μώ­σουν. Όσο δε αφο­ρά αυτούς που «ενο­χλού­νται» μπο­ρούν να καλέ­σουν τους συμ­φω­νού­ντες με τις από­ψεις τους σε ανά­λο­γες δια­δη­λώ­σεις ενά­ντια στους  «τρο­μο­κρά­τες»- που δυστυ­χώς για τον δημο­σιο­γρά­φο δεν τους απο­κα­λεί ούτε το BBC- γι’ αυτό και η «χολή» απέ­να­ντί του στο συγκε­κρι­μέ­νο άρθρο…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο