Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το κτήνος ψόφησε, όμως η σκύλα που το γέννησε ζει και γεννά ασταμάτητα

Σχο­λιά­ζει ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Πέθα­νε σήμε­ρα ο πολε­μο­κά­πη­λος Αμε­ρι­κα­νός γερου­σια­στής Τζον Μακέιν, χαρα­κτη­ρι­στι­κός εκπρό­σω­πος, της αμε­ρι­κα­νι­κής αστι­κής τάξης, ικα­νός για κάθε έγκλη­μα ανά τον κόσμο για την προ­ώ­θη­ση και επι­βο­λή των συμ­φε­ρό­ντων της και εκπρό­σω­πος της πιο στυ­γνής αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής στο εσωτερικό

Ο μακε­λά­ρης Τζον Μακέιν στή­ρι­ξε και πρω­τα­γω­νί­στη­σε στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά εγκλή­μα­τα, για την κατα­λή­στευ­ση πόρων άλλων λαών, σε όλο τον κόσμο τις τελευ­ταί­ες τρεις δεκαετίες.

Αντι­πρό­σω­πος και εκπρό­σω­πος της στρα­τη­γι­κής του αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπε­ρια­λι­σμού σε συνε­χή περιο­δεία όπου οι ανά­γκες και οι απαι­τή­σεις του ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κού αντα­γω­νι­σμού το επέ­βα­λαν. Από την Ουκρα­νία και το Κόσο­βο μέχρι το Ιράκ και το Αφγα­νι­στάν. Και από τη Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή μέχρι τη Λιβύη.

Συνερ­γά­της των νεο­να­ζί στην Ουκρα­νία (τον επέ­λε­ξαν και για σύμ­βου­λό τους), συν­δαι­τυ­μό­νας και συνο­μι­λη­τής στε­λε­χών των τζι­χα­ντι­στών σε Συρία και Ιράκ, πρό­τυ­πο των επί­δο­ξων ενοί­κων του Λευ­κού Οίκου, όπως του Τομ Χανκς (“Καθή­κον, τιμή, Πατρί­δα. Το έθνος μας σε ευχα­ρι­στεί, Τζον Μακέιν. Δεν έχει υπάρ­ξει καλύ­τε­ρος γιος της Αμε­ρι­κής”) και των εγχώ­ριων υπέρ­μα­χων της αιμα­το­βαμ­μέ­νης «αμε­ρι­κά­νι­κης δημο­κρα­τί­ας», όπως ο αντι­πρό­ε­δρος της ΝΔ, Άδω­νις Γεωργιάδης.

advnis

Το κτή­νος ψόφη­σε, όμως η σκύ­λα που το γέν­νη­σε ζει και γεν­νά αστα­μά­τη­τα. Όσο υπάρ­χει το σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα, δε θα του λεί­ψουν οι υπη­ρέ­τες, πρό­θυ­μοι και ικα­νοί για κάθε έγκλημα

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης —  Δημοσιογράφος — Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο