Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ ξεκινά το ταξίδι του με ένα όμορφο σποτάκι

Από τις 30 Μάρ­τη έως τις 5 Μάη σε περισ­σό­τε­ρες από 60 πόλεις σε όλη την Ελλά­δα θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν τα μαθη­τι­κά φεστι­βάλ της ΚΝΕ. Με σύν­θη­μα «Τρέ­λα είναι να εγκα­τα­λεί­ψου­με τα όνει­ρά μας. Να αλλά­ξου­με τον κόσμο δεν είναι τρέ­λα, ούτε ουτο­πία, είναι δικαιο­σύ­νη!», δανει­σμέ­νο από τον Ισπα­νό συγ­γρα­φέα Μ. Θερ­βά­ντες, οι πάνω από 70 εκδη­λώ­σεις των μαθη­τι­κών φεστι­βάλ θα ταξι­δέ­ψουν σε όλη τη χώρα με στό­χο οι μαθη­τές και οι μαθή­τριες να εκφρα­στούν συλ­λο­γι­κά με πολ­λούς τρό­πους αλλά και να έρθουν σε επα­φή με τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Τα μαθη­τι­κά φεστι­βάλ της ΚΝΕ είναι συνά­ντη­ση διεκ­δί­κη­σης και αγώ­να για έναν κόσμο χωρίς πολέ­μους, προ­σφυ­γιά και φτώ­χεια. Γι’ αυτό πλέ­ον έχουν κατο­χυ­ρω­θεί σαν θεσμός για χιλιά­δες μαθη­τές και μαθή­τριες. Αγκα­λιά­ζουν τις αγω­νί­ες, τους προ­βλη­μα­τι­σμούς και τις ανη­συ­χί­ες χιλιά­δων μαθη­τών που εκφρά­ζο­νται μέσα από συλ­λο­γι­κές εργα­σί­ες, μου­σι­κά αφιε­ρώ­μα­τα, θεα­τρι­κές παρα­στά­σεις και παι­χνί­δια. Σε πολ­λές περιο­χές της χώρας τα μαθη­τι­κά φεστι­βάλ της ΚΝΕ συν­δυά­ζο­νται με αθλη­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες, τουρ­νουά, επι­δεί­ξεις αθλη­μά­των από αθλη­τι­κούς συλλόγους.

Μέσα από τα μαθη­τι­κά φεστι­βάλ προ­βάλ­λο­νται οι αξί­ες του οργα­νω­μέ­νου αγώ­να, της συλ­λο­γι­κό­τη­τας, της αλλη­λεγ­γύ­ης κόντρα στο ρατσι­σμό, τον ατο­μι­σμό, την απά­θεια, τον αντα­γω­νι­σμό που καλ­λιερ­γεί το σύστη­μα σήμε­ρα στους νέους και τις νέες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο