Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Το νομοσχέδιο δεν παίρνει μερεμέτια, τώρα να αποσυρθεί» — Όλοι στην απεργία στις 10 Ιούνη

Δια­μη­νύ­ο­ντας ότι «το νομο­σχέ­διο δεν παίρ­νει μερε­μέ­τια, τώρα να απο­συρ­θεί» και καλώ­ντας στην απερ­γία στις 10 Ιού­νη, ολο­κλη­ρώ­θη­κε πριν από λίγο το απο­ψι­νό μαζι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο μπρο­στά από τη Βουλή.

Οι δια­δη­λω­τές και οι δια­δη­λώ­τριες με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Το νομο­σχέ­διο έκτρω­μα να απο­συρ­θεί, κάτω τα χέρια από το οκτά­ω­ρο», συγκε­ντρώ­θη­καν στα Προ­πύ­λαια, ζητώ­ντας την από­συρ­ση του νομο­σχε­δί­ου και την προ­στα­σία του οκταώρου.

Κατά­με­στα τα μπλοκ των εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων, των φοι­τη­τι­κών και σπου­δα­στι­κών συλ­λό­γων, της ΟΓΕ, της Ομο­σπον­δί­ας Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττι­κής (ΟΒΣΑ), των συντα­ξιού­χων, «σφυ­ρο­κο­πούν» με συν­θή­μα­τα την κυβέρ­νη­ση και το νομο­σχέ­διο — τερα­τούρ­γη­μα, απαι­τώ­ντας την από­συρ­σή του, καθώς και το ξήλω­μα όλου του αντερ­γα­τι­κού οπλο­στα­σί­ου δια­χρο­νι­κά των κυβερνήσεων.

«Λάστι­χο ωρά­ριο, λάστι­χο ζωή, οργα­νώ­σου τώρα για την ανα­τρο­πή», «τέρ­μα πια στη σύγ­χρο­νη σκλα­βιά, στα­θε­ρή δου­λειά ζητά η εργα­τιά», είναι τα συν­θή­μα­τα που κυριαρχούν.

Συν­θή­μα­τα κατά του αντερ­γα­τι­κού νομο­σχε­δί­ου ακού­στη­καν δυνα­τά έξω από το υπ. Εργα­σί­ας, όταν έφθα­σε η μεγά­λη πορεία των συν­δι­κά­των και των ομο­σπον­διών. «10ωρη δου­λειά, 200 ευρώ μισθός, αυτός είναι ο εκσυγ­χρο­νι­σμός», «8ωρο, ασφά­λι­ση, σύντα­ξη υγεία, δεν θα τα χαρί­σου­με στην εργο­δο­σία» ήταν μερι­κά από τα συν­θή­μα­τα που κυριάρ­χη­σαν, με τους δια­δη­λω­τές να πετά­νε συμ­βο­λι­κά χαρ­το­νο­μί­σμα­τα των «50 ρεπό».

syllalitirio athina syllalitirio athina 26 syllalitirio athina 29 syllalitirio athina 36 syllalitirio athina 44 syllalitirio athina 51 syllalitirio athina 114 syllalitirio athina 118

«Να απο­συρ­θεί τώρα! Κατάρ­γη­ση όλου του αντερ­γα­τι­κού πλαι­σί­ου, που έγι­νε με νόμους όλων των κυβερ­νή­σε­ων. 7ωρο — 5ήμερο — 35ωρο, ζωή και δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, αυξή­σεις στους μισθούς, τις συντά­ξεις, τις κοι­νω­νι­κές παρο­χές», ανα­φέ­ρουν χαρα­κτη­ρι­στι­κά οι εργα­ζό­με­νοι ενώ στέλ­νουν «μήνυ­μα ξεση­κω­μού σε κάθε χώρο δου­λειάς, σε κάθε εργα­τι­κή — λαϊ­κή γει­το­νιά» ενό­ψει της απερ­γί­ας στις 10 Ιουνίου.

«Όλες και όλοι στον αγώ­να ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο-έκτρω­μα που φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση και χτυ­πά­ει την καρ­διά των εργα­τι­κών δικαιω­μά­των, δια­λύ­ει το 8ωρο, ξεμο­να­χιά­ζει τους εργα­ζό­με­νους απέ­να­ντι στα δόντια της εργο­δο­σί­ας, χτυ­πά­ει τη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση, τα σωμα­τεία, το δικαί­ω­μα στην απερ­γία! Δεν αφή­νει τίπο­τα ανέγ­γι­χτο! Οι απερ­γί­ες, η πλού­σια δρά­ση αυτών των μηνών αλλά και οι εκα­το­ντά­δες παρεμ­βά­σεις των συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων, έχουν συμ­βά­λει στην απο­κά­λυ­ψη του περιε­χό­με­νου του νομο­σχε­δί­ου, έχουν απα­ντη­θεί τα δεκά­δες ψέμα­τα που ξεστο­μί­ζει καθη­με­ρι­νά η κυβέρ­νη­ση και ο υπουρ­γός, για να το περά­σουν χωρίς αντι­δρά­σεις. Δεν υπάρ­χει δεύ­τε­ρη σκέ­ψη, δεν υπάρ­χει δια­φο­ρε­τι­κός δρό­μος! Το αντερ­γα­τι­κό νομο­σχέ­διο πρέ­πει να πετα­χτεί στα σκου­πί­δια! », τονί­ζει μετα­ξύ άλλων το ΠΑΜΕ σε ανα­κοί­νω­ση του.

Στο συλ­λα­λη­τή­ριο παρα­βρέ­θη­κε αντι­προ­σω­πεία της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής τον γενι­κό γραμ­μα­τέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κουτσούμπα.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο